Steelersille tärkeä jatkosopimus: Charles Wort jatkaa Savossa

Päättyneellä kaudella I-divisioonan voittaneen Kuopio Steelersin ehdottomiin avainpelaajiin kuulunut Charles Wort jatkaa Vaahteraliigaan nousseessa savolaisjoukkueessa myös kaudella 2018. 23-vuotias Wort on syntynyt Iso-Britanniassa mutta elänyt suurimman osan elämästään Teksasissa, Yhdysvalloissa. Suomessa hän pelaa EU-statuksella eikä näin ollen siis rasita Steelersin jenkkikiintiötä.

– Steelers oli kaikkea sitä, mitä joukkueelta osasinkin odottaa. Ja meillä olikin todella hieno kausi, Wort kertoo Steelersin tiedotteessa menneestä kaudesta. – Nyt kaikki – minä mukaan lukien – odottavat, mitä kausi Vaahteraliigassa tuo tullessaan. Olen varma, että tulemme tekemään tulosta myös siellä.

Suomalaisjoukkueista Wortin löysi ensimmäisenä I-divisioonassa pelaava Kouvola Indians, joka toi teksasilaisen yleispelaajan riveihinsä kaudelle 2015. Kotimaansa ja Suomen lisäksi Wort on ehtinyt urallaan pelaamaan myös Italiassa (Milano Rhinos), Espanjassa (Osas Rivas) ja Turkissa (Koc University Rams).

Steelers saa Wortista apuja moninkertaisesti, sillä monitoimipelaaja pystyy pelaamaan useita paikkoja niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin sekä erikoisjoukkueissa. Jotakin Wortin monipuolisuudesta kertoo se, että kauden 2017 aikana hän teki I-divisioonassa touchdowneja juosten, kiinniotoista, lentopotkun palautuksesta sekä rähmäysten palautuksista. Kaikkiaan Wort kantoi Steelersin paidassa palloa 12 ottelussa 1 054 jaardia, taklasi 32,5 kertaa, otti kaksi syötönkatkoa ja palautti kaksi pallonrähmäystä maaliin. Finaalissa eli Spagettimaljassa Wort kuljetti 7 juoksuyrityksellä palloa 133 jaardia ja teki kaksi touchdownia. Koko kauden juoksuyritysten keskiarvo oli komea: 10,5 jaardia.

Charles Wortin parhaita otteita kaudelta 2017:

Tilastorivinkin perusteella Kuopion onnellisin mies oli ainakin hetkellisesti Wortin sopimuksen sinetöitymisen jälkeen terässavolaisten päävalmentaja Pekka Utriainen:

– Charlie on täydellinen esimerkki pelaajasta, jota vastaan kukaan ei halua pelata ja jokainen joka pelaa hänen omassa joukkueessaan on onnellinen ollessaan samalla puolella, Utriainen kertoo Steelersin tiedotteessa. – Hän paluunsa on suuri asia meille, sillä hän tulee jälleen olemaan X-factor sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Monipuolisuuden lisäksi häntä pystytään käyttämään eri rooleissa johtuen siitä, että hänellä on myös Iso-Britannian passi.

Wort on Steelersin kolmas ulkomailta hankittu pelaaja kauden 2018 joukkueeseen. Yhdysvaltalaiset eli pelinrakentaja Seth Peters ja takamies Justin Bell olivat hekin mukana Steelersissä jo kaudella 2017. Kolmannelle yhdysvaltalaiselle kokoonpanossa on edelleen tilaa.

Lue myös:

Steelersin uutinen Wortin jatkosopimuksesta

Otsikkokuva:

Jari Turunen