Steelers jälleen niukkaan voittoon Seinäjoella

Kuten viime vuonna myös tänä vuonna Steelers ja Crocodiles tarjosivat viihdettä ja jännitystä koko rahalla. Tänä vuonna tosin Crocodiles (3-3) piti palloa loppuhetkillä, muttei onnistunut saamaan palloa maaliin. Näin Kuopio Steelers (5-2)  lähti kotimatkalle sarjapisteet mukanaan 28-33 (7-21) vierasvoiton myötä.

Steelers hyökkäys eteni tasaisesti heittämällä ja juoksemalla. Erityisesti ensimmäisellä puoliajalla Crocodiles puolustuksella oli vaikeuksia saada kiinni rytmistä ja Steelers painoikin kolme neljästä hyökkäysvuorostaan maaliin. Toisella puoliajalla Crocodiles terästäytyi ja antoi joukkueelle mahdollisuuden nousta voittotaisteluun.

Pelinrakentajista Steelersin Seth Peters heitti hieman Crocodiles kolleegaansa Jonathan Bakeria paremmalla onnistumisprosentilla (65,6-55,2) ja yhden maalin enemmän (3-2), mutta Baker vei heittojaardit nimiinsä (208 – 188). Keskushyökkääjien välisen taistelun vei nimiinsä vieraiden Gerard Johnson juoksemalla kaksi maalia ja 164 jaardia 18 kannolla. Kotijoukkueen Christian Powell urakoi peräti 28 kantoa, mutta kivikovaa Steelers puolustusta vastaan jäi 107 jaardiin. Seinäjoen kaksi maalia juoksi pelinrakentaja Baker.

Laitahyökkääjistä Crocodilesin Stephane Fortes ja Steelersin Tino Ndongo nappasivat molemmat kahdeksan kiinniottoa ja yhden maalin. Fortes keräsi eniten jaardeja kiinniotoista (103), mutta eniten maaleja kiinniotoista teki Steelersin Johannes Jauhiainen (2). Crocodilesin Spencer Cutlan teki myös yhden maalin kiinniotollaan.

Puolustusten puolella Steelersin tehokaksikko Donavan Hayden (9,0) -Mattias Eriksson (8,5) olivat ottelun ahkerimmat taklaajat ja kotijoukkueesta eniten taklauksia keräsi Dejvion Steward (7,5). Illan komeimmasta puolustussuorituksesta vastasi kuitenkin Amir Kilani katkaisemalla Petersin heiton oman maalialueen reunalla ja palauttamalla syötönkatkoa 79 jaardia. Vieraiden Matias Kauppinen ja kotijoukkueen Vincent Buffet  säkittivät pelinrakentajan kertaalleen.

Voiton myötä Steelers on ottanut vahvan aseman pudotuspelitaistelussa ja taistelee runkosarjan voitosta. Crocodiles on tällä hetkellä neljäntenä, mutta omaa vielä mahdollisuudet mihin vaan. Lisätappioihin ei juurikaan ole enää varaa, jos välieräottelua haluttaisiin Seinäjoelle pelattavaksi. Vaahteraliiga jatkuu lauantaina Porvoo Butchersin (2-4) ja Helsinki Wolverines (4-2) välisellä ottelulla. Aloituspotku Porvoon keskuskentällä potkaistaan klo 16.30. Ruutu tarjoaa ottelun niille, jotka eivät pääse paikanpäälle klo 16.00 alkavassa lähetyksessä.

Ottelun jälkeen haastattelussa – Johannes Jauhiainen, Steelers

Ottelun jälkeen haastattelussa – Jonathan Baker, Crocodiles

Katso ottelun high lights pätkä Ruudusta!

Crocodiles-Steelers 28-33 (7-21)

  1. neljännes

0-7 Jauhiainen, lisäpiste Ojainväli (video)

  1. neljännes

0-14 Johnson, lp Ojainväli (video)

7-14 Fortes, lp Cutlan (video)

7-21 Ndongo, lp Ojainväli (video)

  1. neljännes

14-21 Baker, lp Cutlan (video)

14-27 Jauhiainen, lp epäonnistui (video)

21-27 Cutlan, lp Cutlan (video)

28-27 Baker, lp Cutlan (video)

  1. neljännes

28-33 Johnson, lp epäonnistui (video)