Perjantain vaahteraliigapelissä kohtaavat alavireiset Royals ja Steelers

Vaahteraliigan perjantaipelissä vastakkain asettuvat joukkueet, jotka tarvitsevat voiton tuomia pisteitä sarjataulukkoon. Royals kärsi lauantaina karvaan tappion sarjajumbo Crusadersille ja Steelers tarpoo kolmen pelin tappioputkessa. Molemmat joukkueet ovat kärsineet avainpelaajiensa loukkaantumisista.

Perjantaina Vaasan Kaarlen kentällä pelattavassa vaahteraliigakamppailussa panokset ovat suuret. Kotijoukkue Royal omaa yhä hiuksenhienon mahdollisuuden yltää pudotuspeleihin, mutta tarvitsee runsaasti voittoja  jäljellä olevista peleistään ja toivoo samalla apuja muilta joukkueilta.

Kuopio Steelers on romahtanut tappioputkeen vietyään sarjan ensimmäisen puolikkaan puhtaasti 6-0. Playoff-pelien kotietu on runkosarjan voiton ohella lipeämässä kuopiolaisten käsistä, mikäli voittoja ei ala herua peleistä pikavauhtiin.

Joshua Hicks korvaa Lollarin

Royals esittelee perjantaina rosterissaan uuden import-pelaajan. Kanadalainen Joshua Hicks on merkitty rosteriin laitahyökkääjän paikalle, mutta mies on tottunut pelaamaan myös puolustuksen safetyn roolisssa. Ruotsin Tyresö Royal Crownsista toiseen kuninkaallisten joukkueeseen siirtyvä Hicks korvaa tukimiehen paikalle pelanneen Prince Lollarin kokoonpanossa.

Royalsilla on perjantain peliin listattuna kolme hyökkäyksen roolin pallollista jenkkiä. Heistä vain kaksi saa olla kentällä samanaikaisesti. Pelinrakentaja Theodore Landersin paikalle ei ole kovaa tunkua muualta, joten Alpha Jallohin sekä Hicksin odotetaan vuorottelevan molemmin puolin palloa pelin aikana.

Vaasalaisjoukkueella on ollut huonoa tuuria tämän kauden jenkkiensä kanssa. Aiemmin viime kauden tähdistöön valittu DeMarco Artis joutui luovuttamaan loukkaantumisensa myötä pelipaikkansa puolustuksen takakentällä pelaavalle Rory Kellylle

Jaylen Treglellä näytön paikka

Kuopio Steelers lähtee nyt toiseen peliinsä pelinrakentaja Jaylen Treglen johdolla. Sarjan avauspuolikkaan MVP-kandidaatti Joshua Taylorin korvannut Tregle ei ollut vielä avausottelussaan samalla kartalla laituriensa kanssa. Kaarlen kentällä mies on viikon kokeneempi joukkueensa hyökkäysjärjestelmästä ja pääsee näyttämään yleisölle todelliset kyntensä.

Trenglen taitojen ohella Steelers-hyökkäyksestä löytyy myös toinen mysteeripelaaja. Vuoden 2020 jenkkifutariksi valittu Steelersin aiempien vuosien tähtilaituri Tino Ndongo on pelannut nyt jo neljä peliä, ja miehen kiinniottotilastoihin on merkitty vasta yksi (1 kpl) kiinniotto. Perjantai näyttää, onko uusi pelinrakentaja ja taitava Ndongo löytäneet yhteistä säveltä peliinsä.  Jos Tregle-Ndongo-akseli alkaa tuottaa tulosta kentällä, antaa onnistumiset varmasti tilaa tarkkaan vartioidulle Austin Brockille ja hienoa kautta laiturina pelaavalle Noah Choetelle.

Vaahteraliigan Friday-Night-Football ottelu potkaistaan vauhtiin Vaasan Kaarlen kentällä klo 18:30.  Liput ennakkoon Lippu.fi.

 

Tutustu myös näihin