Royals kotivoittoon Saintsista

Vaasa Royals (2-3) otti kauden toisen voittonsa toisessa kotiottelussaan kaatamalla Tampere Saintsin (0-4) 47-32 (27-12). Royalsin keskushyökkääjä Tom Suoste oli vahvalla pelipäällä juoksemalla 21 kertaa 177 jaardia ja 2 maalia. Vaasan joukkueessa onnistujia nähtiin laajalla rintamalla, kun Suosteen lisäksi viisi muuta pelaajaa kirjasi maalin nimiinsä. Erityisesti ilta jää mieleen nuorten vaasalaisten esiin marssista. Nico Barrow juoksi, Arto Paasivirta kiinniotti ja Peter Lundström otti syötönkatkosta uransa ensimmäisen liigamaalin. Näistä Lundströmin syötönkatko neljännellä neljännekselle siirsi Vaasan kolmen maalin johtoon ja ratkaisi ottelun lopullisesti. Vaasan tukimies Marc Millan oli joukkueen ahkerin taklaaja (10.0), mutta urakoi myös hyökkäyksen puolella ottaen neljä kiinniottoa joista viimeisteli yhden maalin.

Tampere esiintyi Vaasassa pirteästi ja eilen maahan saapuneet pelinrakentaja Raymond Cotton sekä yleispelaajat Munchie Roberts ja C.J. Okpalobi osoittivat olevansa pelimiehiä, joista Saints saanee vielä enemmän irti tulevissa peleissä, kun herrat ovat ehtineet harjoitellakin joukkueen mukana. Cotton heitti kaksi maalia ja juoksi itse kaksi ja lopun syötönkatkosta huolimatta jätti positiivisen kuvan itsestään. CJ Okpalobi juoksi 81 jaardin maalin ja oli aktiivinen potkujenpalauttaja puolustustehtävien lisäksi. Munchie Roberts keräsi ottelussa eniten taklauksia (10.5) ja eniten kiinniottoja (5) sekä kiinniottojaardeja (107) viimeistellen yhden maalin.

Vaasa jatkaa liigaa kotonaan saaden vieraakseen perjantaina 5.7. Botnia Bowlissa Seinäjoki Crocodilesin (2-2). Saints puolestaan metsästää avausvoittoaan kotikentällään Pyynikillä lauantaina 6.7., jolloin sen vieraaksi saapuu Porvoo Butchers (1-2). Vaahteraliiga jatkuu perjantaina Helsingissä Roostersin (2-1) ja Butchersin kohtaamisella ja lauantaina vuorossa on niin ikään Helsingissä Wolverinesin (3-0) ja Kuopio Steelersin (3-1) välinen kamppailu liigan kärkipaikasta.

Royals – Saints 47-32 (27-12)

 1. neljännes
  6-0 Suoste, lisäpiste epäonnistui (video)
  6-6 Hiltunen, lp epäonnistui (video)
  13-6 Suoste, lp Pylkkänen (video)
 2. neljännes
  13-12 Cotton, lp epäonnistui (video)
  20-12 Barrow, lp Pylkkänen
  27-12 Paasiviita, lp Pylkkänen (video)
 3. neljännes
  27-20 Okpalobi, lp (2) Lehtonen (video)
  33-20 Millan, lp Pylkkänen  (video)
  33-26 Cotton, lp epaonnistui (video)
 4. neljännes
  40-26 Nicault, lp Pylkkänen (video)
  47-26 Lundström, lp Pylkkänen (video)
  47-32 Roberts, lp epäonnistui (video)