Royals kohtaa Butchersin Kaarlen kentällä

Vaahteraliigan ensimmäisen kierrokset kolmannessa ottelussa kohtaavat viime kauden vitonen ja kutonen, Wasa Royals ja Porvoon Butchers

Alkuperäisen voimasuhdearvion perusteella tänään pelaavat joukkueet on rankattu sarjassa playoff-pelien ulkopuolelle.  Sarja-avausten näyttöjen jälkeen tämän pelin voittajan kertoimet tulevat todennäköisesti kohentumaan.

Wasa Royals on harjoitellut läpi haastavan kevään kotimaisin voimin päävalmentaja Stacey Thomasin johdolla. Seuraikoni Seppo Evwaraye kertoi kauden kynnyksellä kesän olevan hänen viimeinen jenkkifutisaktiivina kentällä ja sen ulkopuolella. Alun perin suunnitelmaan kuului varmasti uran huipennus EM-finaalissa, mutta pandemia muutti tämän ajoituksen.

Vaasalaiset ovat tehneet muutaman viime hetken rekrytoinnin, jotka nostavat joukkueen menestyskertoimia merkittävästi. Pitkään odoteltiin, että Royals pelaa kautensa kotimaisella pelinrakentajalla.  Tänään kentällä nähdään kuitenkin nuori yhdysvaltalainen Brandon Gwinner, jonka niinikään kesällä seuraan liittynyt hyökkäyksen koordinaattori John Booker on onnistunut houkuttelemaan mukaansa Suomeen. Varsinaisen pommin Royals pudotti vain päiviä ennen kauden avaustaan. Viime kaudella huikeita esityksiä jenkkifutiskatsomoille esitellyt Alpha Jalloh palaa kentille ja on mukana jo tänään avaavassa kokoonpanossa. Jalloh on pelaaja jolla on potentiaalia kääntää ottelu kuin ottelu oman joukkueensa eduksi ja jokainen kosketus palloon saattaa päättyä vasta maalialueella. Miten toimii akseli Gwinner-Jalloh, sen näemme tänään klo 14.00 alkaen.

Butchers haastaa kotimaisin voimin

Porvoo Butchers ei ole lennättänyt Suomeen vahvistuksia ulkomailta. Pelinrakentaja Jabari Harrisin signaus on joukkueelle lottovoitto ja mukaan on saatu myös muita Suomeen kotiutuneita yhdysvaltalaispelaajia.  Butrchers-hyökkäystä johtaa edelleen linjan keskellä pelaava Arttu Tennberg, jonka johdolla mustapaitaiset raivaavat tietä juoksutaidoistaan kuuluisalle Harrisille, sekä Kotkasta joukkueeseen liittyneelle Ysufa Lehtiselle.

Butchers lähtee haastamaan Royalsin heittopelin nuorella puolustusmiehistöllään. Takakentällä pelaavien Jere Paanasen sekä Devonte Jonesin iltapäivä tulee olemaan hikinen, mikäli Jallohin kiinniottosirkusta ei saada kuriin.

Poikkeava aloitusaika

Ottelu alkaa tänään poikkeuksellisesti klo 14.00.  Suora lähetys Ruutu+ kanavalla alkaa 13.30.  Royals lähtee otteluun suosikkina, mutta alkanut kausi on jo osoittanut, että ennakkoasetelmat saattavat mennä pieleen useamminkin.