Saints nollasi Crocodilesin – Kyle Nolanin heittopeli tehokasta

Torstai-illan ottelussa ei lopulta voittajasta ollut epäselvyyttä ensimmäisen neljänneksen jälkeen. Saints iski Crocodilesin päätyyn nopeasti 20 pistettä ja piti seinäjokelaisten hyökkäyksen kurissa. Loppulukemat Pyynikillä olivat 40–0.

– Nyt se näytti siltä, miltä pitääkin. Tämä oli meiltä hyvä ottelu täydet neljä neljännestä, totesi tyytyväinen Saints-päävalmentaja Teemu Majander ottelun jälkeen. – Hyökkäyksessä onnistuimme laajasti ja nyt myös virolaispelaajamme näyttivät, että he kuuluvat tähän liigaan.

– Puolustuksessa olimme kurinalaisia. En edes muista, olemmeko joskus aiemmin pitäneet nollan. Ehkä joskus divarissa taisimme Oulua vastaan siinä onnistua, mutta esimerkiksi Vaahteraliigassa emme vielä aiemmin ole sitä tehneet. Täytimme hyvin ja jos omasta kohdasta näytti peli aukeavan, niin menimme paikalle ja löimme kuin vierasta sikaa, Majander jatkoi.

Voittajajoukkueen ehdoton sankari oli pelinrakentaja Kyle Nolan, jonka 12 ensimmäisestä heitosta kaikki onnistuivat. Jaardeja noilla onnistumisilla tuli reilut 200 ja maaleja neljä. Micky Kyei aloitti maalikarkelot tekemällä heti Saintsin ensimmäisellä hyökkäyspelillä 50-jaardisen touchdownin. Tämän jälkeen ottelun ykköslaituriksi noussut Ilari Laine (7 kiinniottoa, 125 jaardia) teki kaksi touchdownia. Neljännen heittomaalinsa Nolan sijoitti tarkasti maalialueen takakulmaan Ott Sellisille, joka yhdesä toisen virolaisen Ralf Tambetsin kanssa näytti löytäneen paikkansa Pyhimys-hyökkäyksessä. Kaiken kaikkiaan Nolan heitti 293 jaardia. 24 heitosta onnistui peräti 21.

Neljän heittomaalin myötä Saints johti puoliajalla 27–0.

Micky Kyei tarjoaa shokkihoitoa heti Saintsin ensimmäisellä hyökkäyspelillä:

Crocodilesin hyökkäys oli odotetusti juoksuvoittoinen. Keskushyökkääjä Christian Powell oli Saints-puolustuksen toimesta merkitty mies, mutta taisteli silti jokaisella yrityksellä hyvin ja ottelun kuluessa hänen juoksukeskiarvonsa nousivat. Pisimmillään plakkariin tarttui 12 jaardinen juoksu ja keskiarvo pysähtyi lukemaan 3,5 jaardia.

Pelinrakentaja Ben Wilkerson osoitti hänkin juoksunopeuttaan sekä kierrellessään heittopeleissä säkittäjiltä karkuun että pyrähtäessään muutaman kerran myös juoksupeliin. Heitoissa Wilkerson onnistui kohtalaisen hyvällä prosentilla (10 onnistunutta 17 yrityksestä), mutta onnistumiset tulivat lyhyistä heitoista, joista toki Anthony Brooks muutaman kerran väläytti nopeuttaan. Heittojaardeja Crocodilesille tilastoitiin 78.

Saints malttoi pysyä kurinalaisena ja eliminoi Powellin ja Wilkersonin haaveet pidemmistä juoksuista eikä myöskään kiinniottojen jälkeen antanut laitahyökkääjille juurikaan etenemistilaa. Tamperelaisten puolustus oli hyvä nimenomaan yksikkönä ja koordinaattori Sami Telenius voi olla suoritukseen tyytyväinen. Taklauksia eniten kirjattiin Miko Ylikoskelle, joka teki ottelussa myös neljä pistettä lisäpistepotkuissa.

Epäonnistuneet aloitussyötöt pilasivat useammankin Crocodilesin hyökkäysvuoron. Vieraat etenivät juosten 149 bruttojaardia, mutta pääasiassa joko liian matalaksi jääneet tai liian korkeaksi kohonneet aloitussyötöt veivät Crocoja 49 jaardia taaksepäin, joten juoksupelin saldoksi jäi tasan sata jaardia.

Croco-keskushyökkääjä Powell oli ottelun jälkeen positiivinen vaikka harmittelikin joukkueensa tekemiä virheitä:

Toisella puoliajalla Saints otti haltuunsa pelikellon ja iski hyviä tehoja myös juosten. Juzz Tiny, Matti Airaksinen ja pelinrakentaja Nolan juoksivat pallon kanssa ottelussa kaikkiaan 137 jaardia. Toisella puoliajalla myös touchdownit syntyivät juosten ensin Tinyn ja sitten Airaksisen toimesta. Niiden myötä ottelu oli loppulukemissa 40–0.

Saints pelasi kaksi ensimmäistä otteluaan viidessä päivässä, mutta saa nyt ansaitusti vetää henkeä kesäkuun alkuun asti. Lakkiaislauantaina 2.6. Pyynikille Saintsin vieraaksi saapuu Helsinki Roosters. Crocodiles sen sijaan jatkaa pelejään jo ensi viikon lauantaina, jolloin se kohtaa kauden ensimmäisessä Botnia Bowlissa Wasa Royalsin.

Vaahteraliigan toinen peliviikko jatkuu sunnuntaina Mustasaaren Botnia-hallissa, jossa Royals isännöi kautensa tuolloin aloittavaa Butchersia. Ottelu käynnistyy kello 15.30.

Vaahteraliigaa torstaina:

Saints–Crocodiles 40–0 (20–0, 7–0, 7–0, 6–0)

Tilastot

Highlights

Sarjataulukko 17.5.

Joukkue Ottelut Voitot Häviöt Tehdyt Päästetyt Maalisuhde Pisteet
Roosters 1 1 0 48 7 41 2
Steelers 1 1 0 35 29 6 2
Saints 2 1 1 69 35 34 2
Butchers 0 0 0 0 0 0 0
Crocodiles 1 0 1 0 40 -40 0
Royals 1 0 1 7 48 -41 0