Vaasan näyttävä loppukiri onnistui

Kotijoukkue Wasa Royals voitti viihdyttävän jenkkifutispelin toisen puoliajan huikean esityksen päätteeksi. Butchers ja Jabari Harris vastasivat ensimmäisen ottelupuoliskon viihteellisyydestä.

Vaahteraliigan ensimmäisen kierroksen päätösottelu Vaasassa päättyi lopulta kotijoukkue Royalsin juhlaan 39-28. Vahvasti peliin lähteneen Butchersin eväät loppuivat puoliajalla ja isäntäjoukkue onnistui näyttävässä kirissään erinomaisesti

Butchers pelinrakentaja Jabari Harris onnistui pelin alussa näyttävillä yksilösuorituksillaan. Kaikkiaan vikkelälle porvoolaiselle kirjattiin 188 juoksujaardia sekä 12 heittojaardia. Kaksi Harrisin juoksuista päättyi vasta maalialueella.

Butchers aloitti pelin vahvasti siirtyen nopeasti 14-0 johtoon. Ensimmäisen puoliajan päätteeksi vierasjoukkue oli karannut jo 21-7 johtoon. Viime hetken vahvistuksena Royalsin pelaavaan kokoonpanoon nostettu viime kauden komeetta Alpha Jalloh ei päässyt ottelun tahtiin ensimmäisen puoliskon aikana.

Royals lähti ottelun toiselle puoliajalle vahvalla asenteella ja onnistui pysäyttämään Jabari-shown marginaalijaardeille. Royals pelinrakentaja Brandon Gwinner otti ohjakset itselle ja onnistui juoksemaan pallon kanssa maaliin pelin aikana peräti neljä kertaa antaen samalla myrskyvaroituksen vaarallisuudestaan pallollisena.

Ottelun toisella puoliajalla Vaasan Jalloh väläytteli vaarallisuuttaan erikoistilanteissa. Ottelun ratkaisuna voidaan pitää amerikkalaispelaajan 92 jaardisen lentopotkunpalautusta, joka pysähtyi vasta Butchersin maalialueella ja siirsi kotijoukkueen pelissä ensimmäistä kertaa johtoasemaan. Vaasalaisista myös Tom Suoste onnistui pelin toisella neljänneksellä viihdyttämään kotiyleisöä lähes yhtä pitkällä juoksusuorituksellaan. Suosteen TD-juoksulle mittaa 69 jaardia.

Ottelun taklauskunkuksi nousi Royalsin Viktor Mänty 9,5 taklauksellaan. Porvoolaisista miehiä kentän pintaan kaatoi useiten Jesse Vuoksenturja (5,5)

Kaikkien aikojen seuratuin Vaahteraliigakierros?

Vaasan Kaarlen kentän katsomoon oli saapunut yleisöä 612 hengen verran. Vaahteraliigan ensimmäisen kierroksen yleisömagneetti oli näin Helsingissä Velodromilla pelattu Roosters-Steeleers ottelu, jota seurasi katsomossa 675 henkeä.  Sarjan avausottelun katsojamäärää jouduttiin rajoittamaan Helsingin Brahen kentän rajallisen kapasiteetin takia. Perjantain loppuunmyytyä ottelua seurasi 405 katsojaa.  Yhteensä Vaahteraliigan ensimmäisen kierroksen otteluja seurasi katsomoissa yhteensä 1692 silmäparia. Ottelun kotimainen televisiointi Ruutu+ kanavalla sekä globaali AFI:n toimesta nostanee Vaahteraliigan ensimmäisen kierroksen katsojamäärät ja huomioarvon kaikkien aikojen huippuunsa.

Tilastot:  Royals-Butchers

Kuva:  Samppa Toivonen