Roosters jyräsi helposti finaaliin — punapaidat johtivat puoliajalla 40 pisteellä

Ennakkosuosikki Roosters ei antanut Butchersille yllätyksen mahdollisuuksia Velodromilla pelatussa välieräottelussa lauantaina. Kotijoukkue saneli tahdin ensi hetkistä lähtien, ja johti peliä toisen neljänneksen alussa jo 27-0. Puoliajalla tilanne oli jo 40-0. Ottelu päättyi lopulta 47-7. Roostersille finaalipaikka on seurahistorian 24:s. Vastaan asettuu sunnuntaisen Steelers-Royals -ottelun voittaja.

Pelinrakentaja Brandon Connette pelasi vain ottelun ensimmäisen puoliajan. Hän heitti 322 jaardia ja kolme touchdownia ja juoksi kaksi maalia. Heittojen ykköskohde oli Kimi Linnainmaa, joka otti kiinni kuusi heittoa ja eteni niillä 145 jaardia. Connetten veljesten perhe oli matkannut Suomeen katsomaan ottelua, ja he saivat Brandonin suoritusten lisäksi tuuletella Adam Connetten kahta kiinniottotouchdownia. Ensimmäisellä puoliajalla Roostersin hyökkäys eteni huimat 410 jaardia.

Adam Connetten ensimmäinen touchdownn (juttu jatkuu videon jälkeen):

Butchersin ykköspelinrakentaja Janne Lehtinen ei ennakkotiedoista poiketen pelannut ottelussa, ja pelinrakentajan tontilla nähtiin Mikko Seppänen, joka oli joukkueelleen kaikki kaikessa. Hän juoksi pallon kanssa 31 kertaa ja eteni 102 jaardia. Juoksuyritysten määrä on kauden toiseksi suurin yhdessä ottelussa.

Porvoolaiset olivat muuttaneet hyökkäyksensä uuteen uskoon, ja pelasivat viiden laitahyökkääjän muodostelmasta. Liigassa eniten juoksujaardeja tällä kaudella kerännyt Darion Hall koski ensimmäisellä puoliajalla palloon vain kerran, ja silloinkin Seppäsen heitto putosi Hallin näpeistä Roostersin maalialueella toisen neljänneksen loppuhetkillä. Toisella puoliajalla Hall teki 57 jaardin kiinniotolla joukkueensa ainoan touchdownin.

— Yllättävä pelisuunnitelma. Vahvuuksien kautta pelaaminen tarkoittaisi heille Darion Hallia keskushyökkääjänä. Emptyä (viiden laitahyökkääjän muodostelma) vastaan pelaaminen on meille tuttua treeneistä, Roostersin puolustuksen koordinaattori Kalle Karppinen sanoi Ruudun puoliaikahaastattelussa.

Toisella puoliajalla Roosters kierrätti pelaajiaan tiiviisti. Pelinrakentajaksi siirtynyt Miro Kadmiry heitti 11 kertaa, onnistui neljästi ja sai tililleen yhden TD:n ja yhden syötönkatkon.

Yksi Butchersin mestaruusputken kulmakivistä, tukimies Sebastian Karbin kertoi ottelun jälkeen ottelun jäävän hänen viimeisekseen. Hän kantoi palloa keskushyökkääjän tontilta ottelun loppuhetkillä.

— Se oli oma toiveeni. Ura alkoi keskushyökkääjänä ja siellä se myös loppui.

Karbin lukeutuu 2000-luvun parhaisiin puolustuspelaajiin Suomessa. Kuusinkertainen Suomen mestari valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi vuonna 2010. Vuoden puolustajaksi hänet on valittu 2010 ja 2015. Karbin vihjasi ottelun jälkeisessä haastattelussa, että muutama muukin porvoolaispelaaja saattaa jättää pelikentät tämän kauden jälkeen.

Pisteet:

Roosters: A. Connette 12, B. Connette 12, Pajarinen 6, Pinta 6, Kuronen 6, Rontu 5

Butchers: Hall 6, Malka 1