Vaahteraliigan televisiotuotanto kokeneisiin käsiin

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry on solminut sopimuksen Grassmark Oy:n kanssa kaikkien Vaahteraliigaotteluiden televisiointien tuotannosta.

Jenkkifutiksen Vaahteraliigaa tarjoillaan suomalaisille penkkiurheilijoille suorina lähetyksinä myös tulevana kesänä. Kaikki liigan runkosarjan ottelut, playoff-pelit, naisten Vaahteraliigan finaali sekä miesten I-divisioonan loppuottelu Spagettimalja, tarjoillaan laadukkaina toteutuksina Ruutu+ kanavalla. Lisäksi kaikki Suomessa pelattavat maajoukkueiden pelit kuuluvat jenkkifutisliiton tarjoamaan suorien lähetysten kimaraan kaudella 2020.

Tulevan kesän televisiototeutuksista vastaa suomalainen Grassmark Oy. Turkulainen, maanlaajuista tiimiverkostoa ylläpitävä yritys toteuttaa vuosittain tuotantoja lukuisista urheilutapahtumista jääkiekosta ja jalkapallosta yleisurheiluun ja koripalloon.  Grassmarkin paikalliset tuotantotiimit mahdollistavat tapahtumien toteutukset kustannustehokkaasti, markkinoiden laadukkaimmalla kalustolla ja syvällisellä ammattitaidolla. Vaikka amerikkalainen jalkapallo on yritykselle uusi aluevaltaus, löytyy sen tuotantotiimeistä myös jenkkifutikseen liittyvää ymmärrystä ja osaamista.

SAJL:n puheenjohtaja Roope Noronen odottaa nyt solmitun yhteistyösopimuksen vastaavan hyvin jenkkifutista seuraavan yleisön vaatimuksiin seuraavien kausien aikana:

-On ilo saada Grassmark mukaan jenkkifutisperheeseen. Lajin suosio on ollut jo pitkään kasvussa ja jenkkifutislähetyksiä katsotaan Suomessa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Grassmarkin osaamisella ja uuden kolmivuotisen sopimuksen myötä olen varma, että pystymme vastaamaan kasvavaan suosioon ja palvelemaan katsojia entistä paremmin

Grassmark Oy:n toimitusjohtaja Markus Nurmi on tyytyväinen uudesta lajivaltauksesta:

-Amerikkalaisen jalkapallon saaminen mukaan tuottamiemme lajien kirjoon on Grassmarkille merkityksellinen askel. Haluamme olla SAJL:n ja Vaahteraliigan strateginen kumppani nyt ja tulevaisuudessa, suunnitella laadukkaita ja innovatiivisia tuotantomalleja sekä kehittää lajin TV-tuotetta nälkäisesti. Olemme onnellisia saadessamme tarjota tiimiverkostollemme mielenkiintoisia työtehtäviä erittäin hienon lajin parissa. 

Vaahteraliiga potkaistaan käyntiin toukokuun 23. pelattavassa stadin derbyssä, jossa viime kauden pronssijoukkue Helsinki Wolverines haastaa ennätykselliset kahdeksan perättäistä mestaruutta kahmineen Helsinki Roostersin. Ottelu pelataan Brahenkentällä Kalliossa. Kausi huipentuu syyskuun 12. pelattavaan Vaahteramalja XLI otteluun. Tämän vuoden Vaahteramalja-areenaksi on valittu Lahden Stadion.