Roosters viimeisteli puhtaan pelin runkosarjansa Vaasassa — Brandon Connetten kauden TD-saldo liigan paras seitsemään vuoteen

Seitsemättä perättäistä mestaruuttaan jahtaava Roosters paketoi puhtaan pelin runkosarjansa kaatamalla Royalsin Vaasassa 27-17 (14-0). Kyseessä on toinen kerta tällä vuosikymmenellä kun runkosarja vedetään läpi ilman tappioita. Roosters pystyi samaan myös 2013.

Roostersin kausi on ollut yksi sarjahistorian ylivoimaisimpia. Joukkue lähenteli hyökkäystehoillaan useita Vaahteraliigan ennätyksiä huolimatta siitä että esimerkiksi ykköspelinrakentaja Brandon Connette jätettiin useassa ottelussa jo hyvissä ajoin sivurajalle. Muun muassa Roostersin tehtyjen pisteiden määrä per peli (52,6) lukeutuu sarjan historian kärkipään lukemiin, samoin piste-ero +360.

— Meillä on laadukkaita pelaajia, ja joka joukkuetta vastaan löydämme hyviä matchupeja. Meitä on hankala puolustaa, päävalmentaja Juha Hakala sanoo.

Hyökkäys on ollut napakkaa myös kakkosmiehistöllä. Ei voi olla kuin tyytyväinen.

— Laitahyökkääjissä meillä on enemmän nopeutta kuin viime kaudella. Se luo vertikaaliuhkaa ja avaa paikkoja.

Onko joukkuetta ollut vaikea motivoida, kun pelit ovat ratkenneet niin aikaisessa vaiheessa?

— Joo ja ei. Toisaalta olemme saaneet annettua arvokkaita downeja kaikille. Ottelutuntuman haku on ollut vähän hankalaa, on ollut taukoja peleistä ja kauden yhtenäisyys on ollyt hakusessa. Tämä on ollut pitkä kausi. Ja myös kolmijakoinen: Ensin pelasimme kansainvälisiä pelejä, sitten Vaahteraliigaa ja nyt on menossa tämä kolmas osio kaudesta runkosarjan loppuineen ja pudotuspeleineen.

Suurin heitto-TD-saalis seitsemään vuoteen

Brandon Connette heitti sunnuntaina neljä touchdownia, ja kasvatti kauden kokonaissaldokseen 43. Lukema on suurin seitsemään vuoteen. Kaudella 2011 Rajaritareiden Dan Selway heitti 54 TD:tä.

— Hemmetin kova suoritus kokonaisuudessaan, Hakala toteaa toista kauttaan Roostersissa pelaavan Connetten kaudesta. Hakala muistuttaa, että Connette on pelannut vähän otteluiden toisella puoliajalla.

— Hän on kokonaisuudessaan pelannut ehkä yhteensä viisi matsia, Hakala arvioi.

— Brandon on äärimmäisen hyvä ja monipuolinen pelinrakentaja. Parhaita mitä olen Euroopassa nähnyt.

Kaksi touchdownia sunnuntaina tehneen Adam Connetten 17 kiinniotto-touchdownia on sarjan paras lukema neljään vuoteen.

Sunnuntain molemmille joukkueille merkityksettömässä ottelussa Roosters nousi 21-0 johtoon kolmannen neljänneksen puoliväliin mennessä. Tom Suosteen ja Nicholas Petersonin touchdowneilla Royals pääsi kymmenen pisteen päähän neljännellä neljänneksellä, mutta ei pystynyt nousemaan kamppailemaan toden teolla ottelun voitosta.

— Vaikea matsi meille. Vaasa pakkasi porukkaa boksiin, ja meillä oli aika paljon pudotettuja palloja. Emme päässeet sellaiseen rytmiin mitä olisimme halunneet, Hakala sanoo.

Roosters kohtaa ensi lauantain välierässä Butchersin, joka voitti runkosarjassa kolme ottelua. Runkosarjan päätöspelissään porvoolaiset menettivät pelinrakentaja Janne Lehtisen ja keskushyökkääjä Darion Hallin.

— Se peli on homma mikä pitää hoitaa. Butchersin puolustus on pelannut mukiinmenevästi. Heidän hyökkäyksensä voi olla mitä tahansa. Pitää vain muistaa omat tehtävät ja vastuut.

Ottelun tilastot

 

Välierät :

LA 8.9. kello 15.30 Velodromi, Helsinki
Roosters – Butchers
SU 9.9. kello 15.30 Väinölänniemi, Kuopio
Steelers – Royals

Ruudun lähetys molemmista otteluista alkaa kello 15.

Uransa viimeisen kotipelin pelanneen konkarilinjamies Thomas Cekenin haastattelu ottelun jälkeen: