Roosters takoi Crocodilesin kanveesiin kymmenessä minuutissa

Brandon Connette pelasi jälleen vain ensimmäisen puoliajan, mutta heitti kolme touchdownia ja yli 200 jaardia.

Kärkijoukkue Roosters ei antanut Seinäjoen Crocodilesille mitään mahdollisuuksia maanantaina Velodromilla, kun joukkueet palasivat EM-tauolta tositoimiin. Voittolukemat kirjattiin helsinkiläisille 71-7 (49-7). Roosters on voittanut kaikkki kauden yhdeksän otteluaan.

Vaikean alkukauden jälkeen Crocodiles on noussut kamppailemaan pudotuspelipaikasta voittamalla kaksi edellistä otteluaan. Siksi harva uskoi, että maanantaina nähtäisiin vastaavan kaltaisia lukemia kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kesäkuussa. Silloin Roosters kuritti Crocodilesia Seinäjoella 88-21. Huolenaihetta Pohjanmaalle toi myös joukkueen suunnan kesällä kääntäneen pelinrakentaja Jonathan Bakerin jalkavamma kolmannen neljänneksen alussa. Baker ei palannut enää kentälle.

Roosters-puolustus saneli tahdin avausneljänneksellä

Ottelu ratkesi ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Roostersin puolustus tukahdutti puolustuksen linjansa johdolla vierasjoukkueen hyökkäyspelin täysin ja samalla hyökkäys iski pisteitä tehokkaasti. Pisteiden teon aloitti kuitenkin Roostersin tukimies Santtu Äyräväinen Crocodilesin ensimmäisen hyökkäysvuoron päätteeksi. Roosters blokkasi vieraiden lentopotkun ja Äyräväinen kuskasi pallon maaliin.

Äyräväisen TD:n jälkeen Roosters kasvatti johtoaan Brandon Connetten kolmella heittotouchdownilla. Kimi Linnainmaa koppasi kiinni 31- ja 33-jaardiset heitot. Roostersin Viljo Lempinen palautti syötönkatkoa viiden jaardin päähän Crocodilesin maalista, josta Adam Connette viimeisteli kauden 15:nnen kiinniottomaalinsa.

Roostersin erinomaisesti pelanneen puolustuksen puristuksessa Crocodilesin hyökkäyksen onnistumiset jäivät todella vähiin avausneljänneksellä. Pelinrakentaja Jonathan Bakerin kymmenestä heitosta onnistui vain kaksi, ja Vaahteraliigan juoksutilaston kolmonen Christian Powell jäi 15 juoksujaardiin ensimmäisen 12 minuutin aikana. Yhteensä Powell urakoi 20 juoksuyrityksen verran, mutta eteni vain 45 jaardia.

Kuvaavaa on se, että kuuden ensimmäisen hyökkäysvuoronsa aikana Roosters teki enemmän pisteitä (42) kuin mitä Crocodiles eteni jaardeja (39) kuuden ensimmäisen pallonhallintansa aikana.

Crocodilesin apuvalmentaja Janne Pisto harmitteli Ruudun puoliaikahaastattelussa joukkueensa epätasaisuutta.

— Hirveä määrä virheitä. Yksi-kaksi downia menee hyvin, sitten tulee pohjanoteeraus.

Kolmannella neljänneksellä Roostersin pisteistä vastasivat keskushyökkääjät: Henri Jussila juoksi kaksi touchdownia, Karri Pajarinen yhden.

Toisen polven liigapelaajat pisteiden makuun

Crocodilesin synkkyyteen toi pientä valonpilkahdusta toisen polven jenkkifutarin Joel Särkelän uran ensimmäinen vaahteraliigatouchdown. Hän otti kiinni Bakerin 24 jaardin heiton toisen neljänneksen viimeisellä minuutilla. Särkelän isä Tarmo pelasi aikanaan Crocodilesin linjassa.

Toisella puoliajalla pisteiden makuun pääsi toinenkin toisen polven liigapelaaja, kun Roostersin Niki Liljestrand teki uransa toisen touchdownin Vaahteraliigassa. Myös nyt nuoremmalta Liljestrandilta nähtiin isänsä Magnuksen tavaramerkkituuletus touchdownin jälkeen.

Liljestrandin TD:

Ottelun 11 touchdownista peräti 10 oli suomalaispelaajan käsialaa.

Brandon Connetten saldo 24 minuuttiin oli 14 onnistunutta heittoa 22 yrityksellä, 180 jaardia ja kolme touchdownia.

Bakerin heittotilastot olivat 8/22, 73 jaardia, yksi touchdown ja kaksi syötönkatkoa. Crocodiles joutui muokkaamaan hyökkäystään Bakerin loukkaantumisen jälkeen kun Anthony Brooks siirtyi pelinrakentajan tontille. Brooks heitti yhdeksän kertaa ja onnistui kolmesti.

Maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiry siirtyi toiselle puoliajalle laitahyökkääjän paikalta pelinrakentajaksi. Jussilan ja Pajarisen keskushyökkääjän paikalla korvannut Alexander Kuronen teki kaksi touchdownia Kadmiryn heitoista. Kadmiry heitti kolme touchdownia, kaksi syötönkatkoa ja 111 jaardia.

Bakerin heittotilastot olivat 8/22, 73 jaardia, yksi touchdown ja kaksi syötönkatkoa.

Roostersin puolustuksessa Curtis Slater taklasi kuusi kertaa ja otti yhden syötönkatkon. Tony Ahoselle kirjattiin 1,5 säkkiä.

Crocodilesin puolustuksen linjassa Ja’Michael Edwards-Lott aiheutti ajoittain hämminkiä Roosters-hyökkäyksessä.

Crocodiles pelaa seuraavan kerran jo sunnuntaina Kuopiossa Steelersin vieraana. Roostersille ottelu oli elokuun ainoa. Jäljellä on enää runkosarjan päätöskamppailu 2. syyskuuta Vaasassa.