Tommi Pinta Roostersiin

 

Helsinki Roostersin kiinniottokomitea kasvoi maanantaina kahdella metrillä, kun joukkue ilmoitti tehneensä kautta 2018 koskevan sopimuksen laitahyökkääjä Tommi Pinnan. Muun muassa Saksan mestaruuden urallaan voittanut 30-vuotias Pinta (198 cm/115 kg) pelasi viime kaudella Vaahteraliigaa Hämeenlinna Huskiesissa.

Vuonna 2014 Pinta valittiin Urheilutoimittajain liiton toimesta vuoden jenkkifutariksi. Kausina 2013–2014 hän edusti Saksan liigassa Brauschweig Lionsia ja teki yhteensä 15 touchdownia. Ulkomailla Pinta on urallaan pelannut myös vuosina 2007–2010, jolloin hän pelasi Yhdysvalloissa NAIA-tasolla Missouri Valley Collegessa.

Vaahteraliigassa tamperelaislähtöinen Pinta on totuttu näkemään monenvärisessä pelipaidassa. Kasvattajaseuransa Saintsin lisäksi hän on edustanut Seinäjoki Crocodilesia, Jyväskylä Jaguarsia, Helsinki Wolverinesia, Turku Trojansia ja viime kesänä siis Hämeenlinna Huskiesia. Crocodilesin ja Wolverinesin kanssa Pinta on pelannut Vaahteramaljassa, mutta Suomen mestaruutta maajoukkueen monivuotisella luottopelaajalla ei ole. Se onkin yksi motivaation suurimmista siemenistä.

– Muutama asia vielä jenkkifutisuralta on saavuttamatta, Pinta kertoo Roostersin uutisessa ja jatkaa: – Vaahteraliigan mestaruus ja EM-mitali. Siinä pari aika isoa tavoitetta.

Tulevana kesänä Pinta tavoittelee EM-unelmaansa Vantaalla 29.7.–4.8. pidettävissä EM-kisoissa.

Tommi Pinta Roostersin harjoituksissa sunnuntaina:

”Uusi jakoavain työkalupakkiin.”

Roostersin hyökkäyksessä on tänä vuonna huomattavan paljon nopeutta. Keskushyökkääjäkolmikon Henri Jussila – Alexander Kuronen – Karri Pajarinen lisäksi laitahyökkääjistöstä löytyy useampiakin pieniä ja vikkeliä kiitäjiä kuten Adam Connette, Kimi Linnainmaa ja Alexander Wasiljeff. Tommi Pinnan kaltainen kookas kohde tuo lisää variaatioita.

– Saimme uuden jakoavaimen työkalupakkiin, koordinaattori Mikko Koikkalainen kommentoi. – Muut laitahyökkääjämme ovat tosiaan kuin tehtaassa samasta muotista valmistettuja. Erityisesti Tommi tuo lisää mahdollisuuksia maalialueen läheisyydessä.

Tuletteko käyttämään Pintaa myös sisempänä laitahyökkääjänä eli tight endinä?

– Mahdollisesti, mutta kyllä hän meillä on ensisijaisesti laitahyökkääjä. Katsotaan sitten, jos kauden aikana siihen ympärille jotakin kehitetään.

 

Vienna Vikings vastassa ensi viikolla

Pinta osallistui ensimmäisen kerran Roostersin harjoituksiin sunnuntaina, eikä hän pitkään ehdi uuden joukkueensa kanssa harjoittelemaan ennen kuin ensimmäinen ottelu on edessä. Roosters nimittäin kohtaa ensi viikon sunnuntaina (29.4.) Wienissä itävaltalaisen suurseura Vienna Vikingsin.

Ainakin Koikkalainen odottaa jo innolla tulevaa ottelua:

– Tällä hetkellä näyttää, että pelaamme sekä heidän puolustusta että hyökkäystä vastaan. Tuntuu nimittäin, ettei heidän hyökkäykselle löydy tänä vuonna pysäyttäjää, joten meidän täytyy olla valmiina tekemään paljon pisteitä.

Itävallan liigan viidessä ensimmäisessä ottelussa Vikings on tehnyt kahdesti yli 60 pistettä ja kahdessa muussakin ottelussa yli 40 pistettä. Sunnuntaina huippuseurojen kohtaamisessa wieniläiset kaatoivat Swarco Raidersin 35–28, näin Vikings jatkaa ainoana puhtaan pelin joukkueena sarjakärjessä.

– Puolustuksessa molemmat endit (Leon Balogh ja Alexander Tahiri) ovat eurooppalaisella mittapuulla huippuja. Ja keskustassa on tuttu mies Dustin Illetchko. Hän on ikävä kaveri vastapuolella, varsinkin kun muistaa minkälainen hän oli Roostersin treeneissä kaudella 2015, kertoo Koikkalainen viitaten itävaltalaistukimieheen, joka valittiin kolme vuottan sitten Vaahteraliigan all starsiin.

Vikingsin takakentällä pelaa Roostersille vielä Illetchkoakin tutumpi pelaaja, sillä kulmapuolustaja Akseli Olin siirtyi alkuvuodesta Roostersista Wieniin, ja kohtaa nyt entisen joukkueensa. Ja samalla tulevan joukkueensa, sillä Olin palaa Roostersiin loppukesästä, kun Itävallan liiga on päättynyt.

Roostersin osalta Vaahteraliiga-kausi 2018 käynnistyy 10. toukokuuta, jolloin helsinkiläiset kohtaavat kotikentällään Wasa Royalsin. Tulevana kesänä jokainen Vaahteraliiga-ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruudusta. Hintaan 9,95 €/kuukausi pääset siis nauttimaan myös niistä otteluista, joita et paikan päälle ehdi kokemaan.

 

Lue myös:

Tommi Pinnan haastattelu, jossa laitahyökkääjä kertoo itsestään