Steelers murjoi Butchersin – Runner ja Hall ajettiin ulos

Vaahteraliigan torstai-illan ottelu oli varsin yksipuolinen näytös. Kuopio Steelers matkusti Porvooseen, pelasi ja voitti Butchersin lukemin 0–51 (0–27). Jotakin ottelun kaltevuudesta kertoo se, että Steelers eteni pallon kanssa 446 jaardia ja Butchers ainoastaan 59 jaardia. Voiton myötä Steelers varmisti kotiedun välierään.

Vaikka Steelersistä onnistujia löytyikin monelta rintamalta, oli Tino Ndongo ottelun suurin tähti. Viidellä kiinniotolla 142 jaardia edennyt Ndongo teki kaksi touchdownia avauspuoliajalla, mutta todellinen mestariteos oli nuoren maajoukkuemiehen osuma lyhyestä heitosta kolmannella neljänneksellä.

– Sain pallon käsiini ja suunnittelin ensin niin, että hämään keskelle ja ammun sitten sinne laitaan. Huomasin Kaapron (Keränen) hyvän blokin ja se oli helppo homma sen jälkeen. Minun piti vain juosta, Ndongo kertasi tilannetta ottelun jälkeen.

Ja hyvin Ndongo juoksikin: pituutta maalille tuli 80 jaardia.

Steelersin hyökkäys pelasi Porvoossa alkukauteen verrattuna poikkeuksellisella tavalla, sillä kuopiolaiset juoksivat peräti 49 kertaa. Ilman tukimies Sebastian Karbinia pelannut Butchers-puolustus ei saanut juoksupeliä kuriin, vaan kaiken kaikkiaan Steelers eteni juosten 210 jaardia. Justin Bell, Charles Wort ja Donavan Hayden kantoivat suurimman vastuun pallonkantopuuhasta.

Wort juoksi yhden touchdownin ja fullbackin paikalla jällen hyvän ottelun pelannut Ville Lindsten juoksi yhden maalin. Kokonaisuutena Steelersin hyökkäyksen linja pelasi erinomaisen ottelun.

Myös heittopelissä Steelers ylitti 200 jaardin rajan. Seth Peters heitti yhden touchdownin myös Bellille ja kaiken kaikkiaan 236 jaardia.

Tino Ndongo ja 80-jaardin karkumatka:

 

Tennbergin puuttuminen näkyi isosti

Butchersin juoksuhyökkäys oli torstaina ikeessä alusta alkaen. Arttu Tennbergin puuttuminen näkyi juoksuhyökkäyksen haurautena, eikä myöskään pelinrakentaja Janne Lehtinen päässyt ensimmäisellä puoliajalla rytmiin kiinni. Kokonaisuudessaan kahden ensimmäisen neljänneksen aikana Butchers eteni vain 15 jaardia.

Vierasjoukkueen puolustus onnistui sekin useamman pelaajan voimin. Donavan Hayden oli jälleen Steelersin aktiivisin taklaaja, mutta todelliseksi puolustushirviöksi nousi puolustuksen linjamies Jani Lindqvist, joka keräsi viisi taklausta –  yksi oli säkitys. Lopulta Lindqvist kruunasi iltansa palauttamalla syötönkatkon 55 jaardia maaliin asti. Kulmapuolustajan paikalla pelannut Aku Uotila voidaan myös laskea onnistujien joukkoon.

Ville Lindsten rynnii touchdownin:

 

Runner ja Hall menettivät malttinsa

Vaikka Steelersissä säihkettä paljon olikin, nousee ottelun suurin puheenaihe porvoolaisten riveistä. Butchersin Roman Runner ja Darion Hall kiehuivat ensimmäisellä puoliajalla kumpikin itsensä suihkuun. Runner repäisi heittopelitilanteessa Wortilta kypärän päästä ja heitti sen kohti Wortia. Vastaavankaltaista ei ole Vaahteraliigassa hetkeen nähty, joten kurinpitovaliokunnalla riittänee pohdittavaa ensi viikolle. Hall puolestaan sai suihkukomennuksen kahden epäurheilijamaisen käyttäytymisen vuoksi. Molemmissa tapauksissa kyse oli iskusta vastustajan kasvosuojukseen.

Varsin kapealla miehistöllä liikkeellä ollut Butchers oli entistä aseettomampi, kun kahteen suuntaan tärkeä pelaaja Runner ja joukkueen ehdoton ykköshyökkääjä Hall olivat pois pelistä noin 2,5 neljännestä.

Butchersin lyhyeen onnistujien listaan voidaan lukea laitahyökkääjä Daniel Luoma, joka neljällä kiinniotolla eteni 56 jaardia ja potki lisäksi näyttäviä lentopotkuja. Puolustuksessa porvoolaisten ykkönen oli tukimies Niko Pennanen, joka keräsi kentän suurimman taklaussaldon, 11,5 pysäytystä. Porvoolaiset kokeilivat ottelussa kertaalleen 58-jaardista kenttäpotkumaalia mutta Joni-Petteri Malkan yritys pari jaardia vajaaksi.

Jani Lindqvistiltä todellinen ryöstö:

 

Steelers vahvasti toisena, Butchersin peli sekaisin

Steelers vahvisti entisestään asemaansa liigan toisella sijalla. Ja on lisäksi huomioitava, että myös Steelersiltä oli useampikin avainpelaaja sivussa – kuten Santeri Inkinen, Juuso Laherma ja Johannes Jauhiainen. Justin Bell jätti ottelun kesken toisella puoliajalla, mutta mies itse kertoi ottelun jälkeen olevansa OK. Steelersin kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina Kuopiossa Crocodilesia vastaan.

Porvoolaisten loppukausi näyttää torstain perusteella varsin synkältä – materiaali on kapeaa, eikä kahden ammattilaisstatuksella pelaavan yhdysvaltalaisen heikko joukkuemoraali ainakaan kasvata taistelutahtoa muiden pelaajien keskuudessa. Hyökkäyksen linjamiehet tuurasivat puolustuksessa jo avauspuoliajalla, ja Mikko Seppänen sekä Luoma kierrättivät alusta alkaen toisen kulmapuolustajan paikalla. Vähintään yhtä paljon kuin Steelers ansaitsi torstaina voittonsa, ansaitsi Butchers tällä näytöllä hävitä (mikä toki on kovasti taistelevien pelaajien osalta tylysti sanottu). Seuraavan kerran porvoolaiset pelaavat viikon päästä, jolloin Tampere Saints matkustaa Porvooseen.

 

Vaahteraliiga, 11. peliviikko:

Porvoo Butchers – Kuopio Steelers 0–51 (0–27)

Tilastot: http://www.sajl-tilastot.net/vaahteraliiga/butchers-steelers-09-08-2018/

Seuraavan kerran Vaahteraliigaa pelataan maanantaina, jolloin Helsingissä kohtaavat Roosters ja Seinäjoki Crocodiles.

 

Ottelun tähtihetket: