Viikko 8 – Karkaako kärki?

Vaahteraliigan kahdeksannen kierroksen suurin kysymys on, karkaako kärki? Kaikki kolme kärkijoukkuetta ovat taas tulessa ja voittaessaan rako muihin kasvaa jo kahteen kolmeen voittoon. Toisinkin päin asia on nähtävissä. Voitoilla on muilla mahdollisuus kuroa eroa umpeen.

Torstaina Helsinki Roosters (5-1) jatkaa pelejään evakossa Brahen kentällä, jossa tällä kertaa vastaan asettuu Tampere Saints (1-5). Saints otti kauden avaus voiton viime viikolla yllättämällä Vaasa Royalsin (2-5), mutta nyt vastaan asettuu astetta kovempi vastus. Roosters on avaustappion jälkeen voittanut kaikki viisi peliään ja samalla noussut tilastoissa liigan kovimmaksi hyökkäykseksi. Roosters johtaa mm tehtyjen pisteiden, juostujen ja heitettyjen jaardien ja ensimmäisten yritysten määrässä liigaa. Kun samaan Saintsin puolustus löytyy puolivälin alapuolelta ja joukkue on tehnyt liigassa vähiten pisteitä, ei ennakkosuosikista otteluun ole kysymysmerkkiä.

Roosters pelinrakentaja Miro Kadmiry on siirtynyt tilastoissa liigan kärkeen heitetyissä jaardeissa ja maaleissa. Viimeisessä kolmessa ottelussa heittomaaleja on syntynyt peräti 20 kpl. Kiinniottotrio Adam Connette – Nnamdi Agude – Alexander Wasiljeff on tehnyt tuhojaan vastustajien puolustuksille ja keskushyökkääjä Karri Pajarinen juossut eniten jaardeja per ottelu. Saintsin puolella hyökkäyksen uroteot ovat olleet tällä kaudella harvassa. Juhannustauolla uusiutuneen hyökkäyksen osalta ei vielä ole nähnyt kovin kummoisia otteita, vaikka ne ensimmäisen voiton jo toivatkin. Raymond Cottonin heitot, Tuukka Lehtosen juoksut ja CJ Okpalobin tuuraukset riittivät voittoon yhdistettynä puolustuksen venymisen kanssa. Mutta 253 hyökkäysjaardilla koko ottelussa edennyt Saints saa edetä rutkasti enemmän voittaakseen liigassa säännöllisesti. Jos et ehdi Helsingin Kallioon seuraamaan ottelua, näet lähetykset Ruudusta ja ISTV:stä. Kuuntele myös Suplan TeeDee Podcast ennakko ottelusta täältä!

Perjantai-illalle on luvassa odotettu kohtaaminen kun Kuopio Steelers (4-2) matkaa Seinäjoelle. Viime vuonna Steelers pelastautui vierailullaan 39-41 (18-21) voittoon Tino Ndongon viimeisen minuutin kiinniottomaalilla, eikä piristynyt Crocodiles (3-2) päästä vieraitaan tälläkään kertaa helpolla. Tosin Steelersin mukana Pohjanmaalle saapuu liigan ykköspuolustus, jota vastaan pisteiden teko tai eteneminen on ollut vastustajille haasteellista. Ottelu on äärimmäisen tärkeä molemmille joukkueille pudotuspelejä ja niiden kotietua ajatellen.

Kauden ennakkoasetelmiin nähden ehkä hieman yllättäen ottelua kohden Crocodiles on edennyt Steelersia enemmän heittämällä ja Steelers taas Crocodilesia enemmän juoksemalla. Steelersin keskushyökkääjä Gerard Johnson on juossut 120,8 jaardia ottelua kohden ja peräti 13 juoksumaalia. Kotijoukkueen Christian Powell ei jää paljoa tästä 113,4 jaardillaan, mutta perjantaina voittajana ottelusta mielivälle ottelu muuttuu helpommaksi, jos juoksupeli rullaa. Pelinrakentajista vieraiden Seth Peters on heittänyt Seinäjoen Jonathan Bakeria enemmän jaardeja, mutta Crocodiles on tällä kaudella esittänyt keskushyökkääjän tai laitahyökkääjän heittoja sen verran useasti, että menee kokonaisheittojaardeissa ohitse. Mielenkiintoista on nähdä heittääkö Bakerin lisäksi palloa Powell, laitahyökkääjä Spencer Cutlan vai joku muu. Seinäjoella perjantaiksi on luvassa kaunista säätä, joten peliin kannattaa lähteä nauttimaan keskuskentälle. Muille Ruutu välittää pelin kotikatsomoihin. Kuuntele myös Suplan TeeDee Podcast ennakko ottelusta täältä!

Lauantaina kierroksen viimeisessä ottelussa Porvoossa kotijoukkue Butchers (2-4) saa vastaansa Helsinki Wolverinesin (4-2). Molemmat joukkueet ovat tilanteessa, jossa voitto tekisi hyvää ja luvassa lieneekin raju kamppailu sarjapisteistä. Butchers tarvitsee voittoja pudotuspeleihin mieliessään. Kun nykyisellä sarjajärjestelmällä on menty, on välieräpaikkaan tarvittu kuusi voittoa, joten moneen lisätappioon ei porvoolaisilla ole varaa. Wolverinesille niin ikään pudotuspaikat ja kotietu vaativat vielä voittoja, mutta tärkeämpää helsinkiläisille olisi saada tappioputki poikki. Joukkue avasi kauden komeasti neljällä perättäisellä voitolla, mutta sen jälkeen se sai shokkihoitoa, kun ensin Roosters ja heti perään Steelers kaatoivat sen. Ehkä tappioita huolestuttavampaa on se, että joukkueen hyökkäyspeli takkuili näissä otteluissa vahvasti.

Butchers hyökkäys on tänä vuonna edennyt Dayton Winnin kautta. Winn johtaa liigan pistepörssiä ja myös all-purpose jaardeja eli hän on edennyt ottelua kohti eniten kun huomioidaan juoksemalla, kiinniotoilla sekä potkun palautuksilla edetyt jaardit. Wolverinesin on voittaakseen joko pysäytettävä Winn tai saatava hyökkäyksensä taas pistetehtailuun. Robert Johnson ja Jabari Harris vaihtelivat pelinrakentajana edellisessä ottelussa mikä näytti johtuvan Robertin saamista iskuista ja laitahyökkääjistä Cedric Johnson joutui jättämään pelin kesken. Cedric ei näillä tiedoin ole pelaavassa kokoonpanossa, mutta pelinrakentaja kysymyksen osalta vastausta jouduttanee odottamaan pidemmälle viikkoa. Kuuntele myös Suplan TeeDee Podcast ennakko ottelusta täältä!

 

Viikko 8 18-20.7.
TO 18.07. kello 18.30 Brahen kenttä, Helsinki
  Roosters  –  Saints  
PE 19.07. kello 18.30 Keskuskenttä, Seinäjoki
  Crocodiles  –  Steelers  
LA 20.07. kello 16.30 Keskuskenttä, Porvoo
  Butchers  –  Wolverines