Roosters vei pisteet Seinäjoelta jännitysnäytelmässä

Helsinki Roosters (2-1) tuli toisella puoliajalla ohi kotijoukkue Seinäjoki Crocodilesista (2-2) ja vei sarjapisteet lukemin 21-29 (14-7). Ottelun ensimmäisellä puoliajalla Crocodiles eteni vahvasti keskushyökkääjä Christian Powellin juoksuilla, joilla syntyikin joukkueen molemmat ensimmäisen puoliajan maalit. Kun Roosters onnistui tekemään vain yhden maalin, mentiin puoliajalle kotijoukkueen 14-7 johdossa. Toisella puoliajalla Roosters terästytti puolustustaan ja onnistui pitämään Crocodiles hyökkäyksen etenemisen kurissa käyttäen kolmannen neljänneksen päästen kahden pisteen päähän (21-19) ja neljännellä neljänneksellä teki voittoon tarvittavat pisteet. Näin kahden hyvätasoisen joukkueen jännittävä ottelu kääntyi tällä kertaa vieraille.

Crocodilesin hyökkäyksessä keskushyökkääjä Christian Powell raatoi 22 kannolla 127 jaardia ja kaksi maalia. Powell ylitti 100 jaardin rajan jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella puoliajalla joutui väistelemään Roosters puolustajia useasti jo takakentällä. Huolimatta Powellin uskomattomista suorituksista jäi ei eteneminen onnistunut ensimmäisen puoliajan malliin. Pelinrakentaja Jonathan Baker ei ollut parhaimmillaan heittojen suuntautuessa hieman taakse. Bakerin tilastot kärsivät myös muutamien helppojen pudotusten johdosta. Baker kasasi kuitenkin 180 jaardia heittämällä. Joukkueen ainokaisen heittomaalin teki Patrick McKoy-Wilson komealla 50 jaardin kiinniotolla. Ykköskiinniottaja oli kuitenkin Stephane Fortes, joka keräsi neljä kiinniottoa ja 95 jaardia. Roosters hyökkäyksessä pelinrakentaja Miro Kadmiry heitti 242 jaardia ja neljä maalia onnistuen 22 heitossa 31:sta. Laitahyökkääjistä Alexander Wasiljeff ja Nnamdi Agude tekivät molemmat kaksi maalia. Edellisessä ottelussa huikeasti edennyt Karri Pajarinen sai kasaan 74 jaardia, mutta pysyi Crocodiles puolustuksen pihdeissä.

Crocodiles puolustus taisteli hyvin ja piti Roostersin hyökkäyksen red zonella kolmessa pistesuorituksessa viidestä yrityksestä. Eniten taklauksia keräsi Hannu Saarimaa (5.5). Saarimaa pääsi säkittämään Kadmiryn kerran ja keräsi myös 2,5 taklausta aloituslinjan takana. Amir Kilani nappasi ottelun ainoan syötönkatkon ja Dejvion Steward esitti kovia taklauksia ja blokkasi yhden potkumaalin. Roostersin ahkerin taklaaja oli Niko Kuikka 10,5 taklauksellaan. Kulmapuolustaja Viljo Lempinen oli näkyvässä roolissa ottelun loppuhetkillä. Lempinen juoksi ensin karanneen Fortesin takaapäin kiinni estäen tasoitusmaalin ja tämän jälkeen onnistui tärkeässä maahanlyönnissä estäen Crocodiles maalin toistamiseen.

Ottelussa avain asemassa oli myös Roosters potkaisija Roope Niskanen, joka siirsi Roostersin johtoon 35-jaardin potkumaalilla. Tenneseen Baylor High Schoolissa pelannut Niskanen esitteli ottelussa myös komeita aloituspotkuja.

Vaahteraliiga jatkuu huomenna Kuopiossa Steelersin (2-1) ja Tampere Saintsin (0-2) kohdatessa Väinölänniemen kentällä. Niille, jotka eivät pääse nauttimaan hyvästä Steelersin kotiotteluiden tunnelmasta, tarjoaa Ruutu+ mahdollisuuden nähdä ottelun.

Lue Roostersin oma raportti ottelusta: VL 40: Seinäjoki Crocodiles vs. Helsinki Roosters, Jälkipuheet

Crocodiles – Roosters 21-29 (7-14)