Wolverines vei kärkikamppailun

Helsinki Wolverines jatkaa puhtaalla pelillä runkosarjassa kaadettuaan sarjakakkosena olleen Kuopio Steelersin lukemin 54-21 (27-7). Wolverines piti Steelersin hyökkäyksen pihdeissä neljännen neljänneksen loppupuolelle johtaen 47-7 ennen kuin Steelers teki kaksi maalia ja Wolverines yhden joukkueiden yrittäessä juosta pelikelloa pois.

Ehkä hieman yllättäen ottelussa molempien joukkueiden heittopeli hieman kangerteli. Wolverines pelinrakentaja Robert Johnson jäi hänelle vaatimattomiin lukemiin onnistuen vain 13 heitossa 30:stä ja 189 jaardiin. Myös Steelersin Seth Peters onnistui vain 13 heitossa 32:sta joilla jaardeja kertyi 117. Peters heitti vielä kaksi syötönkatkoa ja Johnson yhden, joten pelinrakentajien osalta ilta jäi vaatimattomaksi. Robert Johnson tosin teki yhden maalin ottamalla Cedric Johnsonin heiton kiinni maalialueella yhdellä kädellä ja juoksi toisen maalin lyhyellä juoksulla.

Juoksupeleissä Steelersin Gerard Johnson juoksi 130 jaardia 15 yrityksellä. Näistä 75 jaardia syntyi ensimmäisen neljänneksen maalisuorituksella. Wolverines William Young juoksu 20 kertaa ja eteni 117 jaardia. Molemmille herroille kirjattiin tilastoihin myös yksi maali. Ottelun lopussa Aku Uotila juoksi Steelersille 43-jaardin juoksumaalin ja Jabari Harris Wolverinesille 58 jaardisen maalin.
Puolustuksessa kotijoukkueen Jabari Harris ja Aku Kattainen ottivat yhden syötönkatkon ja vierasjoukkueen syötönkatkon nappasi Iiro Pekkarinen. Pekkariselle syötönkatko oli jo kolmas tälle kaudelle, jolla hän johtaa syötönkatkojen määrässä liigaa yhdessä joukkuetoverin Tommy Kaczochan kanssa. Steelersin Matthias Eriksson oli illan ahkerin taklaaaja (10.0) ja Wolverinesin Quentin Cuolpin oli kotijoukkueen ykkönen (6.5) ja ehti säkittämään Petersin kertaalleen. Arturo Pinheiro säkitti Johnsonia kahteen kertaan (1.5).
Suuresta pistemäärästä huolimatta Wolverines eteni hyökkäyksellä vain 44 jaardia Steelersia enemmän. Wolverines eteni kuitenkin lentopotkun palautuksilla 152 jaardia ja teki kaksi maalia. Lisäksi joukkue palautti syötönkatkoja 72 jaardia, joten hyökkäys pääsikin aloittamaan puolenkentän ympäristöstä hyökkäysvuorojaan. Steelersille ilta oli vaikea ja useamman pelaajan loukkaantumiset tekivät lisähaasteita, joita joukkue ei tällä kertaa pystynyt paikkaamaan. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran jo parin viikon kuluttua Kuopiossa, joilloin Steelersille avautuu revanssin paikka.

Ensi viikolla Vaahteraliiga jatkuu torstaina Helsingin paikallisottelulla ja liigan kärkikamppailulla. Helsinki Wolverines (4-0) ja Roosters (3-1) ratkaisevat Helsingin herruuden viiden vuoden tauon jälkeen. Ennakkosuosikkina otteluun lähtevä Wolverines on viimeksi voittanut Roostersin vuonna 2011, joten nälkää paikallispeliin tulee riittämään. Perjantaina Vaasassa ratkaistaan Pohjanmaan paremmuus Royalsin (2-3) isännöidessä Seinäjoki Crocodilesia (2-2). Kierroksen päättää lauantaina Tampere Saintsin (0-4) ja Porvoo Butchersin (1-3) kohtaaminen. Steelers (3-2) on lepoviikolla ja palaa tositoimiin kotikentällään 11.7., jolloin vastaan asettuu Wolverines.

Wolverines – Steelers 54-21 (27-7)
1. neljannes
7-0 Johnson C, lisapiste Jokinen
14-0 Young, lp Jokinen
14-7 Johnson, lp Ojainvali

2. neljannes
20-7 Johnson R, lp epaonnistui
27-7 Johnson R, lp Jokinen

3. neljannes
34-7 Siiskonen, lp Jokinen

4. neljannes
40-7 Wort, lp epaonnistui
47-7 Young, lp Jokinen
47-14 Jauhiainen, lp Ojainvali
47-21 Uotila, lp Ojainvali
54-21 Harris, lp Jokinen