Timothy Thomas siirtyy Roostersiin

Roostersin pelinrakentaja Brandon Connette ja hyökkäyksen koordinaattori Mikko Koikkalainen ovat varmasti tiistaiaamun onnellisimpia Vaahteraliiga-vaikuttajia. Syypää onnellisuuteen on Vaahteraliigan all-star -laitahyökkääjä Timothy Thomas, jonka tuore sopimus julkistettiin tiistaina. Seinäjoki Crocodilesissa kahden edellisen kauden ajan pelannut walesilainen kuuluu kaudella 2017 Roostersin hyökkäykseen.

– Olen erittäin tyytyväinen! Koikkalainen riemuitsee. – Tim on osoittanut olevansa supertähti. Hän on erittäin monipuolinen pelaaja ja hänen taitojensa ympärille on hyvä suunnitella pelejä.

– Tim oli ensimmäinen pelaaja, kuka Crocodilesin hyökkäyksestä huomioitiin, kun heitä vastaan oltiin pelaamassa. Hän tekee meidän puolustamisen vaikeammaksi.

Tyytyväisyyttään ei peittele myöskään Roostersin päävalmentaja Marquette Floyd, joka kohtasi puolustuksen koordinaattorin ominaisuudessa Thomasin kaudella 2015. Floyd korostaa erityisesti Thomasin kykyä taikoa kentänmittaisia suorituksia vaarattomiltakin näyttävistä tilanteista.

– Hän on aina hyvin energinen kentällä ja hänellä on aivan uskomattoman hyvät kädet, Floyd kuvailee. – Hän on loistava lisä joukkueeseemme, tämä oli iso voitto meille.

Timothy Thomas kurottamassa maalia tulevaa joukkuettaan vastaan uransa ensimmäisessä Vaahteraliiga-ottelussa kaudella 2015. Kuva: Sami Ranta

Newportin lippupallojoukkueesta maailmalle

Walesista kotoisin oleva Thomas, 24, saapui alunperin Vaahteraliigaan ja Crocodilesiin kaudella 2015. Jo vuotta aiemmin Seinäjoella pelannut, Thomasin kanssa samasta kylästä kotoisin oleva Spencer Cutlan vihjasi Thomasille pelaamisesta Suomessa ja Thomas innostui.

Kahden kauden aikana Thomasin hyppysiin on runkosarjassa tarttunut yhteensä 106 heittoa, joilla britti on edennyt 1 653 jaardia ja tehnyt 25 touchdownia. Jokainen lukemista on suurin, joita kahden vuoden ajanjaksona on kukaan takonut. Kauden 2016 otteet ja tilastot (69 kiinniottoa/1010 jaardia/12 touchdownia) nostivat Thomasin Vaahteraliigan all-stars -joukkueeseen.

Crocodilesin pelinrakentajana on kahden edellisen kauden aikana toiminut Justin Sottilare, joka kuitenkin teki syksyllä sopimuksen Wasa Wa1ld Royalsin kanssa. Myöhemmin Vaasaan siirtyi myös Spencer Cutlan. Thomas itse uskoo menestyksen löytyvän Helsingistä.

– Rakastin jokaista minuuttia, jonka sain olla Crocodilesissa. Olen todella kiitollinen entiselle päävalmentajalleni Henri Kotaselle ja pelaajille, jotka ovat auttaneet minua nostamaan tasoani ja saavuttamaan sen, mitä Seinäjoella olen saavuttanut, kaksi SM-hopeaa Suomen vuosinaan voittanut Thomas kiittelee.

– Joku viisas on sanonut: “Jos et ole ensimmäinen, olet viimeinen!” ja tuo oli johtoajatukseni tullessani menestyksekkääsen Roostersin joukkueeseen. Ja kun sain tietää, että Roostersin pelinrakentajana toimii Brandon Connette, olin erittäin innoissani!

 

Lue myös:

Roosters-uutinen Thomasin sopimuksesta

Vaahteraliigan otteluohjelma

 

Otsikkokuva (alkuperäinen):

Kari Toivonen

Pelitilannekuva:

Sami Ranta