Saints taisteli, mutta Huskiesin De Ruyter ratkaisi pelin

Vaahteraliigan 13. peliviikko jatkui lauantaina Tampereella, kun OmaSP Bowlissa kohtasivat Saints ja Hämeenlinna Huskies. Hämeen herruudesta käytiin varsin tasainen kamppailu, jossa altavastaajana koitokseen lähtenyt kotijoukkue taisteli sisukkaasti, mutta lopulta vierasjoukkue Huskies vei pisteet mukanaan etelään. Loppulukemat 25–34 (10–20).

Ensimmäinen neljännes meni vieraille 3–6, mutta tamperelaiset olivat se osapuoli, joka tapahtumia kentällä hallitsi. Saintsin puolustuksen linjassa Hannes Jokinen ja Janne Kreus hankaloittivat Huskiesin pelinrakentajan Stan Bedwellin hyökkäyspelien rakentamista, ja Saints sai avausneljänneksellä lopulta vain kaksi kertaa uudet yritykset: ensimmäisen koko ottelun ensimmäisellä yrityksellä ja toisen Jani Luiron tehdessä touchdownin neljänneksen lopussa.

Saints pystyi liikuttamaan palloa varsinkin ensimmäisellä vuorollaan ja sai siihen apua myös rangaistuksia ottaneelta Hurtta-puolustukselta. Kalkkiviivoilla Raleigh Yeldellin heitto kuitenkin päätyi hämeenlinnalaisten Daniel Mackenzien käsiin. Seuraavalla vuorolla Jarkko Ylä-Häkkisen 40-jaardinen kenttäpotkumaali siirsi vieraat johtoon, mutta tämän siis Luiro neljänneksen lopulla kuittasi.

Toiselle neljänneksellä nähtiin kaksi vierasjoukkueen touchdownia mallia Bedwell–Belgia. Ensin nimittäin ottelun ykköshyökkääjä Ruber De Ruyter teki ensimmäisen kolmesta touchdwnistaan ja muutamaa minuuttia myöhemmin Bedwell löysi heitollaan toisen Belgian maajoukkuemiehen Arkadi Meerschoutin. Tämän jälkeen Luiro nosti vieraat jo 3–20 -johtoon.

Saints kavensi vielä ennen puoliaikaa, kun Henri Laine koppasi kimmonneen pallon vasemmassa laidassa ja irtosi suoraan maaliin. Ylä-Häkkisen potku vei ottelun puoliajalle 10 pisteen vierasjohdossa, 10–20.

Ruben Du Ruyter ryöstöretkellä:

Kolmen maalin De Ruyter

Toisella puoliajalla Saintsin puolustus sai jälleen paremman otteen Huskies-hyökkäyksestä, mutta samalla tamperelaisten oma hyökkäys pysyi hämeenlinnalaisten puristuksessa – huolimatta siitä, että Yeldellin nappiheitto tavoitti Mikko Sinikallion laidalta heti kolmannen neljänneksen alkuun. Ylä-Häkkinen potkaisi isännät jo kolmen pisteen päähän. Touchdown oli Sinikallion kauden ensimmäinen.

Ilman Niko Lesteriä pelannut Huskies pelasi hyökkäyksen osalta ailahtelevasti, ja Saintsin puolelta Benjamin Ylipää, pelikentälle näkyvästi palannut Elliott Jeffcoat ja jälleen tukimiehenä hyvin pelannut Tobias Mäki olivat avoimella kentällä vahvoja taklaajia. Tobias Fuchs puolestaan varjosti vuorollaan Roman Runneria ja Tommi Pintaa ja onnistui tehtävässään hyvin. Juoksujaardeja Huskies keräsi 22 yrityksellään vain kolme.

Sen sijaan Ruben De Ruyter oli lauantaina suorastaan ilmiömäinen. Yhdeksällä kiinniotolla belgialainen eteni 192 jaardia ja teki toisella puoliajalla kaksi pitkää touchdownia – ensin 50-jaardisen ja ottelu lopullisen niitin 31-jaardisella. Kolmannella neljänneksellä De Ruyter touchdown ja Tommi Pinnan kaksi lisäpistettä nostivat Huskiesin 17–28 -johtoon.

Kiukustunut Raleigh Yeldell rakentaa Saintsin kiriä:

Yeldellin kaksi puolta ja belgialainen sinetti

Edellisellä kierroksella pallonmenetysten kanssa tuskaillut Saints-pelinrakentaja Raleigh Yeldell pelasi kaksijakoisen ottelun ja oli mukana niin hyvässä kuin pahassakin. Negatiiviselle puolelle kertyi kolme heitettyä syötönkatkoa ja yksi pallonrähmäys sekä melko show-elkeinen hermojen menetys päätösneljänneksellä. Tuon suuttumuksen Yeldell kuitenkin kuittasi seuraavilla näyttävillä suorituksillaan. Ensin pitkä juoksu taklauksia rikkoen, sitten nappiheitto maalialueen takalaitaan Jaakko Koivuselle ja lopulta omalla juoksulla lisäpisteestä kaksi pistettä. Kotijoukkue nousi kolmen pisteen (25–28) päähän, kun peliaikaa oli jäljellä reilut viisi minuuttia.

Lyhyen aloituspotkun jälkeen pallon saanut vierasjoukkue kulutti juoksupeleillä pelikelloa ja lopulta De Ruyter karkasi neljännellä yrityksellä tekemään ratkaisun. Pyynikin punainen digitaali loisti loppunumeroita 25–34, kun päätuomari Veikko Lamminsalon pilli ujelsi elokuun iltaan ottelun viimeisen vihellyksensä.

Huskies-puolustaja Jani Lindqvistin mietteet matsin jälkeen:

Alkukaudesta Saints taipui OmaSP Bowlissa Huskiesille lukemin 50–0, joten Tampereella jännitysmomentiltaan täysin erikaliiberin kamppailu. Huskies voitti jaardit niukasti lukemin 309–339 ja myös rangaistukset, pallonhallinta, uudet yritykset, red-zone –onnistumiset olivat melko lailla tasan. Saints oli parempi juoksujaardeissa 143–3 ja onnistui myös 60 prosentilla kolmansista yrityksistä pääsemään uusiin yrityksiin vaadittavan matkan täyteen (Huskiesin prosentti oli 25). Sen sijaan Huskiesin ottamat neljä pallonriistoa ja De Ruyterin huippuilta käänsivät pelin vieraille. Syötönkatkot merkittiin Tahj Jonesille, Roman Runnerille ja Daniel Mackenzielle. Jonesille syötönkatko oli kauden ensimmäinen, Runnerille ja Mackenzielle neljännet.

Voitto nosti Huskiesin kolmanneksi ohi Porvoo Butchersin. Saints jatkaa edelleen viidentenä.