Saintsille kauden avaus voitto

Tampere Saints otti 6-0 (6-0) voiton vierailevasta Vaasa Royalsista tänään Pyynikillä. Ottelu oli vähäpisteisin Vaahteraliigassa sitten vuoden 2009, jolloin niin ikään Pyynikillä tehtiin vain kuusi pistettä. Tuolloin tosin Saints oli häviävänä osapuolena. Vähemmän pisteitä ottelussa on liigassa tehty vuonna 1994 (3-0 Butchers vs Tigers) ja liigan vähäpisteisin ottelu on vuodelta 1989, jolloin East City Giants voitti Espoo Raidersin 2-0.

Illan ottelussa ainoasta pistesuorituksesta vastasi Tampereen Munchie Roberts, joka nappasi Raymond Cottonin lyhyen heiton kiinni maalialueella. Cotton onnistui 9/18 heitoissaan, mutta jaardimäärä jäi vaatimattomaan 94 jaardiin. Royals pelinrakentaja Diondre Borel onnistui heitoissa 15/25 joilla joukkue eteni 176 jaardia. Yksi heitoista karkasi kuitenkin Saints puolustajien käsiin.

Vaasan juoksupeli ottelun alussa kovia, kun keskushyökkääjä Tom Suoste joutui jättämään kentän heti ensimmäisen kantonsa jälkeen. Nick Barrow paikkasi Suostetta juoksemalla 18 yrityksellä 74 jaardia, mutta vierasjoukkue jäi kaipaamaan tykinkuulaansa. Saintsin Tuukka Lehtonen kantoi palloa niinikään 18 kertaa, mutta jaardeja kertyi vain 59. CJ Okpalobi kiskaisi viidellä kannollaan 47 jaardia ja Cotton onnistui lisäämään saldoa 39 jaardilla. Laitahyökkääjistä Saintsin Eero Hiltunen ja Royalsin uusi vahvistus Alpha Jalloh kirjauttivat molemmat neljä kiinniottoa.

Puolustajista Sarunas Tiskus saalisti kotijoukkueelle 9,5 taklausta ja vieraista eniten taklaamaan ehti Niko Mäenpää (8,5). Vaikka ottelussa ei hyökkäysten ilotulitusta nähtykään oli ottelu viihdyttävä ja ratkaisu nähtiin viimeisellä minuutilla. Vaasa pääsi ottelun kuluessa yrittämään pisteitä kahteen kertaan potkaisemallakin, mutta potkumaaliyritykset epäonnistuivat.

Voiton myötä Saints (1-5) tiivisti sarjaa ja piti toiveet pudotuspeleistävielä hengissä. Royalsille (2-5) tappio oli kova kolaus pudotuspelipaikkaa ajatellen ja joukkueelle ensimmäinen kerta Vaahteraliigassa kun se jäi ilman tehtyjä pisteitä. Vaahteraliigan puoliväli täyttyy huomenna lauantaina Porvoossa Butchersin (2-3) isännöidessä sarjaa johtavaa Helsinki Roostersia (4-1). Kesäpäivää kannattaa lähteä kauempaakin viettämään Porvooseen, jossa ottelu keskuskentällä alkaa klo 16.30. Niille, jotka eivät pääse paikanpäälle välittää Ruutu tunnelmat klo 16.00 alkaen.

Katso Saints-Royals highlightsit Ruudusta.

Saints – Royals 6-0 (6-0)

1.neljännes

2. neljännes

6-0 Roberts, lisäpiste epäonnistui (video)

3. neljännes

4. neljännes