Viikko 9 – Onnistuvatko haastajat tasottamaan sarjaa?

Torstaina kierroksen avausottelussa Vaasassa kohtaa kaksi tappioputkessa heinäkuun ajan kyntäneet Royals (2-5) ja Helsinki Wolverines (4-3). Molemmilla joukkueilla edellinen voitto on viikolta 5 kesäkuun lopulta ja nyt toinen näistä joukkueista saa putken katkaistua. Joukkueiden kohdatessa Helsingissä Wolverines vei ottelun 27-13 (20-7).

Royals on hävinnyt heinäkuussa kaksi ottelua yhteensä 13 pisteellä. Ensin se kärsi kotonaan 27-34 tappion Crocodilesille ja toissa viikolla Tampere Saints oli parempi lukemin 6-0. Wolverines ei puolestaan tunnu toipuneen Roostersilta saamastaan löylytyksestä vaan on kärsinyt kaksi tappiota tähän päälle. Isoin kysymys Royalsin osalta lienee missä kunnossa Tampereella loukkaantunut Tom Suoste on. Ennakkotietojen mukaan Suosteen pelaaminen tulee olemaan pelipäivän päätös, mutta selvää on, että 5,5 jaardin keskiarvolla juosseen Suosteen panos olisi kotijoukkueelle tarpeen.

Wolverinesin osalta suunta tuntuu olevan tappioista huolimatta paraneva. Tehdyt pisteet otteluissa ovat lisääntyneet ja Porvoossa joukkue hävisi niukasti ottelun, joka olisi voinut päättyä vieraidenkin voittoon. Vieraspeli Vaasassa ei ole helpoimmasta päästä, eikä Vaasan puolustus antane jaardeja ilmaiseksi. Palaamalla alkukauden tasolleen Wolverines voisi sarjapisteet viedä mukaansa, mutta kysymys onkin, että onnistuuko tämä?

Perjantaina Velodromilla sarjaa johtava Helsinki Roosters (6-1) saa vieraakseen Seinäjoki Crocodilesin (3-3). Roosters on pikkuhiljaa hivuttanut itsensä sarjan ja tilastojen kärkeen. Joukkue johtaa sarjaa tehdyissä ja päästetyissä pisteissä sekä mm kokonaishyökkäyksessä. Crocodiles puolestaan on pelannut hyvin myös häviämissään otteluissa ja joukkue onkin tehnyt ja päästänyt täsmälleen saman määrän pisteitä (183).

Joukkueet kohtasivat Seinäjoella kesäkuun puolivälissä ja tuolloin Roosters oli parempi lukemin 21-29 (14-7). Tuolloin Crocodiles onnistui rajoittamaan Roostersin etenemistä juoksemalla tehokkaasti, mutta Miro Kadmiryn heittämät neljä maalia olivat liikaa. Erityisesti laitahyökkääjistä Alexander Wasiljeff (8-71-2) ja Nnambi Agude (6-121-2) olivat hankalia pysäytettäviä tuolloin. Crocodiles puolestaan juoksi vahvasti Christian Powellin kantaessa palloa 127 jaardia ja 2 maalia. Jonathan Baker heitti yhden maalin, mutta heittojen onnistumisprosentti jäi valitettavan pieneksi (42,3). Crocodilesin onkin onnistuttava sekä juoksemaan että heittämään mieliäkseen napata sarjapisteet Roostersilta.

Lauantaina Tampereella Saints (1-6) ja Kuopio Steelers (4-2) taistelevat sarjapisteistä. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kuopiossa Steelers oli tyly isäntä voittaen 34-0 (27-0). Saints joutui pelaamaan ottelussa ilman pelinrakentajaa ja sai kasaan vain 116 hyökkäysjaardia. Tässä vaiheessa viikkoa ei vielä ole tiedossa mikä on Saintsin uuden pelinrakentajan tilanne. Raymond Cotton joutui jättämään Roosters ottelun väliin loukkaannuttua alkulämmittelyssä ja selvää lienee, että ilman pelinrakentajaa Saints tuskin ottelua voittaa.

Steelers on ottanut voitot kahdesta edellisestä ottelustaan ja erityisesti juoksupeli on tuonut jaardeja tehokkaasti. Kauden edetessä myös pelinrakentaja Seth Peters tuntuu pääsevän paremmin rytmiin ja joukkueen hyökkäys luokin tehokkaan tuplauhan. Kun puolustuksessa Donovan Hayden – Mattias Eriksson kaksikko tuntuu ehtivän taklaamaan kaikkialle, lähtee vieraat selvänä ennakkosuosikkina otteluun. Saintsin peli on ollut vahvasti juoksuun nojaavaa johtuen läpikauden kestäneistä ongelmista pelinrakentajien osalta. Jos se ei kykene heittouhkaa luomaan lauantaina, matkannevat sarjapisteet vieraiden mukana Kuopioon.

Niille, jotka eivät pääse paikanpäälle seuraamaan otteluita tarjoaa Ruutu ottelut kotiin. Lisäksi ISTV:n kautta on seurattavissa torstain ottelu Vaasasta.

Viikko 9 25-27.7.
TO 25.07. kello 18.30 Kaarlen kenttä, Vaasa
  Royals  –  Wolverines  
PE 26.07. kello 18.30 Velodromi, Helsinki
  Roosters  –  Crocodiles  
LA 27.07. kello 16.30 Pyynikin kenttä, Tampere
  Saints  –  Steelers