Steelers ei antanut Saintsin yllättää

Kuopio Steelers (3-1) otti selvänumeroisen kotivoiton Tampere Saintsista (0-3). Kotijoukkue eteni tehokkaasti sekä heittämällä ja juoksemalla, eikä Saints onnistunut jarruttamaan menoa kuin ajoittain. Erityisesti ensimmäisellä puoliajalla kolme maalia juossut keskushyökkääjä Gerard Johnson oli vierailijoille hankala pysäytettävä. Johnson kirjautti 23 kannollaan 145 jaardia ja neljä maalia ja palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

Kotijoukkueen hyökkäyksessä pelinrakentaja Seth Peters heitti 175 jaardia ja yhden maalin. Eniten kiinniottoja napsivat Johannes Jauhiainen ja Petteri Vilpponen (5). Kiinniottomaalista vastasi Juho Väisänen, joka otti ottelun lopussa pelinrakentelu vastuun kotijoukkueen lepuuttaessa Petersiä ottelun ratkettua. Saints hyökkäyksessä aloittavan pelinrakentajan Tuskani Figaron ollessa sivurajalla parantelemassa loukkaantumistaan heittopeliä ei juuri nähty ja Oscar Whiten 12 heitosta kaksi meni omille ja kaksi Steelers puolustajille. Juoksemallakaan ei White eikä Lionel Williams saaneet kasaan kuin 31 jaardia mieheen. Saints hyökkäyksen komein suoritus olikin Whiten 72-jaardin lentopotku, joka ei jäänyt montaa jaardia Benjamin Jensenin 2004 potkaisemasta liigaennätyksestä (76-jaardia).

Puolustusten puolella vieraiden Janne Kreus keräsi 5,5 taklausta, joista 2,0 aloituslinjan takana. Steelersissä tuttu kaksikko Mattias Eriksson – Donavan Hayden olivat ahkerimmat taklaajat. Tällä kertaa Eriksson keräsi taklauksia enemmän (9,0). Takamiehistä Tommy Kaczocha ja Markus Ojainväli nappasivat syötönkatkot. Voiton myötä Steelers jatkaa sarjakakkosena tasapisteissä yhden ottelun vähemmän pelanneen sarjaa johtavan Helsinki Wolverines takana. Saints on liigassa viimeisenä ja lähtee juhannustauolle ilman voittoja.

Vaahteraliiga jatkuu juhannustauon jälkeen torstaina 27.6. Vaasassa Royalsin (1-3) ja Saintsin (0-3) kohtaamisella. Kierroksen muissa peleissä Helsinki Roosters (2-1) saa perjantaina 28.6. vieraakseen Porvoo Butchersin (1-2) ja lauantaina on vuorossa kärkiottelu Helsinki Wolverinesin (3-0) ja Kuopio Steelers (3-1) kohdatessa Helsingissä.

Steelers – Saints 34-0 (27-0)

1. neljännes
7-0 Johnson, lisäpiste Ojainväli
13-0 Vaisänen, lp epäonnistui

2. neljännes
20-0 Johnson, lp Ojainväli
27-0 Johnson, lp Ojainväli

3. neljannes
34-0 Johnson, lp Ojainväli

4. neljannes