Roostersin takakentälle Iso-Britannian maajoukkuemies William Davis

Hallitseva mestari Helsinki Roosters vahvistaa heittopuolustustaan Iso-Britannian maajoukkuepuolustaja William Davisilla. Moni, joka oli lauantaina Tikkurilassa todistamassa Roostersin harjoitusotteluvoittoa tukholmalaisesta Mean Machinesista, saattoi jo tuolloin kiinnittää tähän uuteen vahvistukseen huomiota, vaikka Davis ei juuri kentällä käynytkään.

– Hyvä urheilija ja lahjakas takapuolustaja, kommentoi Roosters-päävalmentaja Juha Hakala. – Hänellä on oikea asenne ja hän haluaa tulla paremmaksi. Entistä paremman hankinnan hänestä tekee se, että hän voi pelata kumpaakin takakentän pelipaikkaa.

Koripallotaustan omaava Davis siirtyy Roostersiin London Blitzistä, jota hän on edustanut vuodesta 2013 alkaen. Alunperin brittipuolustaja aloitti uransa 2012 Kingston Universityn joukkueessa. Roostersista hän hakee sekä menestystä että ennenkaikkea lisäoppia.

– Haluan oppia parhaimmilta, joita Euroopasta löytyy ja pelata Euroopan parhaimpia vastaan, Davis kommentoi siirtoaan. – Vaahteraliiga on yksi Euroopan parhaimmista sarjoista, täynnä hyviä valmentajia ja pelaajia. Odotan, että tulen kohtaamaan hienoja haasteita ja kilpailua läpi koko kauden.

Muutoksia takakentällä

Nähtäväksi jää, kummalle positiolle – safetyksi vai kulmapuolustajaksi – isokokoinen (189cm / 97 kg) Davis asettuu. Viimevuotisesta joukkueesta poissa ovat muun muassa Itävallassa, Vienna Vikingissa heinäkuun loppuun asti pelaava all stars -kulmapuolustaja Akseli Olin sekä Saksaan Braunschweig New Yorker Lionsiin siirtynyt Ranskan maajoukkuesafety Pierre Courageux.

Nuori Viljo Lempinen (Vaahteraliigan vuoden tulokas 2017) ja vielä nuorempi Vilho Paavilainen saivat runsaasti vastuuta Mean Machinesia vastaan kulmapuolustajina lauantaina ja lisäksi Hakalan mukaan jenkkisafety Curtis Slateria tullaan tarvittaessa käyttämään myös kulmapuolustajana. Kun tähän lasketaan vielä maajoukkueessa pelannut safety Ville Rontu ja se, että Olin palaa Itävallan kauden jälkeen takaisin vahvuuteen, on Roosters-koordinaattori Kalle Karppisella käytettävänään runsaasti erilaisia variaatioita.

Maajoukkuepelaajana Davis saatetaan nähdä Suomessa myös British Lionsin paidassa heinä-elokuun vaihteessa Vantaalla pelattavissa EM-kisoissa, joissa Iso-Britannia ja Suomi pelaavat samassa alkulohkossa ja kohtaavat heti lopputurnauksen avauspäivänä.

Lue myös:

Roosters-uutinen Davisin siirrosta