Tampere Saints vaihtoi amerikkalaispelaajansa

Tampere Saints vaihtoi kolme amerikkalaispelaajaansa sarjatauolla ja esittelee huomisessa ottelussa Vaasassa uudet vahvistuksensa. Saintsin pelinrakentaja toiminut Tuskani Figaron kausi päättyi valitettavaan loukkaantumiseen ja huomenna joukkuetta johtaa tänään Suomeen saapunut Raymond Cotton. Cotton oli lukioikäisenä rankattu Yhdysvaltojen parhaiden pelinrakentajien joukkoon ja vuonna 2008 oli ESPN:n Elite 11 pelinrakentaja yhdessä NFL:ään varattujen Geno Smithin, Tajh Boydin, Garrett Gilbertin, A.J. McCarronin, Aaron Murrayn, Tom Savagen ja Suomessa American Football Without Barriersin kanssa vierailleen Zach Mettnenbergin kanssa. Ole Miss yliopistossa ura katkesi kuitenkin Cottonin vaihdettua South Alabaman yliopistoon, josta tie vei lopulta Belhavenin yliopistoon, johon peliura olikin päättyä. Nyt ura jatkuu Saintsissa, josta Cotton hakee uutta suuntaa uralleen.

Koska Saints päätti sopimukset juhannustauolla  myös Lionel Williamsin ja Oscar Whiten kanssa, joukkue paikkasi miehistöään tuomalla tilalle Suomessa viime kaudella 1-divisioonassa Kotka Eaglesia edustaneen Lamiguell Munchie Robertsin ja GFL:ssä 2018 Saksan mestaruuden voittaneen C.J. Okpalobin. Roberts oli 2018 1-divisioonan ykköskiinniottaja 62 kiinniotolla, joilla Eagles eteni 714 jaardia ja teki 13 maalia. Lisäksi mies ehti kantaa palloa 26 kertaa edeten 150 jaardia ja tehden 1 maalin. Eaglesissä Roberts palautti myös lento- ja aloituspotkuja, joten Saints saa hänestä todellisen monitoimimiehen. Myös Okpalobi on monipuolinen pelaaja, joka vuonna 2018 neljässä ottelussa Schwäbish Hall Unicornsin riveissä kantoi palloa 37 kertaa edeten 185 jaardia ja tehden kaksi maalia. Okpalobi kirjautti tilastoihin myös kiinnioton sekä lento- että aloituspotkun palautuksia.

Lue lisää: Tampere Saintsin uutinen

Vaasa Royals – Tampere Saints pelataan torstaina 27.6. klo 18.30 alkaen Kaarlen kentällä Vaasassa. Ottelua voit seurata paikanpäällä, Ruudussa sekä ISTV:ssä. Lähetykset ottelusta alkavat klo 18.00