Suomalaispelaajat antoivat näyttönsä CFL:n testitilaisuudessa

Kimi Linnainmaa #11

Suomalaispelaajat Kimi Linnainmaa, Okko Outinen, Arttu Tennberg ja Roni Salonen osallistuivat viime viikonloppuna Kanadan ammattilaissarja CFL:n joukkueiden testitilaisuuteen, johon oli kutsuttu 60 kanadalaista ja yhdysvaltalaista huippulupausta sekä 18 eurooppalaista.

Lisätietoja tilanteestaan pelaajat saavat näillä näkymin toukokuun 2. päivä pidettävän CFL:n varaustilaisuuden yhteydessä.

Ennen matkaa pelaajat olivat täyttäneet liigan esiselvityslomakkeet, toimittaneet omat high light nauhansa sekä kaksi kokonaista ottelua joukkueiden arvioitavaksi. Viikonlopun aikana pelaajat pääsivät näyttämään ensin fyysiset testiarvonsa sekä osallistumaan pelipaikkakohtaisiin harjoituksiin. Lisäksi jokainen pelaaja pääsi joukkueiden haastateltavaksi.

 

Okko Outinen #76 ja Arttu Tennberg #66

CFL valmentajien kommenteissa suomalaiset ja eurooppalaiset pelaajat suoriutuivat tilaisuudesta hyvin. SAJL:n puheenjohtaja Roope Noronen: ”Tänä vuonna kaikki tapahtui vauhdilla, eikä kenellekään jäänyt juurikaan aikaa valmistautua. CFL:n komissionääri Randy Ambrosie kiitteli eurooppalaisia kovasti ja oli silmin nähden innostunut yhteistyön lähdettyä näin hyvin käyntiin. Nyt ensimmäisen testitilaisuuden jälkeen, meillä on taas paljon lisätietoa kokonaisuudesta ja kunhan kausi käynnistyy ja nähdään keitä pelaajia joukkueet valitsevat ja kutsuvat leireilleen, on meillä mahdollista jakaa paremmin tietoa pelaajille siitä mikä heitä odottaa”.

Eurooppalaispelaajien testitulokset: https://www.cfl.ca/2019-cfl-national-combine-global-players/

CFL on perustettu vuonna 1958 ja se on Kanadan toiseksi suosituin urheilun ammattilaissarja NHL:n jälkeen. Sarjan loppuottelu (Grey Cup) on maan suurin yksittäinen urheilutapahtuma ja viime vuonna ottelulähetystä seurasi 9 miljoonaa kanadalaista. Sarjassa pelaa nykyään yhdeksän joukkuetta, neljä itäisessä ja viisi läntisessä divisioonassa.

Roni Salonen #71

Sarjan runkosarja pelataan kesäkuun ja marraskuun välillä ja se kestää 20 viikkoa. Runkosarjakauden jälkeen kuusi joukkuetta jatkaa pudotuspeleihin. Kaudella 2018 sarjassa pelaajan minipalkka oli 54000 ja joukkueiden palkkakatto 5,2 miljoonaa Kanadan dollaria. Lisätietoja aiheesta www.cfl.ca.