Roosters voitti Saintsin

Helsinki Roosters (6-1) rullasi 58-14 (28-8) voittoon Tampere Saintsista (1-6), jolle päivä oli murheellinen. Koko kauden huonoa tuuria pelaajistonsa kanssa kärsinyt Saints sai lisää jobinpostia, kun aloittava pelinrakentaja Raymond Cotton loukkasi jalkaansa alkulämmittelyissä ja joutui sivuun ottelusta. Kun tämän myötä heittouhka katosi lähes kokonaan, pystyi Roosters sulkemaan Saintsin hyökkäyksen suht tehokkaasti.

Saintsin ykköstyömyyrä oli pelinrakentajana, keskushyökkääjänä, takamiehenä ja potkunpalauttajana toiminut CJ Okpalobi., joka vastasi myös joukkueen molemmista maaleista. Toinen näistä syntyi 72 jaardin juoksulla, johon Okpalobi karkasi heittoyrityksestä ja toinen aloituspotkun palautuksesta. CJ:n päivään kuului myös yksi otettu syötönkatko. Pelinrakentajan ja pallonkantajan tehtäviä Okpalobin kanssa jakoi ja urakoi Tuukka Lehtonen. Katso Okpalobin ajatukset ottelun jälkeen täältä.

Roostersin hyökkäyksessä Karri Pajarinen juoksi kolme maalia ja Esa Vanhoja yhden. Pelinrakentaja Miro Kadmiry (14-20-1) heitti neljä maalia neljälle eri laitahyökkääjälle ja 235 jaardia. Kun Saints ei selvästi tänään pystynyt uhkaamaan Roostersia myös kotijoukkue pelasi enemmän juoksun kautta ja heitti selvästi normaalia vähemmän. Roostersin pistetehtailun päätti potkaisija Roope Niskanen, joka naputti potkuillaan 10 pistettä (7xp, 1fg).

Puolustuksissa Saintsin Miro Palmu ja Veikka Lehtonen olivat joukkueensa ahkerimmat taklaajat. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella vain puolustuksessa pelannut Edward Vesterinen oli kovalla pelipäällä kirjauttaen 6,0 taklausta aloituslinjan takana, joilla Saints meni taaksepäin 32 jaardia. Vesterisen suoritus jäi vain puolikkaan taklauksen Sebastian Karbinin vuonna 2015 kirjauttamasta liigaennätyksestä. Katso Vesterisen haastattelu ottelun jälkeen täältä. Ville Roitto oli myös oivalla pelipäällä napaten yhden syötönkatkon ja repimällä pallon Okpalobin kädestä toiseen pallonriistoon.

Voiton myötä Roosters jatkaa liigan kärjessä ja Saints pitää peräpäätä. Liiga jatkuu perjantaina Seinäjoella Crocodilesin (3-2) ja Kuopio Steelersin (4-2) välisellä ottelulla. Kierros päättyy lauantaina Porvoossa Butchersin (2-4) saadessa Helsinki Wolverinesin (4-2) vieraakseen.

Katso Roosters-Saints parhaat palat Ruudusta!

Roosters – Saints 58-14 (28-8)

1. neljännes
7-0 Pajarinen, lisäpiste Niskanen (video)
14-0 Pajarinen, lp Niskanen (video)
21-0 Vanhoja, lp Niskanen (video)

2. neljännes
28-0 Pajarinen, lp Niskanen (video)
28-8 Okpalobi, lp(2) Roberts (video)

3. neljännes
35-8 Karhinen, lp Niskanen (video)
35-14 Okpalobi, lp epaonnistui (video)
41-14 Agude, lp epaonnistui

4. neljännes
48-14 Saarijärvi, lp Niskanen (video)
55-14 Pitkänen, lp Niskanen (video)
58-14 Niskanen potkumaali