Royals nappasi liigan kolmossijan — loukkaantumisten runtelema Butchers kaatui Porvoossa

Kuukauden ottelutauolta palannut Royals kaatoi Porvoon Butchersin 21-7 (7-0) ottelussa, jossa panoksena oli liigan kolmossija. Heikosti kautensa aloittanut viime kauden hopeajoukkue kohtaa välierissä runkosarjan kakkosen Kuopion Steelersin. Porvoolaisten runkosarja päättyi torstain otteluun, ja Butchers joutuu vielä jännittämään nouseeko Steelers ohi ja nelossijalle.

Ottelusta muodostui kotijoukkueelle haastava heti alkumetreillä. Toisella hyökkäysvuorolla pelinrakentaja Janne Lehtinen sai taklaustilanteessa iskun päähänsä ja joutui jättämään ottelun kesken. Myös liigan juoksutilaston ykkönen ja puolustuksessakin suureen rooliin kaavailtu Darion Hall loukkaantui ottelun alkuvaiheessa eikä palannut kentälle.

Lehtisen loukkaantumisen jälkeen Butchers siirsi maajoukkuelaitahyökkääjä Mikko Seppäsen pelinrakentajaksi. Seppänen teki useita pelejä nopeudellaan ja urheilullisuudellaan, mutta harjoittelun puute näkyi.

— En ole treenannut pelinrakentajana oikeastaan lainkaan, joitakin downeja scoutissa, Seppänen kertoi Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen. Seppäsellä on toki kokemusta pelinrakentajana pelaamisesta juniorivuosiltaan ja aiemmilta tuurauskeikoiltaan miesten peleissä.

Porvoolaisten puolustus sai pidettyä kotijoukkueen pelissä mukana kahden neljänneksen verran. Ensimmäisen puoliajan ainoaksi pistesuoritukseksi jäi Nicholas Petersonin 65 jaardin kiinniotto-TD Royalsin koko ottelun ensimmäisellä hyökkäysdownilla.

Justin Williams matkasi kotimaahansa

Toisella puoliajalla Royalsin hyökkäys paransi otteitaan, ja nousi Tom Suosteen kahdella juoksutouchdownilla 21-0-johtoon. Etenkin Suosteen ensimmäisessä, lähietäisyydeltä juostussa maalissa vaasalaisten hyökkäyksen linja dominoi aloituslinjaa ja Suoste pääsi painamaan maalialueelle helposti. Suoste sai juoksupelissä normaalia enemmän vastuuta, koska yhdysvaltalaiskeskushyökkääjä Justin Williams on jo palannut kotimaahansa. Ottelun lopulla nuori keskushyökkääjä Nico Barrow pääsi esittelemään fyysistä juoksutyyliään.

Suosteen ensimmäinen TD:

— Ensimmäisellä puoliajalla emme saaneet peliämme käyntiin. Puoliajalla puhuimme, että pitää vain rauhoittua ja pelata niin hyvin kuin pystymme, Royalsin pelinrakentaja Isaac Fisher sanoi ottelun jälkeen.

Butchersin hyökkäys joutui siis loukkaantumisten takia improvisoimaan ja peluuttamaan miehiä vieraammilla pelipaikoilla. Kotijoukkue pääsi muutamaan otteeseen pisteidentekoetäisyyksille, mutta Royalsin Lauri Saari nappasi kahdesti syötönkatkon lähellä omaa maalia. Lisäksi Butchersin maajoukkuepotkaisija Joni-Petteri Malka epäonnistui potkumaaliyrityksessä kahdesti. Hienosti kauden aloittanut Malka on nyt missannut neljä perättäistä potkumaaliyritystään Vaahteraliigassa.

Butchers kavensi päätösneljänneksellä lukemiksi 7-21 Mitch Dalleyn pitkällä keskushyökkääjän heitolla Daniel Luomalle. Royalsin pallonmenetyksen myötä Butchers pääsi vielä hakemaan lisäkavennusta neljännen neljänneksen lopulla, mutta kikkapelikavalkadi ei tuottanut tulosta.

Luoman touchdown:

Royals kohtaa vielä runkosarjan päätösottelussa 2.9. Roostersin.

Noustakseen Butchersin ohi Saintsin pitää voittaa ensi viikon torstaina Steelers. Pelkkä voitto lauantain ottelusta Crocodilesia vastaan ei riitä tamperelaisille, sillä tasapisteissä Saintsin pitää yltää Butchersia parempaan vastustajien voittoprosenttiin. Muut tie-breakerina käytettävät kohdat menevät tasan.