Wolverines kiinnitti Mattinglyn kaudeksi 2021

Helsinki Wolverines julkaisi solmineensa jatkosopimuksen yhdysvaltalaisen Michael Mattinglyn kanssa.  Mattingly johdatti joukkueensa Vaahteramaljaan saakka kauden aikaan kohdatuista haasteista huolimatta.

Helsinki Wolverinesin valmistautuminen kauteen 2020 näytti ulkopuolisen silmin katsottuna varsin sekavalta. Nyt seura päätti vakauttaa tilanteen hyvissä ajoin ja julkaisi uutisen koko valmennusryhmänsä jatkosta valmentajanpäivänä 25. syyskuuta.  Tuleva kausi on 28-vuotiaan Mattinglyn neljäs perättäinen Vaahteraliigassa.

Seinäjoki Crocodiles kohahdutti jefu-kansaa marraskuussa 2017 julkaisemalla päävalmentajasopimuksen tuolloin ainoastaan 25-vuotiaan nuoren yhdysvaltalaisen kanssa.  Seinäjokiset  olivat käyneet putoamisen partaalla jäätyään kauden 2017 liigassa jumboksi ja rekrytoivat tuolloin valmentajan nostamaan joukkueen takaisin Suomen huipulle.  Mattingly valmensi Crocodilesissa kaudet 2018-2019.  Kesäksi 2020 Mattingly oli solminut päävalmentajasopimuksen Saksan GFL:ssä pelaavan Ingolstadt Dukesin kanssa, mutta koronapandemia muutti miehen suunnitelmia ja suunnaksi kesällä vaihtui Suomi ja Wolverines.

Mattingly on kolmen Suomi-kautensa aikana saavuttanut  valmentamissaan  27 vaahteraliigan runkosarjankamppailussa 12 voittoa ja 15 tappiota.   Joukkueensa hän on johdattanut mitalipeleihin kaksi kertaa, joista rekordina 1 voitto ja kaksi tappiota.   Vaahteraliigan mitaleja miehellä on kaksi kappaletta, vuoden 2019 pronssi Crocodilesien ruorissa ja tuore hopea Wolverinesin kanssa. Kaudella 2020 Mattingly on valmentanut Wolverinesin liigajoukkueen ohella seuran II-divisioonassa pelannutta Wolverines Blue-joukkuetta, joka ylsi niin ikään sarjansa finaaliin elokuussa.    Päävalmentajan kaudesta on jäljellä vielä yksi ottelu, Mattinglyn kolmas kesän finaalipeli, jossa hän johdattaa Wolverinesin U20 joukkueen Royalsia vastaan lauantaina Vaasassa.

Talvi Suomessa

Michael Mattingly viihtyy hyvin Suomessa ja tulee olemaan joukkueensa mukana läpi talven. Hän johtaa seuran eri joukkueiden taliharjoittelua sekä valmistautumista kauteen 2021.

Mitkä ovat joukkueiden rakentamisen ensimmäiset stepit, joita otetaan. Näin Mattingly vastaa tähän kysymykseen:

– Lähdemme liikkeelle perusasioista.  Käymme läpi pelaajatilannetta, ketkä jatkavat mukanamme myös 2021 ja hankimme tarvittaessa muutamia vahvistuksia sekä rosteriimme, että valmennustiimiimme. Haluamme alusta saakka varmistaa, että mukanamme olevat pelaajat voivat uskoa saavansa hyvää valmennusta ja uskoa, että joukkueestamme rakentuu kilpailukykyinen myös tulevalle kaudelle.  Osoitimme menneellä kaudella sen, että osaamme selviytyä suuristakin vastoinkäymisistä ja taistelimme paikkamme huipulle kovalla työllä. Uskon, että tulemme olemaan sarjan huipulla myös ensi kaudella.

Mattinglyn lisäksi koko Wolverinesin valmennustiimi jatkaa kaudelle 2021.  Näin siis Kari Leivoja, Aki Rinne, Jan Österlund, Tim Leivoja ja Ville Heliö ovat mukana joukkueen valmistutumisessa  seuraavaan kauteen.

Lähde:  Wolverines uutinen

Kuva:  Irja Vaateri / @ivgraphy