Roosters paloitteli 86ersin ja etenee NEFL-finaaliin

Helsinki Roostersin tehokas hyökkäys piti huolen siitä, että Uppsala 86ers ei kyennyt miinoittamaan Roostersin jatkohaaveita Northern European Football Leaguen alkusarjan toisessa osaottelussa. Roosters voitti Uppsalassa 30–48 ja jatkaa näin itälohkosta NEFL:n loppuotteluun. Aiemman osaottelun Roosters voitti Helsingissä huhtikuun alussa 41–27.

Kokoonpanossa helsinkiläisillä oli Uppsalassa alle 30 pelaajaa ja myös aloituskokoonpanoon oli tehty ja jouduttu tekemään muutoksia. Hyökkäyksessä keskushyökkääjä Jaycen Spears oli korvattu laitahyökkääjä Bernard Lusterilla. Hyökkäyksen linjan koko oikea puoli oli puolestaan uusittu kolmen viikon takaisesta aloitusmiehistöstä. Edward Vesterinen aloitti tacklena ja koska Jere Lahti tuurasi Mikko Toimista keskellä, siirtyi Heikki Lesonen puolustuksen puolelta hyökkäyksen linjaan guardiksi.

Muutokset eivät näkyneet lopputuloksessa, sillä Brandon Connette johti heitoillaan ja omilla juoksuillaan Roosters-hyökkäystä tehokkaasti. Timothy Thomas, Alexander Wasiljeff ja Robin Drockila tekivät kaikki ensimmäisellä puoliajalla Connetten heitoista touchdownit – Thomas kaksikin. Kun vielä Lusterille ja Wasiljeffille onnistuivat myös kahden pisteen heitot, varmisti Roosters jo näillä 32 ensimmäisen puoliajan pisteellä paikkansa finaaliin.

Puolustuksessa Roosters kärsi ensimmäisellä puoliajalla samasta syndroomasta kuin kolme viikkoa aiemmin: taklaaminen ei vieläkään loksahtanut kohdilleen. Pelaajat liikkuivat kyllä täyttöihin hyvin, mutta olivat ratkaisevan askeleen jäljessä tai ylireagoivat, mikä tarjosi uppsalalaisten pelinrakentaja Kieran McDonaghille, keskushyökkääjä Victor St Pierre Laviolettelle ja sisemmille laitahyökkääjille turhia lisäjaardeja. Kuitenkin jo toisella neljänneksellä alkoi rutiini löytymään puolustus antoi Roosters-hyökkäykselle lähtöalustan ponnistaa karkumatkalle.

Tehoja riittää loppuun asti

Kolmannen neljänneksen alussa Roosters kasvatti johtoaan Karri Pajarisen touchdownilla ja samalla pelin suurin kiihkeys kuolee – lippuja tosin nähdään suun aukomisesta eniten päätösneljänneksellä. Kolmas neljännes on kummankin osalta pelailua, mikä tarjosi Roostersille mahdollisuuden antaa peliaikaa usealle nuorelle pelaajalle. Puolustuksen linjan Toni Ahonen oli ehdottomasti yksi suurimmista onnistujista Uppsalassa ja aiheutti läpi ottelun vaikeuksia ahdistamalla pelinrakentaja McDonaghia. Keskushyökkääjä Antti Lahtinen puolestaan pääsi toisella puoliajalla siivuttamaan muutamalla hyvällä rynnistyksellä 86ersin puolustusta.

Kolmannen neljänneksen lopussa kotijoukkue kavensi ensin kahdeksalla pisteellä, mutta kun Bernard Luster karkasi Roosters-pelaajalta pudonneen pallon kanssa vajaat 70 jaardia sivurajaa pitkin kuittamaan Roostersin vastauksen, oli tilanne 22–42 päätösneljänneksen alkaessa. 86ersin olisi siis tarvinnut tehdä viimeisen 12-minuuttisen aikana 34 pistettä Roostersia enemmän, jotta se olisi päässyt jatkopaikkaan kiinni.

Viimeinen niitti nähtiin heti neljänneksen alkuun, kun McDonagh iskettiin pallosta irti ja jälleen ison nipun taklauksia kerännyt linjamies Okko Outinen nappasi pelivälineen Roostersille. McDonagh jätti tuossa vaiheessa ottelun. Laviolette pääsi vielä kerran ampaisemaan Roosters-puolustajalta 90-jaardiseen maaliin, mutta Lusterin toinen TD hioi loppulukemiksi 30–48.

Roosters etenee NEFL-finaaliin, joka pelataan 21. toukokuuta länsilohkon voittajan kotikentällä. Roostersilla on siis edessä joko uusi matka Ruotsiin tai vaihtoehtoisesti Lontooseen, sillä länsilohkon ykkössijan ratkaisevat Carlstad Crusaders ja London Warriors.

Ennen NEFL-finaalia Suomessa on kuitenkin ehditty jo aloittaa Vaahteraliiga, joka käynnistyy lauantaina 6. toukokuuta. Turku Trojans isännöi tuolloin kotikentällään Roostersia.