Saints-hyökkäys saa uuden aseen: Micky Kyei Tampereelle

Kaksi viikkoa ennen Vaahteraliiga-kauden alkua Tampere Saints saa sekä hyökkäykseen että erikoisjoukkueisiin valtavan määrän vahvistusta, sillä Pyhimykset ovat solmineet kautta 2018 koskevan sopimuksen maajoukkuelaitahyökkääjä Micky Kyein kanssa. Kaksi edellistä kautta Kyei on pelannut Saksan pääsarjaa Dresden Monarchsin riveissä.

– Mikä tahansa joukkue olisi yltiöonnessaan saadessaan Mickyn, yhden Suomen laadukkaimmista laitahyökkääjistä rosteriinsa, kommentoi tuoretta sopimusta Saintsin päävalmentaja Teemu Majander. – Kun pakettiin lasketaan ulkomaan kokemus sekä kyky ja halu auttaa joukkuetta kentällä useissa rooleissa, valmentaja hymyilee leveästi.

Sisempänä, niin sanottuna slot-laitahyökkääjänä, pelaava Kyei otti kaudella 2017 Dresdenissä 39 kiinniottoa viimeistellen neljä touchdownia. Kaksi vuotta sitten, ensimmäisellä kaudellaan Saksassa nykyisen Roosters-pelinrakentaja Brandon Connetten heitoista Kyei nousi yhdeksi GFL:n näkyvimmistä laitureista. Tuolloin tilastoriviin kertyi 82 kiinniottoa, 1077 jaardia ja 16 touchdownia. Yksi maali syntyi tuolla kaudella myös lentopotkun palautuksesta.

Kyei oli alun perin suuntaamassa Hämeenlinnaan, mutta Huskiesin jättäytyessä pois Vaahteraliigasta, oli laitahyökkääjän uusi joukkuevalinta selvä.

– Minulla on aikomuksena viettää tuleva kesä Tampereella, joten käytännössä vaihtoehtoina olivat Saints ja Huskies, kommentoi Tampereella asuva ja opiskeleva Kyei tilannettaan syksyllä.

Porvoo Butchersissa uransa aloittanut Kyei on urallaan voittanut useita nuorten Suomen mestaruuksia ja oli voittamassa Butchersissa Vaahteramaljaa myös ensimmäisellä liigakaudellaan 2010. Uransa aikana Kyei on tehnyt Vaahteraliigassa 30 touchdownia, joista puolet syntyi kaudella 2013. Laitahyökkääjänä suurimmat ansionsa keränneen Kyein Vaahteraliigan urotekoihin lukeutuvat myös 97- ja 100-jaardiset maalit aloituspotkujen palautuksista.

– Mestaruus on tietysti ensimmäinen asia, jota tavoittelen. Itselleni en ole tavoitteita asettanut – haluan pelata niin hyvin, että voin kauden jälkeen olla panokseeni tyytyväinen, Kyei kommentoi kesän tavoitteitaan.

Vaahteraliiga-kausi 2018 käynnistyy 10. toukokuuta. Saints pelaa ensimmäisen pelinsä lauantaina 12.5. jolloin tamperelaiset saavat kotikentälleen vieraakseen sarjanousija Kuopio Steelersin. Tuolloin siis myös Micky Kyei koppaa ensimmäistä kertaa Saints-paidassa palloja pelinrakentaja Kyle Nolanin heitoista.

Tulevana kesänä jokainen Vaahteraliiga-ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruudusta. Hintaan 9,95 €/kuukausi pääset siis nauttimaan myös niistä otteluista, joita et paikan päälle ehdi kokemaan.