Steelersin Pekka Utriainen joukkueensa puolustuksesta: Haluaisin uskoa, että olemme parantaneet

Kauden yllättäjän Kuopion Steelersin hyökkäys on ollut tällä kaudella liigan toiseksi tehokkain Roostersin jälkeen. Toisella puolen palloa Steelers sen sijaan löytyy tilastojen häntäpäästä: kuopiolaiset ovat päästäneet liigassa eniten heittojaardeja, kolmanneksi eniten pisteitä ja toiseksi eniten jaardeja per hyökkäysyritys. Steelers vaihtoi heinäkuussa puolustuksen koordinaattoriakin, kun Petri Pellinen korvasi Andy Bezairen. Päävalmentaja Pekka Utriaisella löytyy luottoa puolustukseensa Royalsia vastaan pelattavan välieräottelun kynnyksellä.

— Haluaisin uskoa, että olemme parantaneet. Olemme tulleet eteenpäin edellisestä Royals-pelistä. On vahva luotto siihen että matchaamme hyvin Royalsia vastaan. Santeri Inkinen on nyt sataprosenttisessa kunnossa ja se muuttaa puolustuksemme yleiskuvaa, Utriainen sanoo EM-kisoissa loukkaantuneesta kulmapuolustajasta.

— Ja meillä joukkue on aina ollut hyökkäyspainotteinen, neljättä kauttaan Steelersiä luotsaava Utriainen sanoo.

Utriainen myös muistuttaa siitä, että joukkueen nopeatempoinen hyökkäys näkyy kääntäen myös puolustuksen numeroissa. Eli kun kuopiolaishyökkäys on pelannut eniten downeja Vaahteraliigan joukkueista, myös vastustajan hyökkäykselle tarjoutuu enemmän mahdollisuuksia edetä ja tehdä pisteitä.

Kuopiolaisten juoksupeli on noussut kauden edetessä suurempaan rooliin. Koko kauden mittapuulla Steelers eteni eniten juoksujaardeja, 162 per peli. Kauden neljässä viimeisessä ottelussa juoksujaardikeskiarvo oli jo 211.

— Teemme sitä mitä vastustaja meille antaa. Tino Ndongon ja Johannes Jauhiaisen palaamisen jälkeen heittohyökkäyksemme on ollut uskottava, ja vastustajien on ollut pakko keventää juoksupuolustustaan, Utriainen miettii.

Charles Wort ja Justin Bell ovat olleet suuressa roolissa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Tehokaksikkoa ei säästellä sunnuntain välierässä.

— Heidän downejaan on laskettu, mutta nyt ei enää lasketa. Bell on juossut yhdeksän jaardin keskiarvolla, joten vaikea häntä on pitää penkillä.

Nousijajoukkue on pelannut upean kauden, ja varmisti välierien kotiedun jo hyvissä ajoin. Utriainen nostaa kuitenkin viime kauden Spagettimaljan sunnuntain pelin edelle.

— Se oli isompi peli kuin tämä, kun halusimme päästä Vaahteraliigaan. Nousut ovat aina niitä kovimpia pelejä, aikanaan myös Veikkausliigaan pelaajana nousemassa ollut Utriainen sanoo.

Steelers kaatoi Royalsin runkosarjan molemmissa kohtaamisissa.

— Royalsin puolustus haluaa ottaa meiltä juoksun pois ja luottaa kulmapuolustajiinsa, Utriainen arvelee.

— En tiedä riittääkö heillä nopeus joka puolella kenttää meitä vastaan.

Utriainen odottaa vaasalaisten luottavan juoksupeliinsä ja pyrkivän pitämään pallonhallinnalla Steelers-hyökkäyksen sivurajalla.

— Se sopii meille että juoksevat. Playaction-heittoa on tulossa myös. Ainoa tavoite on tehdä pisteitä silloin kun hyökkäys on kentällä.

Kuopiolaiset pääsevät pudotuspeleihin lähes täydellä ryhmällä. Sivussa on ainoastaan maajoukkuetukimies Juuso Laherma.

 

SU 9.9. kello 15.30 Väinölänniemi, Kuopio
Steelers – Royals

Ruudun suora lähetys alkaa kello 15: https://www.ruutu.fi/stream/3288366

Lue myös:

Royalsin Evwaraye: Juoksu on avain

Maajoukkuekeskushyökkääjä Tom Suoste on suuressa roolissa Steelersin hyökkäyksen pitämisessä pois kentältä — “Tarkoitus on kuluttaa kelloa”

“Steelers muistuttaa Pittsburgh Steelersiä” — Justin Bell näkee kuopiolaisjoukkueessa samoja piirteitä kuin serkkunsa joukkueessa

Steelers.fi: Ottelutarjonta välierään

PerfectPervis.comin Steelers-ennakko

Steelersin otteluennakko

Royalsin otteluennakko

Gridiron.fi:n välieräennakko

Radio Kuopio: Kahvilavieras Steelers selostaja Erik Forsström: “Joskus on tullut kommenttia sivurajalta, että pistä Erik vähän vähemmän volyymia, kun pelaajat eivät kuule pelikutsuja

Kuuntele: 

TeeDee-podcastin Steelers-Royals -ennakko

Touchdown Steelers -podcast