”Yksi kesän mielenkiintoisimmista pelaajista.” – Crocodiles vahvistuu ranskalaistähdellä

Seinäjoki Crocodilesin ensi kesän joukkue jatkaa vahvistumistaan. Uusimpana Krokotiilina laumaan liittyy Ranskan maajoukkuepelaaja Maxime De Falcis, 24, joka Crocodilesin uutisessa nimetään yhdeksi ensi kesän mielenkiintoisimmista Vaahteraliiga-pelaajista.

Takamiehenä ja tukimiehenä pelaavalla De Falcisilla (184 cm/95 kg) on monipuolinen urheilutausta rugbyn ja pyöreän jalkapallon parissa, mutta kun mies 16-vuotiaana näki amerikkalaista jalkapalloa TV:stä, vei laji hänet heti mennessään. Motivaation, urheilullisuuden ja sitkeyden yhdistelmä on tehnyt De Falcisista Crocodiles-lähteiden mukaan nopeasti yhden Ranskan parhaimmista jenkkifutaajista. Heti 18 vuotta täytettyään hän pelasi jo Ranskan pääsarjassa.

– Taisin olla nuorin aloittava pelaaja koko liigassa silloin, De Falcis kertoo Crocodilesin tiedotteessa. – Nousin sen kautta Ranskan juniorimaajoukkueeseen ja pääsin pelaamaan Austinissa järjestetyssä World Gamesissa 2012.

Kotimaassaan puolustaja voitti kaksi Ranskan mestaruutta Spartiates of Amiensin joukkueessa. Sen jälkeen lahjakkuus huomattiin myös Atlantin länsipuolella.

– Sain stipenditarjouksen Southern Utahin yliopistoon. Pelioikeuden saaminen kesti ja treenasin ensimmäisen kauden ilman pelejä, puolustaja kertoo. – Ensimmäisenä yliopistovuotenani kehityin tosi paljon ja pääsin sitten myös miesten maajoukkueeseen EM-kisoihin, joissa pelasin Suomea vastaan pronssipelissä. Oli suuri kunnia edustaa Ranskaa ja toivon tietenkin pääseväni jatkossakin maajoukkueeseen.

Muutokset valmennuksessa ja varojen puute saivat De Falcisin siirtymään Utahista Kanadaan jatkaamaan uraansa. Tällä hetkellä De Falcis viimeistelee opintojaan Montrealin yliopistossa.

Tulevasta Vaahteraliiga-pelitantereesta miehellä on vielä vähän tietoa, mutta Suomi ei kuitenkaan ole ranskalaiselle täysin vieras.

– Sen tiedän, että päivät eivät lopu ollenkaan ja siellä on kaunista, puolustaja kertoo Crocodilesin uutisessa. – Sen olen kuullut Vaahteraliigasta, että se on yksi Euroopan eliittisarjoista ja odotankin todella innolla sitä, että pääsen pelaamaan siellä.

Crocodilesissa on vuosien saatossa pelannut useampiakin ansioituneita ranskalaispelaajia, joista muun muassa Etienne Roudell, Yann Dika-Balotoken, Matthieu Fayard, Pierre Courageux ja Robin Mouton ovat kaikki pelanneet myös Ranskan maajoukkueessa. Crocodilesin tiedote päättyykin toteamukseen ja odotusarvoon Maxime De Falcisista:

– Eikä ole mitään syytä epäillä, etteikö 184 cm/95 kg pätikkä tulisi olemaan taas yksi helmistä ensi kesän peleissä.

 

Katso myös:

Crocodiles-uutinen De Falcisin sopimuksesta