Wasa Wa1ld Royals jatkaa välieriin! Saintsin kausi päättyi vierastappioon

RoyalsSaintsScore

Wasa Wa1ld Royals taltutti Tampere Saints -kammon sunnuntaina vakuuttavasti. Alusta asti tehokkaasti palloa liikuttanut Royals-hyökkäys nakutti pisteitä lähes jokaisen vuoronsa päätteeksi ja samaan aikaan vaasalaisten puolustus rikkoi Saintsin hyökkäysrytmin. Loppulukemat 48–14 tarkoittavat sitä, että Royals ottaa viimeisen pudotuspelipaikan itselleen.

– Me haluttiin tätä enemmän tänään! Arvostan sitä, että pelaajat jaksoivat haluta loppuun asti, Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye totesi helpottuneena ottelun jälkeen. – Meillä on takana rankka viikko. Keskiviikkona palasimme Vaasaan kello kolme aamuyöllä Helsingin pelireissulta. Sen jälkeen harjoittelimme kaksi kertaa myöhäisillä harjoitusvuoroilla, mutta tulos on se, mikä ratkaisee.

– Tampere-peikko on nyt karistettu, Evwaraye jatkoi. – Se oli kasvanut osan pelaajista hartioille valtavaksi taakaksi.

Saintsin päävalmentaja Teemu Majander seisoi suoraselkäisenä tappionkin hetkellä.

– Royals oli tänään parempi. Kaikessa. Hyökkäys, puolustus, erikoisjoukkueet. Kaikki, Majander sanoi. – He ansaitsivat voittaa.

– Meiltä jäi palloja ottamatta kiinni, ja muutenkin onnistumatta monessa pienessä asiassa. Se näkyi välittömästi.

Saintsin kausi päättyi sateisella Kaarlen kentällä sijaan viisi. Kokonaisuutena Majander on kauteen tyytyväinen.

– Me tiedämme nyt, että tämä on se sarjataso, jossa meidän kuuluu pelata.

RS3
Royals-pelinrakentaja Isaac Fisher pelasi sadekelissä varman ottelun niin juosten kuin heittäenkin. Heittokädellään Fisher hankki joukkueelleen 229 jaardia ja kaksi touchdownia. Juosten numero 8 kuljetti hyökkäystä 67 jaardia ja yhden touchdownin. Kuva: Wasa Wa1ld Royals / Jukka Salo

Royals-hyökkäys eteni tasapainoisesti tasan 500 jaardia

Royals liikutti palloa ansiokkaastoi heti ensimmäisestä hyökkäysvuorosta alkaen. Chris Young ja Isaac Fisher juoksivat kotijoukkueelle lyhyet juoksu-touchdownit. Välissä Saints-laitahyökkääjä Henri Laine karkasi Avery Nelomsin heitosta laitaa pitkin tekemään tamperelaisten ensimmäisen osuman. Tilanteessa 13–7 ensimmäinen neljännes päättyi.

Tämän jälkeen Royals meni menojaan.

Sadekelistä huolimatta Fisher rakensi peliä sekä heiton että juoksun kautta. Tom Suoste juoksi tilanteeksi 20–7 ja Phung Nguyen teki Fisherin heitosta puoliaikalukemat 27–7. Royalsin tasaisuudesta hyökkäyksessä kertovat jaardilukemat: juosten 271, heittäen 229 eli yhteensä tasan 500 jaardia.

Toisella puoliajalla märkä pelikenttä häiritsi pelinkulkua, mutta häiriötekijät sotkivat suuremmin vierasjoukkueen järjestelmää. Royals ryösti pallon kolmesti. Emmanuel Amudeng ja Nicholas Peterson katkaisivat Nelomsin heitot ja yksi riisto syntyi tamperelaisten pallon rähmäyksestä. Amudeng pinkaisi syötönkatkonsa suoraan maaliin ja yhdestä irtopallosta seurasi Saintsin tekemä oma maali, joka jäi päätösneljänneksen ainoaksi pistesuoritukseksi. Yksi Royals-onnistuja oli jälleen myös tukimies Chris Young, joka keräsi kaksi säkitystä.

Kun vielä kolmannella neljänneksellä ottelun parhaana palkittu Suoste teki juosten maalin ja RJ Long vapautui varjostajiltaan heitto-touchdowniin, kasvoi Royalsin voittomarginaali yli 30 pisteeseen. Saintsin parhaana palkittiin Laine, joka teki toisella puoliajalla vielä toisenkin pitkän touchdownin, 80-jaardisen Nelomsin heitosta. Kahdella maalisuoritukella Saints kuljetti palloa 159 jaardia, muilla yrityksillään 75 jaardia.

Loppulukemat Kaarlen kentällä olivat 48–14.

RS4
Saintsin parhaana ottelussa palkittiin laitahyökkääjä-potkaisija Henri Laine, joka teki kaikki joukkueensa pisteet – kaksi touchdownia ja molempiin lisäpisteet päälle. Kuva: Wasa Wa1ld Royals / Jukka Salo

Välierässä luvassa kauden kolmas Botnia Bowl

Royalsin sijoittuminen neljänneksi tarkoittaa samalla sitä, että runkosarjassa ensimmäiseksi sijoittunut Seinäjoki Crocodilesin ja Royals kohtaavat toisensa semifinaalissa lauantaina. Pohjanmaan ykkösjoukkueen arvo mitataan siis kauden aikana vielä kolmannen kerran. Kaksi aiempaa kohtaamista ovat molemmat kallistuneet Crocodilesille.

Toisessa välieräottelussa Helsinki Roosters kohtaa Anders Trojans Turun. Välieräparit ovat siis:

LA 27.08.2016 | 15:30