“Steelers muistuttaa Pittsburgh Steelersiä” — Justin Bell näkee kuopiolaisjoukkueessa samoja piirteitä kuin serkkunsa joukkueessa


— Tulivoimainen hyökkäys, mutta heikompi puolustus, Kuopion Steelersin monitoimimies Justin Bell arvioi Pittsburgh Steelersin tämän kauden joukkuetta.

— Eli kuvaushan sopii myös meidän joukkueeseemme, Bell naurahtaa.

Pittsburghilainen Steelers on Bellille tuttu hänen serkkunsa, supertähti-keskushyökkääjä Le´Veon Bellin kautta. Kaksikko on kasvanut yhdessä, ja pelasi yhdessä ihan pienimmistä junioreista lukioikään asti.

— Kasvoimme yhdessä ja asuimme ihan toistemme lähellä. Lukiossa pelasimme molemmat kahteen suuntaan. Le´Veon oli aloituskokoonpanossa hyökkäyksessä, minä puolustuksessa. Palautimme molemmat potkuja.

— Kun olen kotona olemme yhteyksissä paljonkin. Treenaamme yhdessä off-seasonilla, Justin Bell kertoo.

— Le´Veon on nöyrä, läheinen perheensä kanssa ja kova tekemään töitä. Hän lahjoitti 750 000 dollaria lukiollemme uutta tekonurmea varten, Bell kertoo serkustaan.

Le’Veon Bellin sopimustilanne on vielä auki NFL-kauden avausviikon alussa. Bell ei ole ilmaantunut harjoitusleireille, koska odottaa seuran korottavan hänen palkkaansa. Serkulla on vankka mielipide asiaan.

— Heidän pitäisi maksaa miehen ja hänen kykyjensä mukaan, ei sen mukaan mitä pelipaikan pelaajille on aiemmin maksettu.

Ylä- ja alamäkiä

Justin Bell pelaa Kuopiossa toista kauttaan. Viime kausi kului ykkösdivisioonan amerikkalaissääntöjen takia puolustuksen puolella. Tällä kaudella hän on päässyt väläyttelemään kykyjään enemmän myös hyökkäyksessä.

Jo viime kaudella pääsin potkunpalautuksissa ja syötönkatkoissa näyttämään mihin pystyn pallon kanssa. Lapsena pelasin aina ensisijaisesti hyökkäystä, mutta lukiossa siirryin enemmän puolustuksen puolelle. Kahteen suuntaan pelaaminen ei ole haitannut, olen päässyt pelaamalla jalkapallokuntoon, Bell sanoo.

Bell on Steelersin ykkönen juoksujaardeissa (690), juoksutouchdowneissa (10) ja kakkonen taklauksissa (34). Juoksukeskiarvo on huikea 9 jaardia per siivu. Alkukaudesta Steelers oli vahvasti heittopainotteinen joukkue, mutta sen jälkeen myös juoksu on kuulunut useammin valikoimaan.

— Olemme korjanneet virheitämme ja meillä on paljon hyviä pallonkantajia, Bell sanoo.

Kolme kertaa viikon pelaajaksi valittu Bell kehuu Steelersin debyyttikautta menestyksekkääksi. Nousijajoukkue sijoittui runkosarjassa kakkoseksi ja varmisti välierän kotiedun jo hyvissä ajoin.

— Meillä on ollut ylä- ja alamäkiä mutta kauden edetessä olemme pystyneet pelaamaan ehjiä pelejä. Alkukaudesta se jäi yhteen tai kahteen hyvään neljännekseen.

— Oma kauteni olisi voinut olla parempi. Alkukaudesta oli vähän loukkaantumisia, Bell sanoo.

Bellin kolmas TD Saintsia vastaan runkosarjan päätöskamppailussa (juttu jatkuu videon jälkeen):

Kuten joukkueensakin, Bell on tullut ryminällä ykkösestä liigaan.

— Ykkösdivisioonaan verrattuna Vaahteraliigassa on kokeneempia pelaajia, ja pelinopeus on suurempi.

Bellin mukaan kauden edetessä on auttanut, että uudet vastustajat ovat tulleet tutuiksi kuopiolaisille.

— Tosin sitten he ovat myös tunteneet meidät paremmin kun olemme kohdanneet toista kertaa.

Seth Petersin johtama Steelers-hyökkäys on ollut tehokas läpi kauden, mutta vastaavasti puolustus ei ole ollut samalla tasolla. Kuopiolaiset ovat päästäneet yli 30 pistettä ja yli 400 edettyä jaardia per peli. Vastustajat ovat edenneet Steelersiä vastaan 5,9 jaardia per yritys, mikä on toiseksi heikoin lukema Crocodilesin jälkeen.

— Toivoisin, että olisimme pystyneet parempaan, Bell harmittelee.

— Jos vastustajan pelinrakentajalla on aikaa heittää, jäämme seisoskelemaan ja katselemaan häntä. Lisäksi pallonkantajaan pitää saada aina paljon enemmän miehiä kiinni, hän listaa tärkeimmät kehityskohteet.

 

SU 9.9. kello 15.30 Väinölänniemi, Kuopio
Steelers – Royals

Ruudun suora lähetys alkaa kello 15: https://www.ruutu.fi/stream/3288366

Lue myös:

Maajoukkuekeskushyökkääjä Tom Suoste on suuressa roolissa Steelersin hyökkäyksen pitämisessä pois kentältä — “Tarkoitus on kuluttaa kelloa”

Royalsin Evwaraye: Juoksu on avain

Justin Bell jälleen liigakierroksen MVP

Steelers,fi: Ottelutarjonta välierään

PerfectPervis.comin Steelers-ennakko

PerfectPervis.comin Royals-ennakko

Steelersin otteluennakko

Royalsin otteluennakko

Kuuntele: 

TeeDee-podcastin ennakko

Touchdown Steelers -podcast