Roostersin pudotuspelikokemus näkyy — Hakala: Tiedämme mikä tämä tilanne on ja mitä se tuo tullessaan

Helsingin Roostersilla on viime vuosilta yllin kyllin kokemusta pudotuspeliotteluihin valmistautumisesta.

— Tietenkin se tuo ekstralatausta. Halutaan tehdä asiat vielä huolellisemmin kuin normaalisti, päävalmentaja Juha Hakala kertoo. Playoff-kokemus näkyy joukkueessa.

— Tiedämme mikä tämä tilanne on ja mitä se tuo tullessaan. On oltu ennenkin näissä tilanteissa.

Runkosarjan puhtaalla pelillä voittanut Roosters tavoittelee seitsemättä perättäistä mestaruuttaan. Suomalaisen jenkkifutiksen historiassa kukaan ei ole aiemmin onnistunut ottamaan seitsemää mestaruutta putkeen. Sitä ei ole kuitenkaan käytetty joukkueessa motivointikeinona.

— Ei sitä seitsemättä mestaruutta ole erikseen mehutettu. Meillä kauden selkeät tavoitteet olivat mestaruuden uusiminen sekä tason mittaaminen kansainvälisissä peleissä.

Sunnuntaisen Royals-ottelun jälkeen lauantain välierään on valmistauduttu kolmissa treeneissä.

— Ei mitään ihmeellistä. Ihan normaalitreeniviikko, Hakala sanoo viikon ohjelmasta.

Kevään kovaa Vienna Vikings-voittoa lukuun ottamatta Roosters ei ole joutunut tällä kaudella tiukoille, ja voitot ovat tulleet selvillä eroilla. Hakala ei pidä sitä ongelmana.

— On meillä kovia pelejä ollut, vaikka tulokset ovat olleet suurilukuisia. Esimerkiksi Steelers-pelit.

Lauantain peliin Roosters lähtee jättimäisenä ennakkosuosikkina.

— Butchersin puolustus on aggressiivinen, ja se vaatii meiltä hyvää suorittamista hyökkäyksessä. Heidän antamaansa painetta pitää pystyä käsittelemään hyökkäyksen linjassa. Suorittamisen pitää olla kurinalaista, Hakala painottaa.

Butchersin hyökkäyksen pelisuunnitelma on ollut arvailujen varassa avainpelaajien pelikunnon tavoin. Butchers on ilmoittanut Janne Lehtisen ja Darion Hallin avauskokoonpanoon.

— Puolustuksessa pitää mennä omien vastuiden kautta. On vaikea ennakoida tai valmistautua, jos sieltä tuleekin jotain kokonaan uutta. Sitten pitää vain pystyä reagoimaan pelin aikana.

— Hienoa että meillä on valmennustiimi jossa on koordinaattorit sekä pelipaikkavalmentajat. On paljon silmäpareja ja jaamme vastuuta pelin aikana.

Monitoimimies Joonas Raatikainen on sivussa lauantain ottelussa. Mikäli Roosters etenee Vaahteramaljaan, Raatikaisen pelaaminen ensi viikolla on Hakalan mukaan mahdollista.

 

LA 8.9. kello 15.30 Velodromi, Helsinki
Roosters – Butchers

Ruudun lähetys alkaa kello 15: https://www.ruutu.fi/stream/3287885

Livetilastot

Lue tästä aiemmat Roosters-Butchers -ennakkojutut:

Yksi Vaahteraliigan historian parhaista laitahyökkääjistä viihtyy puolustuksen linjassa — “Junnujen ei kannata ottaa pelaamisestani mallia”

“Butchersin kausi on ollut sekä työvoitto että työtapaturma” — Lehtinen ja Hall saattavat pelata välierässä Roostersia vastaan

PerfectPervis.comin Roosters-ennakko

PerfectPervis.comin Butchers-ennakko

Ensimmäistä kertaa pikkuveljensä kanssa pelaava Brandon Connette: Tämä on ollut äärimmäisen hauska kausi

Roostersin nettisivujen ennakko

Gridiron.fi:n välieräennakko

 

Kuuntele: 

TeeDee-podcastin ennakko Roosters-Butchers -pelistä