Sade, tuuli ja Royals eivät pysäyttäneet – Roosters juoksi runkosarjan kärkeen

RoostersRoyalsScore

Vaahteraliigan tiistai-ottelu Helsinki Roostersin ja Wasa Wa1ld Royalsin välillä kallistui toisella puoliajalla isännille. Royals siirtyi ensin 0–7 -johtoon, mutta sen jälkeen Roosters hyödynsi hyökkäystilanteensa ja eteni 28–14 (7–7) -voittoon. Samalla Roosters siirtyi takaisin sarjakärkeen ohi yhden ottelun vähemmän pelanneen Seinäjoki Crocodilesin.

Roosters liikutti palloa ansiokkaasti jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta syyllistyi virheisiin maalialueen lähellä: yksi vuoro päättyi rähmäykseen yhden jaardin linjalla, toisella kerralla maali hylättiin rangaistuksen vuoksi ja hetken päästä yritykset loppuivat kesken, kolmannella kerralla kenttäpotku ei osunut haarukkaan. Yksi Roosters-rähmäys tapahtui myös kotijoukkueen omassa kenttäpäädyssä, mutta silloin Pekka Rantalan syötönkatko pelasti kotijoukkueen puolustuksen.

Toisen neljänneksen alussa Royals sen sijaan näytti tehokkuuden mallia. Deniel John juoksi post-kuvionsa takamiesten väliin, tavoitti Isaac Fisherin heiton ja karkasi tekemään avaus-touchdownin. Godwill Georgen lisäpisteen jälkeen tilanne oli 0–7.

14012434_1445231258824175_599301121_o
Vuosi sitten RJ Long (vas.) ja Jabari Harris pelasivat yhdessä Helsinki 69ersissa. Nyt he kohtasivat viimevuotisella kotikentällään eri joukkueiden paidoissa. Kuva: FSC Media / Riku Flink

Roostersin pelinrakentajana pelannut Jabari Harris näytti ottelussa, että kahdelta aiemmalta kaudelta tuttu juoksuvainu ja -kyky ei ole kadonnut mihinkään. Puoliajan lopulla Roosters sai pallon Royalsin 21 jaardin linjalta, kun vaasalaisten David Bealen lentopotku nousi kuumailmapallokorkeuteen, mutta liikkui eteenpäin ainoastaan neljä jaardia. Harris käytti lopulta tilanteen hyväkseen ja juoksi kotijoukkueen ensimmäisen maalin. Onni Juvonen potkaisi taukotilanteeksi 7–7.

Roosters eteni ensimmäisellä puoliajalla yli kaksi kertaa Royalsin jaardimäärän verran. Vaasalaisten kahden ensimmäisen neljänneksen 117 jaardista 79 syntyi Johnin maalipelistä. Muuten Roosters onnistui pitämään vieraiden hyökkäysyritykset kurissa.

Evwaraye: ”Aivan järkyttävän huonoa taklaamista.”

Toisella puoliajalla Roosters päätti jokaisen varsinaisen hyökkäysvuoronsa touchdowniin ja varsinkin juoksupeli tehostui entisestään. Lopulta sekä Harris, Alexander Kuronen että Karri Pajarinen jokainen juoksivat yli 100 jaardia ja kaiken kaikkiaan Roosters eteni maata pitkin 360 jaardia. Jaardit syntyivät uudelleen rakennetun hyökkäyksen linjan takana, sillä Iiro Luoto katsoi  varusteet yllään koko ottelun sivurajalla.

Harrisin ja Pajarisen juoksumaalien lisäksi hyvän ottelun pelannut Kimi Linnainmaa (4 kiinniottoa, 87 jaardia) teki yhden touchdownin Harrisin heitoista. Harris heitti kaikkiaan 11 kertaa, joista 6 onnistui. Heittojaardeja Roosters sai kasaan 131. Fisher

14037903_1445231182157516_2127557453_o
Royalsin ruotsalaislaitahyökkääjä Deniel John (3) vei Royalsin johtoon toisella neljänneksellä. Kuva: FSC Media / Riku Flink

Royalsilla oli omat paikkansa myös toisella puoliajalla. Fisher haki heitoillaan enemmän RJ Longia ja lisäksi keskushyökkääjä Tom Suoste keräsi jaardeja sekä juosten että kiinniotoilla. Lopulta Royalsilta merkittiin kiinniottotilastoihin kahdeksan eri pelaajaa. Fisherin itse juoksema touchdown ja sitä seurannut Georgen lisäpistepotku päätösneljänneksellä olivat kuitenkin lopulta ainoat vierasjoukkueen pistesuoritukset ottelun toisella puoliajalla.

Loppulukemat olivat näin ollen 28–14.

– Tempo ja rytmi olivat kateissa ensimmäisellä puoliajalla, Roosters-päävalmentaja Juha Hakala sanaili ottelun jälkeen. – Toisella puoliajalla ihan eri ilme, tarvittavat pisteet taululle ja homma himaan.

– Pelattiin ailahtelevasti, kommentoi Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye. – Ei päästy puolustuksen kanssa kentältä pois ”kolmas ja pitkä” -tilanteissa.

Syykin oli valmentajan mukaa selvä:

– Huono taklaaminen. Kauttaaltaan aivan järkyttävän huonoa taklaamista.

Vaahteraliigan runkosarjan voitto ratkeaa Nelonen Pron TV-ottelussa Seinäjoella perjantaina. Mikäli Crocodiles onnistuu voittamaan Anders Trojans Turun, voittaa Crocodiles runkosarjan. Muussa tapauksessa Roosters säilyy sarjan kärjessä ja lähtee runkosarjan voittajana välierään.

Royalsin taistelu pudotuspelipaikasta Tampere Saintsin kanssa ratkeaa vasta joukkueiden keskinäisessä kohtaamisessa sunnuntaina Vaasassa. Tuon ottelun voittaja sijoittuu neljänneksi ja jatkaa välierään.