Roostersin ja Steelersin kohtaamisessa ratkaistaan kauden suunta

Tänään klo 18.30 Helsingin Velodromilla pelattavassa Vaahteraliigan ottelussa ratkaistaan kauden 2020  asetelmia merkittävästi.   Viime syksy vaahteramaljakaksikko pelaa sarjapisteiden ohella sarjan ykkössuosikin positiosta loppukaudelle.

Kotijoukkue Helsinki Roosters marssittaa kentälle oman luonnehdintansa mukaan fyysisen ja nuoria kykyjä esiin nostavan kokoonpanon. Paljon positiivista kohua on jo ennakkoon nostattanut seuran päätös lähteä Vaahteramaljan jahtiin ilman import-pelaajia. Pelinrakentaja Miro Kadmiryn harteille asetetaan suuri vastuu. Kotimainen laitahyökkääjäkaarti on tasokas, mutta riittääkö taito samanlaisiin maagisiin suorituksiin joita nähtiin viime kaudella Kadmiryn ja käytössä olleen jenkkikaksikon toimesta?

Roostersin hyökkäyslinjaa pidetään yhtenä sarjan kovimmista ja tämä takaa pelinrakentajalle mahdollisesti muutaman ylimääräisen sekunnin kymmenyksen valintojensa tekemiseen.  Pallonkantovastuussa on kotimaisten keskushyökkääjien ykkönen, Karri Pajarinen. Roosters-puolustukseen  kauden kynnyksellä liittynyt ranskalaispelaaja Camille Gruel on merkitty mukaan joukkueen rosteriin, mutta ei aloittavien pelaajien listalle.

 

Steelers haastaa täysillä

Savon suunnalta on kulunut pelaajauutisia pitkin talvea ja kevättä ennätystahtiin. Kahdesti sarjan kakkoseksi jäänyt joukkue on sisuuntunut ja äärimmäisen menestyshaluinen. Tämä on näkynyt läpi offseason-kauden kaikissa panostuksissa. Viimeksi kuluvalla viikolla Steelers julkaisi kaksi vahvistusta, jotka eivät kuitenkaan ole edustuskelpoisia vielä kauden avauspelissä.  Ranskalainen puolustuksen takakenttäpelaaja Maxime De Falcis sekä saksalainen hyökkäyksen linjamies Lane Acheampong  liittyvät joukkueeseen lähipäivinä. De Falcis on pelannut Vaahteraliigassa aiemmin Crocodilesin paidassa.

Kuopiolaisten etuna on läpi vuoden Suomessa majaileva pelinrakentaja Seth Peters, jolla on nyt jo kolmen vuoden kokemus savolaisesta ja suomalaisesta jenkkifutiksesta.  Muutoin rosteria on uudistettu siten, että kaudella mukana taistelee peräti 15 uutta miestä.  Päävalmentaja Pekka Utriaisen vilpitön innostus heijastuu koko joukkueen vahvaan tahtotilaan:

-Päällimmäinen tunne on innostus. On uskomattoman hienoa päästä pelaamaan. Matka kaudelle 2020 alkoi lokakuussa. Keväällä oli parin kuukauden Korona-tauko, joka tuo tähän kauden 2020 alkuun aivan uutta tunnetta.

-Kauden avaukset on aina mielenkiintoisia, erityisesti nyt tänä vuonna kun kevät oli mitä oli ja kaudesta pelataan vain puolikas. Jokaisen ottelun merkitys korostuu. Veikkaan että molemmat ovat kuitenkin aika valmiita pelaamaan ja odotan erittäin tasokasta ottelua perjantaina. Viime vuonna tämä sama ottelu ratkesi isoihin peleihin ja pallonriistoihin.

Näin Utriainen illan ottelun asetelmista.

Osta lippu annekkoon tai katso Ruudusta

Illan Vaahteraliiga ottelu käynnisty Helsingin Velodromilla klo 18.00.  Suora lähetys paikan päältä starttaa klo 18.00 alkaen Ruutu+ kanavalla.  Jos ja kun olet saapumassa paikanpäälle klikkaa sivun reunasta lippukauppaan ja osta paikkasi ennakkoon. Eilisessä kamppailussa kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan.