Roostersin heittohyökkäys vahvistuu – Bernard Luster jatkaa

Hallitseva Suomenmestari Helsinki Roosters terävöittänyt viimeisen viikon aikana sekä raatelunokkaansa että kynsiään. Ensin vahvistui puolustus Venäjän maajoukkueen kapteenilla, tukimies Ilya Redinillä, sitten helsinkiläiset kiinnittivät päävalmentajakseen Marquette Floydin. Nyt joukkueen heittohyökkäys vahvistuu kahden edellisen kauden luottomiehellä: Bernard Luster palaa Roostersiin.

– Muutamat erittäin hyvät joukkueet olivat minuun yhteydessä syksyllä, mutta kaiken kaikkiaan tämä oli minulle helppo päätös, Luster kommentoi jatkosopimustaan Roostersin uutisessa. – Helsinki on kotini ja siellä on hieno organisaatio. Olen iloinen, että voin palata!

Luster on monikäyttöinen pelaaja paitsi heittohyökkäyksessä myös erikoisjoukkueissa. Lisäarvoa miehen peluuttamiseen tuo se, että Lusterilla on myös Iso-Britannian kansalaisuus, minkä myötä hän pelaa Vaahteraliigassa EU-statuksella. Tämä tarkoittaa sitä, että Roosters voi käyttää Lusteria samaan aikaan jenkkikaksikon – keskushyökkääjä Jaycen Spearsin ja Saksassa huippulukemat viime kesänä takoneen pelinrakentaja Brandon Connetten kanssa.

Kaudella 2016 Bernard keräsi juoksupainotteisessa Roosters-hyökkäyksessä 38 kiinniottoa, eteni 602 jaardia ja teki 6 touchdownia ollen kyseisissä kategorioissa joukkueensa toiseksi ahkerin. Kuva: Sami Ranta

Roostersin BB-kaksikko: Brandon – Bernard

– Uuden pelinrakentajan menee aina hetki jonkin sortin hienosäätöä tehdessä, jotta pääsee samalla sivulle, mutta sitä vartenhan filmejä katsotaan ja palavereja pidetään, Luster kommentoi tulevaa yhteistyötä Connetten kanssa. – Meidänkin täytyy siis sovittaa pelaamistamme yhteen, mutta eiköhän se säätäminen ole tehty muutaman yhteisen harjoituksen jälkeen.

Kahden edellisen kauden aikana Luster pelasi Roostersissa yhdessä velipuolensa Micah Brownin kanssa. 16 ottelussa Luster on edennyt 872 jaardia ja tehnyt 8 touchdownia. Brown jatkaa uraansa Italiassa, mutta nyt vastaavasti Connette–Luster -akselista odottaa moni heittopuolustajien tuplapainajaista. Syystäkin punapaitojen hyökkäyksen koordinaattori Mikko Koikkalainen hieroo käsiään.

– Hän on loistava juoksemaan kuviota ja häntä on lähes mahdoton vartioida yhdellä miehellä, Koikkalainen kommentoi. – Hän on aikaisemmin pelannut lähes pelkästään muodostelmien keskellä, mutta tulemme muuttamaan tätä ja vaikeuttamaan vastustajien valmistautumista tältä osalta.

– Pelitaitojen lisäksi hän on uskomattoman nöyrä ihminen ja loistava esimerkki meidän nuorille laitahyökkääjillemme.

Lusterin asenteeseen ja esimerkillisyyteen kiinnittää huomionsa myös Roostersin tuore päävalmentaja Marquette Floyd.

– Bernard on ultimaattinen joukkuepelaaja. Hän tekee isoja pelejä kentällä ja on todella epäitsekäs pelaaja sen ulkopuolella. Olen erittäin innostunut, että saamme hänet takaisin Helsinkiin.

Sekä Connette että Luster saapuvat Suomeen maaliskuun puolivälissä. Keskushyökkääjä Spears on talvehtinut jo toista vuotta peräkkäin Helsingissä. Yksi USA-vahvistuksen paikka Roostersin kokoopanosta edelleen löytyy.

Lue myös:

Roosters-uutinen Lusterin sopimuksesta

Kuva:

Sami Ranta