Trojans – Butchers 25.05.2017

 

Raportti

Vaahteraliigan neljäs otteluviikko alkoi Porvoo Butchersin murskavoitolla Relico Trojans Turusta. Butchers iski touchdownin heti ensimmäisellä hyökkäyspelillä ja eteni lopulta selvään voittoon numeroin 0–38 (0–24).

Alkutahdit ottelulle löi Butchers-laitahyökkääjä Mikko Seppänen, jonka 67-jaardisella kiinniotolla ja Daniel Luoman lisäpistepotkulla Butchers siirtyi 0–7 –johtoon. Peli ehti olla tasatilanteessa ainoastaan 26 sekuntia – lopun ajan Butchers ottelua johti.

Ensimmäisellä puoliajalla Butchers lisäsi johtoaan vielä pelinrakentaja Jordan Mooren kahdella touchdownilla sekä Luoman kenttäpotkumaalilla.

Trojansin alkukauden murheenkryynit jatkuivat myös torstaina. Pudotettujen pallojen lisäksi ottelussa nähtiin kotijoukkueen toimesta myös lukuisia isoja rangaistuksia. Muun muassa Mooren ensimmäistä touchdownia Trojans-puolustajat ”auttoivat” ottamalla kaksi 15 jaardin rangaistusta. Hyökkäyksen puolella Josh Quezada kantoi turkulaisille ensimmäisellä yhden hyökkäysvuorolla 29-jaardisen sivalluksen, mutta sai 19 muulla yrityksellään yhteensä ainoastaan 42 jaardia kokoon. Rytmi puuttui edelleen Trojans-hyökkäyksestä.
Teemu Thorströmin mietteet ottelun jälkeen:

Rivera loukkaantuu, Thorström paikkaa hyvin

Toisella puoliajalla Butchers kaunisteli tilannetta vielä kahdella juoksumaalilla Mooren sekä keskushyökkääjä Darion Hallin toimesta. Ottelun päätyttyä Yläkentän tulostaulu välkkyi vierasjoukkueen voittoa lukemin 0–38.

Trojans lähti otteluun ilman puolustuksen avainpelaaja Greg Robinsonia ja kolmannella neljänneksellä rivistä putosi myös pelinrakentaja Gil Rivera. Osaltaa erikoista oli, että Riveran tilalle pelinrakentajaksi siirtyneen Teemu Thorströmin johdolla Trojans pelasi parhaimmat hyökkäyspelinsä. Thorströmin ensimmäinen heitto tuotti enemmän jaardeja kuin yksikään turkulaisjoukkueen aiempi heittopeli.

Päätösneljänneksen alussa Trojans pääsi parhaimmillaan jo kahden jaardin päähän maalialueesta, mutta jäi kuitenkin ilman kauden ensimmäistä touchdownia. Sen sijaan Trojans jäi ensimmäistä kertaa kauden aikana pisteittä. Kolmessa ottelussaan turkulaisjoukkue on tehnyt ainoastaan viisi pistettä.
Jordan Moore aitoo ottelun viimeisen touchdownin:

Hyökkäyksen linjoilla kädet täynnä työtä

Ottelun kaksi suurta onnistujaa löytyi joukkueiden puolustuksen linjoista – kumpikin numeroilla 44. Butchersin Ville Kurvinen karkasi kahdesti Trojansin hyökkäyksen linjalta säkittämään pelinrakentaja Gil Riveran. Trojansin Camille Gruel puolestaan oli jatkuvasti häiritsemässä Butchersin pelinrakentamista. Myös Ville-Valtteri Suojanen ja Ilkka Koiranen pelasivat jälleen hyvät ottelut Trojans-paidassa.

Butchers onnistui pussittamaan Quezadan tehokkaasti aloituslinjan tasalle sisäsivurajojen väliin. Heittopelin ontuminen on kaatunut Trojansin hyökkäyksen linjan niskaan, joka joutuu nyt puhkomaan Quezadalle aukkoja kahdeksaakin puolustajaa vastaan. Butchersin Niko Pennanen taklasi 9,5 kertaa ja oli kentän ahkerin pysäyttäjä.

Porvoolaisten linja oli puolestaan oli vaikeuksissa useammankin troijalaisen linjapelaajan kanssa, ja varmasti Robinson olisi pelikunnossaan hämmentänyt entisestään blokkipeliä. Osa Butchersin heittopelin vaikeudesta aiheutui kuitenkin enemmän pelinrakentaja Mooren yllättävistä, jääkiekon viivelähtöä muistuttavista liikkeistä linjan takana. Vastaavasti Moore, Hall sekä Sebastian Lindell juoksivat jälleen tehokkaasti: neljä touchdownia ja 218 jaardia. Hall juoksi hyökkäyksessä 141 jaardia ja palautti potkuja 120 jaardia.

Butchers liittyi voittonsa myötä Helsinki Roostersin ja Wasa Royalsin seuraan kahteen voittoon. Trojansin kannalta tilanne on murheellinen, sillä joukkue on hävinnyt kaikki pelaamansa kolme ottelua.

Vaahteraliiga, 4. otteluviikko:

Relico Trojans Turku – Porvoo Butchers 0–38 (0–14, 0–10, 0–14, 0–0)

Tilastot

Vaahteraliiga jatkuu lauantaina Hämeenlinnassa, kun Huskies ja Seinäjoki Crocodiles ottavat mittaa toisistaan. Ottelu käynnistyy Kaurialassa kello 15.30. Suora lähetys Ruudusta käynnistyy 15.00

Otsikkokuva:

Kari Toivonen

Tilastot

Ennakko

Vaahteraliigassa käynnistyy torstaina neljäs otteluviikko. Turun Yläkentällä ottavat tuolloin toisistaan mittaa Relico Trojans ja Porvoo Butchers. Kahdella kotiottelullaan kautensa käynnistänyt kotijoukkue Trojans on joutunut kummastakin kamppailustaan poistumaan häviäjänä. Butchers puolestaan voitti kauden avausottelunsa Tampere Saintsin vieraana.

Trojansin hyökkäys on saanut hioa kuvioitaan kymmenen päivää. Pelinrakentaja Gil Riveran johtama osasto ei ole vielä tällä kaudella onnistunut touchdownin tekemisessä, sillä Helsinki Roostersia vastaan Trojansin pisteet syntyivät kenttäpotkumaalista ja Wasa Royalsia vastaan vaasalaisten oman maalin seurauksena. Mikäli kotijoukkue haluaa voittotilinsä avata, on sen pystyttävä murtautumaan maalialueelle – mieluiten useammin kuin kerran.

Keskushyökkääjä Josh Quezada on Trojansin ykkösase, vaikka Royalsia vastaan Quezadan fyysinen juoksu ei missään vaiheessa saanut vauhtia taakseen eikä tilaa eteensä. Butchers pelaa 3–4 -mallista puolustusta, jossa etulinjan kolmeen puolustuslinjamieheen kasaantuu suurin blokkivoima. Linjan takana porvoolaisten tukimiehistä erityisesti Sebastian Karbin ja Troy Roach ovat varmasti menossa jatkuvasti sinne, mihin Quezadakin liikkuu. Myös Janne Lahikainen puolusti Tampereella hyvin nimenomaan juoksua vastaan.

Porvoolaisten takakentän Jere Paananen (43), puolustuksen linjan Ville Kurvinen (44) ja tukimies Janne Lahikainen on oltava valmiina erityisesti Josh Quezadan juoksuja vastaan. Kuva: Harri Koivunen

Jokainen onnistunut Trojans-heitto keventää Quezadan kantamaa taakkaa. Mikäli Rivera on saanut vahvistettua heittopelin vaikutuksia muun muassa Teemu Thorströmin ja Thach Mai Trin kanssa, ei Butchers voi puolustaa ainoastaan Quezadaa ja kentän keskustaa. Myös australialaiselta Kyle Bowpittilta sekä keskushyökkääjän ja sisemmän laitahyökkääjän paikalta kuvioon lähtevältä Miko Ylikoskelta täytyy Trojansin saada kiinniottojaardeja. Juoksuhämäykset Quezadalle toimivat tehokkaasti, ja mikäli sen jälkeen Riveralla on aikaa etsiä laitahyökkääjiään tai tarvittaessa juosta pallon kanssa itse, muuttuu Trojansin peli huomattavasti vaikeammaksi puolustaa. Toistaiseksi Rivera on heittänyt vain 64 jaardia onnistumisprosentin ollessa 31. Noiden numeroiden on paranuttava huomattavasti.

Butchersin takakentän todellisesta iskukyvystä ei saatu viitteitä vielä ensimmäisestä ottelusta. Niko Roiko palasi Vaahteraliigaan tehokkaana ja myös nuori safety Jere Paananen luki Tampereella peliä hyvin. Lisäksi Niko Pennanen ja Ville Kurvinen ryntäävät nopeasti paikan saadessaan pelinrakentajan kimppuun. Todennäköistä on torstaina kuitenkin se, että Trojans haastaa erityisesti porvoolaisten kulmapuolustajia lyhyillä laitaan suuntautuvilla heitoilla.

Trojans-tukimiehen Ilkka Koirasen on jatkettavat hyviä otteitaa myös Butchersin Darion Hallia vastaan. Kuva: Kari Toivonen

Greg Robinson on sivussa

Porvoolaishyökkäyksen pelisuunnitelma oli Saints-ottelussa juosta paljon, hallita pelikelloa ja välttää pallonmenetyksiä. Keskushyökkääjä Darion Hall halkoi tuolloin kenttää yli 200 jaardia yli 10 jaardin keskiarvolla ja myös pelinrakentaja Jordan Moore on linjan päädystä karkuun lipsahdettuaan hankala taklattava. Hyökkäyksen linja ja blokkaava keskushyökkääjä Sebastian Lindell käyvät yhden kriittisimmistä taisteluista Yläkentän keskikentällä.

Trojansin suurin keskeinen boksipuolustaja Greg Robinson ei torstaina pelaa, joten tukimieskaksikko Ilkka Koiranen ja Frederic Casteels sekä linjan päädyssä Camille Gruel ovat tärkeimmät juoksulinjojen tukkijat. Vastaavasti Robinson voi nyt keskittyä puhtaasti koordinaattorin tehtäviin, mikä vastaavasti pelisuunnitelman toteuttamisen kannalta kääntyy vahvuudeksi.

Mikko Seppänen – edelliskauden all star -laitahyökkääjä, tulokas ja vuoden etenijä – ei vielä avauspelissä saanut kummemmin Mooren heitoista palloa käsiinsä, mutta pelivälineen saatuaan näytti tutun tehokkaalta. Sen sijaan nuorten maajoukkuelaituri Daniel Luoma käytti saamansa tilan loistavasti hyväkseen ja teki Tampereella kaksi touchdownia. Juuri tämä – Seppänen & Luoma – on se kaksikko, joka Trojansin pitää puolustaa mahdollisimman hyvin irti pallosta. Kokenut safety Seikko Vennelä on pelistä pois, joten johtavuutta ja varmuutta on noustava muilta pelaajilta entistä enemmän.

Butchersin keskushyökkääjä Darion Hall juoksi Saintsia vastaan 19 yrityksellä 215 jaardia ja teki yhden touchdownin. Kuva: Harri Koivunen

Mikä on Butchersin todellinen iskukyky?

Trojansin alkukausi on ollut haastava. Loukkaantumiset ovat koetelleet muutenkin kapeaa rinkiä ja lisäksi vastassa on ollut suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuvat Roosters ja Royals. Kotiyleisö ja joukkueen itsetunto haluaisi varmasti kokea torstaina tasaista, virheettömämpää peliä. Väärät aloitukset, huonot aloitussyötöt ja helpot pudotukset sekä väärät sijoittumiset aluepuolustuksessa täytyy saada korjattua. Ja yksi onnistumisen korrelaatti olisi varmasti kauden ensimmäinen touchdown.

Butchers-tasosta torstai kertoo varmasti uusia tietoja. Porvoolaisjoukkue näytti Tampereella yhteneväiseltä ja huomattavasti valmiimmalta kuin muutaman edellisen vuoden aikana. Trojans-otteluun Butchers lähtee ennakkosuosikkina odotettuaan lähes kaksi viikkoa kauden toista otteluaan. Ensimmäisessä ottelussa Butchersin ei tarvinnut venyä parhaimpaansa tai näyttää kaikkea osaamistaan, ja nyt porvoolaiset ovatkin kamppailun osapuolista suurempi kysymysmerkki ja yllätysvalmiimpi arvoitus.

 

Vaahteraliiga, 4. peliviikko:

TO 25.05.2017 | 18:30 | Yläkenttä, Turku:

Relico Trojans Turku – Porvoo Butchers

Live-tilastot

Ottelu suorana lähetyksenä Ruudussa ja IS Extrassa, joissa ennakkostudio käynnistyy jo kello 18.00. Lisäksi selostuksen voi kuunnella Suplassa.

Kuuntele TeeDee-podcastin ennakko ottelusta.

 

Kuvat:

Harri Koivunen

Kari Toivonen

 

Aloituskokoonpanot

Trojans:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 1 Gilbert Rivera DE 44 Camille Gruel
RB 2 Josh Quesada DT Peter Högström
WR 22 Teemu Thorström DT 50 Kalle Björkroth
WR 7 Kyle Bowpitt DE 81 Olli Jokela
WR 24 Thach Mai Tri LB 34 Miko Ylikoski
WR 80 Jaakko Tirkkonen LB 3 Ilkka Koiranen
LT 68 Jussi Jalonen LB 11 Frederic Casteels
LG 60 Tuomas Tammero CB 32 Heikki Toivola
C 75 Tuomas Koivikko SS 25 Simo Lagerspetz
RG 72 Tuomas Hvitfelt FS 21 Ville-Valtteri Suojanen
RT 69 Jani Nurmi CB 27 Jani Karvinen

Poissa: Greg Robinson, Seikko Vennelä

Butchers:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 1 Jordan Moore DE 44 Ville Kurvinen
RB 19 Darion Hall NT 93 Roni Paananen
RB 30 Sebastian Lindell DE 55 Jesse Vuoksenturja
WR 7 Daniel Luoma LB 42 Janne Lahikainen
WR 11 Mikko Seppänen LB 68 Sebastian Karbin
WR 10 Robert Karlsson LB 3 Troy Roach
LT 50 Väinö Pääkkönen LB 8 Niko Pennanen
LG 59 Ville Miettinen CB 15 Andy Pham
C 78 Arttu Tennberg SS 5 Niko Roiko
RG 60 Jari Mononen FS 43 Jere Paananen
RT 73 Pasi Lautala CB 21 Vesa Aaltonen
Poissa: Sebastian Berndtsson, Oliver Colliander, Kari Aalto, Riku Hellgren, Tero Kontiainen, Wilhelm Stigzelius, Markus Hyytinen, Santtu Jääskeläinen, Kalle Seppänen, Eppu Pulkkinen, Arttu Erkkilä
Epävarmat: Juha-Pekka Suomalainen, Robert Karlsson, Otto Kröger, Daniel Luoma, Patrik Väyrynen

Tuomariryhmä:

Päätuomari Veikko Lamminsalo
Aputuomari Perttu Hautala
Linjatuomari Jani Sipi
Rajatuomari Jukka Kalliokoski
Sivutuomari Alexandra Naumanen
Kenttätuomari Anni Tähtinen
Takatuomari Juhani Bruun