Roosters lähtee kauteen kotimaisen pelinrakentajan voimin

Helsinki Roostersin pelinrakentajakysymys Vaahteraliigakaudelle 2019 on ratkennut. Ensimmäistä kertaa kauden 2007 jälkeen helsinkiläisjoukkueen hyökkäyksenlinjan taakse asettuu aloittava suomalainen pelinrakentaja, kun alun perin paikalle värvätyn Garrett Safronin perääntyminen siirsi tilaisuuden viime vuoden EM-kisoissa Suomen maajoukkueen pronssiottelun voittoon johdattaneelle Miro Kadmirylle. Päätös on muhinut pidempään päävalmentaja Mikko Koikkalaisen ajatuksissa ja nyt se on tehty.

– Ensimmäisen kerran asiasta keskusteltiin jo syksyllä, kun alun perin olimme tekemässä pelinrakentaja-valintaa. Silloin Miro ei ollut täysin varma aikataulustaan ja kyvystä sitoutua tehtävään kyseisen pelipaikan vaativalla tavalla, joten se ajatus jäi silloin. Kun Garrettin tilanne selvisi lopulta, että hän meneekin Japaniin, Miro oli ensimmäinen ajatus, mikä minulla oli, kun aikatauluasiat oli saatu järjestykseen. Nostin asian muun valmennusryhmän kanssa esiin ja sieltä tuli myös tuki asialle, joten aika nopeasti tehtiin sisäinen päätös.

Miro Kadmiry oli pelinrakentajan nostamassa Vantaan TAFTia Vaahteraliigaan kaudelle 2012. Edelliset kaksi kautta laitahyökkääjänä Roostersissa pelannut Kadmiry nähtiin viime kaudella useasti myös pelinrakentajana. Roosters-hyökkäystä koordinoivalle Koikkalaiselle on talven aikana ollut hyvä tilaisuus rakentaa hyökkäyksen pelikirjaa hienoja otteita EM-kisoissa esittäneen pelinrakentajan ympärille.

– Me olemme siitä onnellisessa asemassa, että Miro on päässyt koko talven hyökkäämään Kallen (Karppisen) puolustusta vastaan, mikä on haastavaa kenelle tahansa pelinrakentajalle. Miron otteet harjoituksissa ja EM-kisapelit antoivat meille hyvää luottamusta päätöksen tekemisessä. Pari viime kautta hän on kuitenkin harjoitellut meillä laitahyökkääjänä, tehden kuitenkin kokoajan töitä omalla ajalla pelinrakentajana. Nyt hän saa suurimman osan toistoista harjoituksissa ja hyökkäys on muutenkin rakennettu Miron vahvuuksien ympärille.

Mikko Koikkalainen on tyytyväinen ratkaisuun ja joukkuekin on ottanut päätöksen hienosti vastaan.

– Pelaamme kilpasarjoja ja loppupeleissä vain se merkitsee, miten joukkue pärjää, riippumatta siitä kuka palloa heittää. Mutta Miro on yksi hienoimmista ihmisistä, keneen olen tämän lajin parissa saanut tutustua. Siitä olen iloinen, että voimme tarjota hänelle tämän tilaisuuden näyttää mihin hän pystyy. Myös joukkueen reaktio oli hieno, kun asiasta heille kerrottiin.

Seuraavassa Miro Kadmiryn mietteitä paluusta pelinrakentajaksi:

Nyt on vierähtänyt jo jonkin aikaa siitä kun olet viimeksi ollut aloittavana pelinrakentajana Vaahteraliigassa, minkälaisissa tunnelmissa valmistaudut tulevaan kauteen?

– Joo, tosiaan tovi siitä on kun viimeksi tällainen mahdollisuus tuli. Olen kiitollinen Mikolle, että hän luottaa minuun. Tämä päätös tuli minullekin vähän yllätyksenä. Olin talven treeneissä normaalisti pelinrakentajaa pelannut ilman tarkempaa tietoa siitä tuleeko jenkki pelinrakentaja vai ei. Syksyllä oli tästä vähän puhetta, kunnes Coach Mikko ilmoitti minulle että on päättänyt että olisin meidän QB.

Minkälaisin odotuksin ja tavoittein lähdet kauteen?

– Odotukset ovat niin hyvät miten treenitkin ovat kulkeneet. Jokainen peli lähdetään voittamaan. Hyvin yksinkertaisesti ne ovat tavoitteet.

Terveiset Roosters-kannattajille?

– Faneille viestiä, että paikan päällä fudis on parasta, joten Velolle huutamaan, puolesta tai vastaan!

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Jarmo Vehkomäki