Vaahteraliigan 10-kierroksella tiukkoja pelejä luvassa

Vaahteraliigakierros käynnistyy torstaina Kuopiossa Steelersin (6-2) ja Seinäjoki Crocodilesin (3-4) välisellä kohtaamisella. Kotijoukkue on pedannut asemansa sarjataulukossa sellaiseksi, että se on ilman vahvasti kiinni pudotuspelien kotiedussa ja taistelussa runkosarjan voitosta. Crocodiles puolestaan kamppailee tällä hetkellä viimeisen pudotuspelipaikan perässä, joten kummallekin tappio tässä vaiheessa sarjaa lyö haasteita asemien säilyttämiseksi.

Steelers vei sarjapisteet mukanaan Seinäjoelta kaksi viikkoa sitten niukalla 28-33 (7-21) voitollaan. Tuolloin Steelers onnistui tasapuolisesti juoksemaan ja heittämään palloa (175j juosten – 188j heittäen) ja sai pidettyä nälkäisen krokotiililauman takanaan. Tuon ottelun jälkeen molemmat joukkueet kävivät pisterikkaat kamppailut. Crocodiles teki 36 ja päästi 61 pistettä Roostersia vastaan ja Steelers teki 61 ja päästi 47 pistettä Saintsia vastaan. Jos torstaina joukkueiden puolustukset eivät ryhdistäydy voidaan torstaina nähdä kauden pisterikkain ottelu.

Perjantaina Helsinki Roosters (7-1) matkustaa Tampereelle Saintsin (1-7) vieraaksi. Joukkueet kohtasivat niinikään kaksi viikkoa sitten ja tuolloin Roosters oli parempi lukemin 58-14 (28-8). Tuolloin Saints tosin joutui otteluun ilman pelinrakentajaansa, joka loukkaantui alkulämmittelyssä. Saints sai avattu pistehanat Steelersia vastaan viime viikolla ja hyökkäyksen toimiminen onkin avainasemassa mikäli se aikoo haastaa vierailijat. Roostersia vastaan joukkue sai edettyä edellisessä kohtaamisessa vain 183 jaardia, mutta Steelersia vastaan jaardeja kertyi jo 460. Roosters on pikkuhiljaa kehittänyt peliään ja lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Joukkue tuo Tampereelle liigan eniten pisteitä tehdyn hyökkäyksen ja vähiten pisteitä päästäneen puolustuksen. Kun Saints löytyy molemmista kategorioista liigan viimeiseltä sijalta on selvää, että vain täydellinen onnistuminen voi pitää sarjapisteet Tampereella.

Kierroksen viimeisessä ottelussa lauantaina Helsingissä tappioputkensa katkaissut Wolverines (5-3) saa vastaansa Porvoo Butchersin (3-4). Kaksi viikkoa sitten Porvoossa sarjapisteet jäivät kotijoukkueelle jännittävien vaiheiden jälkeen numeroin 34-31 (20-17). Kuten kierroksen avauspeleissä, myös tässä molemmilla joukkueilla on vahva panos otteluun eikä tappioihin ole varaa. Edellisessä kohtaamisessa Butchers teki tuhojaan erityisesti juoksemalla ja erikoisjoukkueissa, jotka keikauttivat sille selvästi lyhyemmän matkan maaliin verrattuna vastustajaan. Kun Wolverines aloitti hyökkäysvuoronsa keskimäärin omalta 21-jaardin linjaltaan pääsi Porvoo matkaan yli 20-jaardia lähempänä, omalta 43-jaardin linjaltaan.

Wolverines kävi vierailulla Vaasassa viime viikolla ja juoksi 224 jaardia. Vielä komeammat olivat heittotilastot, sillä joukkue epäonnistui vain kahdessa heitossa 29:stä. Voittaakseen lauantaina Wolverinesin tuleekin hyökkäystä enemmän keskittyä puolustamalla pysäyttämään Porvoon pelintekijät ja huolehtia siitä, ettei edellisen kohtaamisen kaltainen pallojen menetys toistu. Porvoolle edellisen ottelun voitto oli tärkeä ja mieliäkseen pudotuspeleihin se tarvitsee kuumeisesti voittoa. Sen saavuttaakseen joukkueen puolustuksen pitää parantaa samalla kun joukkueen hyökkäys ja potkupelit ylläpitävät saman suoritustason. Nähdäänkö lauantaina uusi jännistysnäytelmä vai onko jompikumpi löytänyt lääkkeet vastustajan pysäyttämiseen edellisen kohtaamisen jälkeen?

Jenkkifutis on tunnetusti parasta paikanpäällä, mutta kaikki kierroksen ottelut näet Ruudusta ja torstain pelin lisäksi ISTV:stä. Torstai-iltaan saat lisäjännitystä myös Veikkauksen tulosvedolla.

Viikko 10 1-3.8.
TO 01.08. kello 18.30 Väinölänniemi, Kuopio
  Steelers  –  Crocodiles  
PE 02.08. kello 18.30 Pyynikin kenttä, Tampere
  Saints  –  Roosters  
LA 03.08. kello 16.30 Brahen kenttä, Helsinki
  Wolverines  –  Butchers