Steelers ei antanut Butchersin yllättää

Kuopio Steelers otti kuuman väännön jälkeen suurinumeroisen voiton Porvoo Butchersista lukemin 21-48.  Isäntäjoukkue Butchers taisteli ottelun ensimmäisen puoliajan tiukasti pitäen puoliaikaluvut maltillisina.

Lauantaina helteisellä Porvoon keskuskentällä pelatun ottelun ykköstykki oli Steelersin sähäkkä keskushyökkääjä Lamar Carswell. Yhdysvaltalainen juoksi kymmenellä yrityksellään 281 jaardia tehden 4 touchdownia.

Steelers-puolustuksen lukkoina toimivat hollantilainen Semmie Radji (6 taklausta), ranskalainen Max De Falcis (5,5 taklausta) sekä brittitukimies Kadel King (5 taklausta). Takakentällä pelaava yhdysvaltalais-puolalainen Tommy Kaczocha jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi eli nappaa vastustajan heittoja kiinni. Lauantaina Kaczochalle kirjattiin kaksi syötönkatkoa.

Butchers osoitti vahvaa taisteluilmettä pitämällä ottelun tasaisena ensimmäisen puoliskon ajan. Erityisesti pelinrakentaja Jabari Harris oli pelipäällä edeten ottelussa juoksuillaan 94 jaardia. Kaksi Butchersin maaleista syntyi Harrisin juoksuista, kertaalleen pallon nappasi kiinni Mikko Seppänen. Ottelun toisella puoliajalla Jabarin tilan kentällä otettiin pois, mutta kaikkiaan Butchers keräsi hyökkäysjaardeja 327. Se on kelpo suoritus Kuopion kansainvälisistä tähdistä koottua puolustusta vastaan.

Porvoolaisten puolustuksen ahkerimmat taklaajat olivat Niklas Reinhardt (5)  ja Jesse Vuoksenturja (4).  Butchers on erikoistunut pelaamaan ensimmäisen puoliskon pelistä erinomaisesti, mutta noutaja tulee toisella.  Joukkueen ykköslaituri Seppänen tiivistää, miten jatkossa hyvät alut käännetään voitoiksi.

Pitää olla vaan valmis ja asenne ja fokus kestää koko pelin ajan

Kahden sarjakierroksen jälkeen Kuopio Steelers on sarjan kärjessä puhtaalla pelillään.  Joukkue on vahvistumassa edelleen kolmannella jenkkipelaajalla tukimies AJ Wentlandin liittyessä joukkueeseen. Butchers on sarjan hännillä nollakerhossa yhdessä Helsinki Roostersin kanssa. Joukkueet kohtaavat tulevana torstaina Helsingin Velodromilla.

Tutustu:  ottelun tilastot