Steelers kohtaa harjoitusottelussa Reykjavik Einherjarin

Kuva: Jari Turunen

Kuopio Steelersillä on mielenkiintoinen kenraaliharjoitus ennen Vaahteraliigan kick off -matsia. Savon jefuylpeys matkustaa torstaina 9. toukokuuta Islantiin, jossa se lauantai-iltana 11.5. kohtaa Reykjavikin Einherjar -jenkkifutisjoukkueen Egilshöll -stadionilla. Einherjar – ”Valhallan soturit” – on tällä hetkellä lajin ainoa islantilaisjoukkue, joka viime vuosina on pelannut säännöllisesti, noin 6-7 kertaa vuodessa, näytösotteluita eurooppalaisia ja pohjoisamerikkalaisia joukkueita vastaan.

Kahdet yhteiset treenit sekä ottelu Reykjavikissa ovat tärkeä osa Steelersin tiimiytymisprosessia ennen kauden alkua, varsinkin kun kaikki ulkomaalaisvahvistukset ovat myös Islannissa muun joukkueen mukana. Toukokuun alussa saapuneet puolustuspelaajat, LB Mattias Eriksson ja DL Michael Bauer Cuevas sekä suoraan Reykjavikiin saapuvat amerikkalaisvahvistukset Donovan Hayden, Tom Kaczocha, ja Gerard Johnson ovat harjoitusottelun pelikokoonpanossa ja pääsevät näin ollen testaamaan tulevan pelikauden peruskuvioita.

Steelers tietää ennakkoon, että Einherjar – viikinkien perinteiden hengessä – on sinnikäs, urheilullinen ja peliään kehittämään pyrkivä joukkue, jonka ottelut vierailijoita vastaan ovat olleet tasaisia, joten vastustajaa ei todellakaan aliarvioida. Päinvastoin, Islannin reissu nähdään Steelers-leirissä luontevana mahdollisuutena hioa omia pelikuvioita ja saada suoraa palautetta oman joukkueen sekä hyökkäyksen, että puolustuksen pelikuvioiden toimivuudesta ja kehittämistarpeista.

Islannin valloitukseen osallistuu pelaajien, valmennustiimin, huolto- ja kuvaushenkilöstön ohella Steelers-yhteisön yritys- ja yhteistyökumppaneita – yhteensä noin 60 hengen ”joukkue”.

Kuopio Steelers aloittaa Vaahteraliigan vierasottelulla Helsinki Roostersia vastaan Brahen kentällä torstai-iltana 23.5.2019.