Wasa Wa1ld Royals haluaa ryöstää Anders Trojansin

RoyalsTrojansTwitter

Vaahteraliiga jatkuu sunnuntaina Kaarlen kentällä Vaasassa, jossa viidentenä oleva kotijoukkue Wasa Wa1ld Royals (3-5) kohtaa sarjakolmosen Anders Trojans Turun (6-3). Kun joukkueet kesäkuussa kohtasivat Turussa, Trojans käänsi tiukan ottelun viiden pisteen voitoksi. Nyt runkosarjan kääntyessä loppusuoralle voitto olisi molemmille erittäin tervetullut.

Vaikka kyseessä onkin kategorisesti tavallinen heinäkuun lopun Vaahteraliiga-ottelu, on runkosarjan loppu kuitenkin niin lähellä, että joukkueissa tiedostetaan vahvasti tappion ja voiton ero.

– Välierien kotietu ei ole enää kokonaan meidän omissa käsisämme, mutta mikäli häviämme Vaasassa, mahdollisuus menee kokonaan, Trojansin päävalmentaja Mikko Virolainen toteaa.

Voitto nostaisi Royalsin Tampere Saintsin ohi neljänneksi – kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Kahta pistettä tärkeämmäksi vaasalaisten päävalmentaja Seppo Evwraye nostaa kuitenkin henkisen lisäarvon, jonka voitto toisi.

– Selässämme on apina, oikeastaan gorilla – iso gorilla – kun puhutaan otteluiden voittamisesta. Muun muassa Turussa johdimme jo 6–15 ja olimme lisäämässä johtoa, mutta jotakin tapahtui eikä lopputulos sitten ollut hyvä.

Royalsin kolmessa voitto-ottelussa vaasalaispuolustus on pelannut kaksi nollapeliä ja kolmannessakin voitossa päästettyjä pisteitä oli ainoastaan 9. Nyt joukkueella on enemmän valmiuksia myös pistekilpailuun, mutta tappio-otteluissa erityisesti viimeistely on lukkiutunut. Viidestä tappio-ottelusta Royals on hävinnyt Roostersille 7 pisteellä, Trojansille viidellä ja Saintsille 7 pisteellä. Edellisessä kotiottelussa Crocodilesia vastaan Royals johti vielä kolmannen neljänneksen päätöshetkillä, mutta hävisi lopulta kahdeksalla pisteellä.

– Olemme lisänneet kilpailuelementtejä tämän viikon harjoituksiin, jotta saataisiin sitä kautta tuota lukkoa avattua. Haluamme voittaa jonkun näistä niin sanotuista isoista joukkueista. Ja jokaisessa ottelussamme meillä on ollut siihen mahdollisuus. Juuri nyt toivomme, että ryöstämme Trojansin.

DSC_0345-2
Royalsin Joshua Akena (5) haluaa saada tukevan otteen Trojansin Chris Douglasista myös sunnuntaina. Kuva: Kari Toivonen

Trojans haluaa pysäyttää Longin, Royals haluaa pysäyttää Douglasin

Royalsin edellisessä ottelussa Seinäjoki Crocodiles onnistui sulkemaan tehokkaasti vaasalaisten juoksupelin. Vastaavasti viimeaikojen hankinnat ovat lisänneet Isaac Fisherin johtaman heittohyökkäyksen tehoa. Kauden aikana Royals on heittänyt 16 touchdownia. Niistä 12 on syntynyt kolmessa edellisessä ottelussa.

– RJ Long on meille se merkitty pelaaja, Virolainen sanoo suoraan. – Toki siellä on muitakin hyviä pelaajia, mutta Longin kyky tehdä pelejä on aivan huippuluokkaa.

Kolmessa pelaamassaan ottelussa Long on tehnyt jokaisessa kaksi touchdownia. Lisäksi ruotsalaislaitahyökkääjä Deniel John on kahdessa ottelussaan noussut näkyvästi esiin. Ville-Valtteri Suojanen puuttuu edelleen Trojansin takakentältä, mikä kasvattaa Roman Runnerin roolia muun muassa Longin puolustamisessa.

Juoksupelissä pelinrakentaja Fisher sekä Tom Suoste ja ajoittain pallonkantava Chris Young kohtaavat sunnuntaina kaksi uusi haastetta, kun saksalainen Timm Kaminski ja brittiläinen Niall Scott-Grant liittyvät James Perrineaun ja Camille Gruelin seuraan puolustuksen linjaan.

– Pystymme vapauttamaan enemmän pelaajia puolustamaan heittoa, kun saamme painetta nyt pelkällä neljän pelaajan linjalla, Virolainen toteaa luottavaisena.

Siinä, missä Trojans haluaa ensimmäiseksi puolustaa pois Royalsin heiton, haluaa Royals puolestaan kitkeä pois Trojansin juoksun.

– Meidän ensimmäinen avain on Chris Douglas, Evwaraye kertoo viitaten 16 touchdownia tehneeseen keskushyökkääjään. – Kyllä heillä on ihan hyvät laitahyökkääjät, mutta asetelman on oltava se, että ensin otetaan Douglas pois ja sitten haastetaan heittopeli.

Trojansin juoksupelissä Douglas-Young on yksi mielenkiintoinen taistelu, mutta myös Joshua Akenan, Juha-Matti Rajalan ja Nicholas Petersonin on pystyttävä pelaamaan tiiviinä yksikkönä päästämättä Douglasia murtautumaan avoimelle kentälle. Vaahteraliigan säkitystilastossa Trojans on joukkueena kärjessä, mutta henkilökohtaista tilastoa johtaa kuudelle säkityksellään Royalsin Chris Young, joka varmasti haluaa hämmentää myös Trojans-pelinrakentaja Max Shortellin heittopelin rakentamista.

DSC_0066-2
Yksi Kaarlen kentän taistelupareista on Royalsin Emmanuel Amudeng (32) vastaan Trojansin Aappo Saloranta. Kuva: Kari Toivonen

Aloituskokoonpanot:

Royals:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 8 Isaac Fisher DE 47 Benjamin Snåfs
RB 40 Tom Suoste DT 90 Robin Khalifa
RB 34 Joakim Jakobsson DT 97 Martti Kass
WR 3 Deniel John LB 4 Chris Young
WR 80 RJ Long LB 5 Joshua Akena
WR 6 Phung Nguyen LB 44 Juha-Matti Rajala
LT 77 David Beale LB 1 Nicholas Peterson
LG 72 Tomi Nuorala CB 21 Rufail Khalifa
C 55 Vesa Mäkelä SS 2 Viktor Mänty
RG 75 Teemu Salo FS 80 RJ Long
RT 70 Eric Blomgren CB 32 Emmanuel Amudeng

Trojans:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 9 Max Shortell DE 48 Camille Gruel
RB 1 Chris Douglas DT 62 James Perrineau
RB 34 Miko Ylikoski DT 63 Timm Kaminski
WR 5 Simo Suurkuukka DE 51 Niall Scott-Grant
WR 11 Aappo Saloranta LB 34 Miko Ylikoski
WR 84 Tuomas Mankki LB 10 Sami Toivonen
LT 79 Karri Kuuttila LB 3 Ilkka Koiranen
LG 72 Tuomas Hvitfelt CB 32 Heikki Toivola
C 75 Tuomas Koivikko SS 14 Roman Runner
RG 70 Daniel Menczel FS 22 Teemu Thorström
RT 68 Jussi Jalonen CB 47 Seikko Vennelä

 

Vaahteraliiga, 11. peliviikko:

SU 31.07.2016 | 14:00 | Kaarlen kenttä, Vaasa:

Wasa Wa1ld Royals – Anders Trojans Turku

Live-tilastot

Katso myös:

Royals-ennakko

Trojans-ennakko

Kierroksen muut ottelut:

PE 29.07.2016 | 18:30 | Pyynikki, Tampere:

Tampere Saints – Seinäjoki Crocodiles 14–42 (7–28)

Tilastot

MA 01.08.2016 | 18:30 | Myyrmäen jalkapallostadion, Vantaa:

Vantaan TAFT – Helsinki Roosters

Live-tilastot

Sarjataulukko:

Joukkue   Ottelut   Voitot   Häviöt   Tehdyt   Päästetyt   Maalisuhde   Pisteet
Roosters 8 8 0 290 118 172 16
Crocodiles 9 8 1 336 123 213 16
Trojans 9 6 3 309 194 115 12
Saints 9 3 6 203 392 -189 6
Royals 8 3 5 180 147 33 6
Butchers 9 2 7 165 329 -164 4
TAFT 8 0 8 104 284 -180 0

Otsikkokuva:

Kari Toivonen

Kuvat:

Kari Toivonen