Steelers kohtaa Wolverinesin juhlaottelussaan

Kuopio Steelers juhlii 30-vuotista taivaltaan lauantaina Väinölänniemelle tositoimissa. Juhlaottelussa vastustajaksi saapuu Helsinki Wolverines, jolla on huonoja muistoja edelliseltä Kuopion vierailultaan.

Kotijoukkue Steelers lähtee lauantain peliin ennakkosuosikin paikalta. Joukkue on ottanut kolme näyttävää voittoa, mutta on toistaiseksi pelannut ainoastaan pohjalaisjoukkueita vastaan. Wolverinesin lähtökohdat kampailuun ovat haastavammat. Neljästä pelistä kolme on päättynyt tappioon ja voittosarakkeeseen on ylletty ainoastaan kertaalleen sarjanousijaa vastaan viimeisen minuutin kirimaalilla. Oman mausteensa peliin tulee tuomaan Wolverinesin tuore pelinrakentaja Jordan Williams.

Steelersilla vakuuttava alku sarjassa

Steelers on aloittanut mestaruutensa puolustamisen vakuuttavasti. Alkukauden peleissä joukkue on edennyt peleissään komealla 423 jaardi keskiarvolla ja antanut vastustajan vallata kenttätilaa keskimäärin ainoastaan 173 jaardin verran. Kaikkiaan hyökkäysjaardeja joukkueelle on kertynyt 1271, joista 778 kerätty juoksupelein.  Kuopiolaisilla on heittää kentälle vaarallinen keskushyökkääjäkaksikko Le’Anthony Reasnover ja Tuukka Lehtonen, joista Reasnover on edennyt peleissä 131 jaardin juoksukeskiarvolla ja ehtinyt tekemään kolmessa pelissään jo kuusi touchdownia.  Wolverinesin nuorella frontilla tulee olemaan hikinen iltapäivä Vänärillä keskushyökkääjäkaksikon pysäyttämiseksi.

Wolverines ei voi lähteä puolustamaan yksinomaan juoksua, koska kuopiolaisten pelinrakentaja Joey Bradley on osoittautunut mainioksi heittopelin johtajaksi. Bradley on onnistunut heitoissaan 66,7 % tarkkuudella ja ottelukohtainen ilmasillan etenemiskeskiarvo on 164 jaardia per peli. Heittojen suosikkikohteena on ollut toistaiseksi Jefferson Alexandre.

Steelersin päävalmentaja Pekka Utriainen on tyytyväinen alkukauden tilanteeseen ja kertoo seuran verkkosivuilla, miten hyvää meininkiä saadaan siirrettyä peleihin onnistumisiksi:

-Joukkue on hyvässä tilassa juuri nyt ja sitä tunnetilaa haluamme pitää yllä. Ainoa tapa edetä on pitää leuka rinnassa ja tehdä asioita kuten tähänkin saakka. Rutiinit ovat urheilijan paras henkinen valmentaja, mutta niitä rutiineja on meidän valmentajien sopivasti pystyttävä maustamaan joka viikko

Pelin kysymysmerkki kuopiolaisille on Wolverinesin uusi pelinrakentaja, mutta usko omaan tekemiseen Utriaisella on vahva:

-Varsinaisesti emme tiedä uudesta pelinrakentajasta mitään, joten valmistautuminen on haaste. Williams vaikuttaa kovalta urheilijalta, joka pystyy omilla juoksuillaan tekemään pelejä, joten siinä kohtaa ero edeltäjään ei ole suuri. Jokaisen pelaajan täytyy hoitaa omat vastuunsa puolustuksessa tunnollisesti ja voittaa aina se oma 1vs1 tilanne. Samoin kuin jokaisessa pelissä.

Tuukka Lehtonen on pelannut vahvan alkukauden uudessa joukkueessaan (Kuva: Jari Turunen)

Tähtipelaajien pelaaminen epävarmaa

Wolverines on ilmoittanut ennakkoon kaksi yhdysvaltalaista tähtipelaajaansa epävarmojen listalle lauantain peliin.  Keskushyökkääjä Breon Allenin loukkaantuminen on ollut ahmoille alkukaudesta kohtalokasta ja nyt epävarmaksi on ilmoitettu myös puolustuksen Dejion Lynch. Mikäli molemmat ovat poissa pelaavasta kokoonpanosta tulee helsinkiläisille haastava iltapuhde Väinölänniemellä.

Wolverinesin Breon Allen on ehtinyt pelaamaan ainoastaan yhden täysimittaisen vaahteraliigapelin, mutta joukkueen juoksutilastoissa hänen jaardimääränsä on yhä lähes kaksi kertaa suurempi, kuin koko muun hyökkäyskaluston yhteenlaskettu juoksuetenemismäärä (106/37).  Mikäli Allen ei pelaa, tulee Steelers-puolustus todennäköisesti keskittymään lähes yksinomaan uuden pelinrakentajan Jordan Williamsin heittouhan karsimiseen.

Viimeisissä peleissä Wolverinesin laitahyökkääjistä Curtis Slater on onnistunut tekemään akrobaattimaisia kiinniottoja pitkistä peleistä ja avauspelit väliin jättänyt Phung Ngyen on tehnyt onnistuneen paluun pelikentille laiturin paikalla.  Onnistuakseen Vänärillä joukkueesta on löydyttävä onnistumisia laajemmalla rintamalla ja myös muiden laitahyökkääjien on liimattava pallon näppeihinsä aiempaa tehokkaammin.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen tapahtui Lahdessa Vaahteramaljassa, jolloin Steelers vei voiton lukemin 21-0.   Se Wolvojen näkökulmasta murheellinen edellinen Väinölänniemen vierailu päättyi murskalukemiin 70-6 ja johti muutoksiin joukkueessa.

Peli Veikkauksen vedonlyöntikohteena

Steelers-Wolverines on Veikkauksen vedonlyntikohde ja pelatavissa klo 16.28 saakka.

Pelaa: Päivän pari

Steelersin 30-vuotisjuhlaottelu Wolverinesia vastaan potkaistaan käyntiin klo 16.30.  Lippuja katsomoon voi ostaa Lippu.fi palvelusta ja suora lähetys Ruutu+ kanavalla käynnistyy JedX-studiolla jo 16.00

Tutustu: Steelers rosteri

Tutustu: Wolerines rosteri

Lue myös: Steelers ennakko

Kuva: Jari Turunen