Vaasassa kohtaa lauantaina kaksi uudistunutta joukkuetta

Kuva: Samppa Toivonen

Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun Wasa Royals ja Kuopio Steelers kohtasivat toisensa Kuopiossa 31. toukokuuta. Tai oikeastaan paljon on tapahtunut näissä joukkueissa viimeisen viikon aikana. Juuri siksi lauantaina Kaarlen kentällä nähdään erityisen mielenkiintoinen ottelu.

Uudet puolustuksen koordinaattorit

Royalsin puolustuksen koordinaattori Arthur Tolliverin työt jatkuvat päävalmentaja Seppo Evwarayen mukaan Yhdysvalloissa, jonne Tolliver on jo palannut. Näin ollen kauden puoliväliin mennessä Royals on purkanut sopimukset kahden yhdysvaltalaisen valmentajan kanssa. Päävalmentaja Dan Grass vapautettiin jo ensimmäisen ottelun jälkeen.

Päävastuun puolustuksen koordinoinnista kantavat jatkossa takamies Stacey Thomas, jonka rinnalla toimii kokenut linjapuolustaja Thomas Ceken.

Steelers puolestaan palaa puolustuksensa osalta viimevuotiseen komentoon, kun Petri Pellinen ottaa vastuulleen koordinaattorin tehtävät. Andy Bezairen vapauttamisesta Steelers tiedotti alkuviikosta.

– Meillä ei ollut pelaajia Andyn systeemiin, kiteyttää päävalmentaja Pekka Utriainen. – Ja toisaalta tästä pelaajamateriaalista pitää saada enemmän irti.

Pellinen on peluuttanut aiemmin 4–3 –mallista puolustusta, kun taas Bezairen puolustus oli mallia 3-3-5. Odottaa sopii, että lauantaina safetyna aiemmin pelannut Donavan Hayden siirtyy ulommaksi tukimieheksi. Juuri tuolla paikalla hän teki tuhoisaa jälkeä edellisessä Royals-ottelussa.

Jani Lindqvist (99) ja Kalle Tanninen (77) kuuluvat Steelersin puolustuksen linjan avainpelaajiin. Kuva: Harri Koivunen

Pelaajaliikettä

Royals esittelee lauantaina uuden tukimiehen, kun yhdysvaltalainen Michael Taylor debytoi Vaahteraliigassa. Taylor tulee olemaan ehdottomasti seuraamisen arvoinen puolustaja. Florida Gatorsin huippujoukkueessa yliopistourallaan pelannut Taylor voitti vuosi sitten Saksan GFL:n taklaustilaston Hamburg Huskiesin paidassa. 13 ottelussa Taylor taklasi 167 kertaa. Taklauksista kaksi oli säkityksiä.

Taylor korvaa Royalsin kokoonpanossa kulmapuolustaja Kurtis Ovesenin, jonka kausi päättyi loukkaantumiseen. Taylor tuo varmuutta taklaamiseen, joka on ajoittain ollut Royalsin osalta luokattoman huonoa, mutta samalla takakentän pakettia on nyt sorvattava uusiksi. Stacey Thomas pelannee jatkossa enemmän takakentällä ja Rufail Khalifan vastapuolella kulmapuolustajana nähdään enemmän Denny Johnia.

Laitahyökkääjä Jussi Kaas on edelleen loukkaantumisen vuoksi sivussa, joten Stacey Thomas on aloituksessa myös laitahyökkääjänä. Mikäli Tom Suoste pystyy pelaamaan, tulee Royals ryhmittämään myös keskushyökkääjä Williamsia laitaan.

Michael Taylorin highlights Saksan kaudelta 2017:

Steelersin osalta pelaajaliikenne on pääosin positiivista. Tino Ndongo, Johannes Jauhiainen ja Petteri Vilpponen ovat kaikki kokoonpanossa, ja nyt myös Charles Wort on vapautunut yhden ottelun pelikiellostaan. Pelinrakentaja Seth Petersillä siis riittää heittokohteita.

Utriaisen mukaan Wort ei jatkossa kuitenkaan ole laitahyökkääjä, vaan ensisijaisesti keskushyökkääjä. Näin ollen Steelersillä on käytössään kolme kyvykästä pallonkantajaa, sillä Wortin lisäksi myös Aku Uotila ja Justin Bell ovat näyttäneet kykynsä keskushyökkääjinä.

Hyökkäyksen linjassa Steelers joutuu tulemaan toimeen ilman Oskari Laitista, joka on varusmiespalveluksen vuoksi sivussa ottelusta. Näin ollen puolalainen Bartosz Bednarczyk ottaa vasemman laidan haltuunsa. Bednarczyk on osoittautunut kauden mittaan varsin hyväksi hankinnaksi.

Steelersin puolustuksen linjassa Felix N´twa on nyt kuntoutunut täyteen pelikuntoon, ja myös tämä itävaltalainen keskustan järkäle on hyvä kentältä huomioida. Takakentältä puolestaan puuttuu Iiro Pekkarinen, joka palannee kokoonpanoon vasta elokuussa.

Royalsille kauden toiseksi viimeinen kotiottelu on käytännössä ensimmäinen pudotuspeli – sen verran tiukkaa taistelu on sijoista 3–4. Steelers puolestaan tarvitsee pisteitä tehdäkseen eroa takana oleviin ja sementoidakseen itsensä runkosarjan toiselle sijalle.

 

Vaahteraliiga, 9. peliviikko:

LA 14.07.2018 | 15:30 | Kaarlen kenttä, Vaasa:

Wasa Royals – Kuopio Steelers

Live-tilastot: http://www.sajl-tilastot.net/vaahteraliiga/royals-steelers-14-07-2018/

Ottelu suorana lähetyksenä Ruutu-urheilussa (ennakkostudio 15.00): https://www.ruutu.fi/stream/3259743

 

Huomaa myös:

TeeDee-podcastin otteluennakko

Royals-ennakko

Steelers-ennakko

 

Kuvat:

Harri Koivunen

Samppa Toivonen