Roosters jälleen Vaahteramaljaan! Tehokas avausneljännes riitti hyydyttämään Butchersin

Hallitseva Suomen mestari Helsinki Roosters etenee jälleen loppuotteluun. Helsinkiläisten Vaahteramalja-paikka varmistui sunnuntaina Myyrmäen jalkapallostadionilla Vantaalla, kun Roosters kaatoi välierässä Porvoo Butchersin lukemin 41–13 (31–7).

Butchers iski alkuun tehokkaasti, sillä jo 18 sekunnin pelin jälkeen porvoolaiset siirtyivät Mikko Seppäsen 75-jaardisen touchdownin ja sitä seuranneen Daniel Luoman potkaiseman lisäpisteen myötä 0–7 –johtoon.

Tämän jälkeen tahtipuikko siirtyi Roostersille ja kapellimestarina tuota tahtipuikkoa heiluttivat hyökkäyksessä pelinrakentaja Brandon Connette ja keskuhyökkääjä Jaycen Spears. Roosters haastoi Butchersin puolustusta suoraviivaisella juoksulla ja omaa onnistumisen kieltään tästä kertoo se, että ottelun loputtua sekä Spearsin että Karri Pajarisen juoksukeskiarvot ovat yli kymmenen jaardia per yritys. Roosters juoksi ottelussa kaikkiaan 261 jaardia.

Seppänen iskee välittömästi:

Connette puolestaan linkosi avausneljänneksellä maalit Miro Kadmirylle sekä Bernard Lusterille ja juoksi itse yhden. Yhden touchdownin teki myös takamies Curtis Slater, joka palautti syötönkatkon suoraan maaliin. Kun Ville Rontu potki kaikkiin osumiin lisäpisteet haarukkaan, oli ottelun ensimmäisen 12-minuuttisen jälkeen lukemissa 28–7.

Salama-alun jälkeen Butchersin hyökkäys jäi jatkuvasti alakynteen heti aloituslinjassa. Roostersin puolustuksen linja Okko Outisen ja Olof Flemströmin johdolla häiritsi porvoolaisten pelinrakentaja Daniel Farleyn pelinrakentelua toistuvasti. Sen sijaan keskushyökkääjä Rickey Stevensin juoksu kulki ajoittain varsin mallikkaasti. Stevens eteni ottelussa juosten 176 jaardia ja oli yhdessä 120 jaardia kiinniotoilla edenneen Seppäsen kanssa Butchersin hyökkäyksen ehdoton johtohahmo.

Toisen neljänneksen ainoat pisteet potkaisi Roostersin Akseli Olin 40-jaardisella kenttäpotkumaalilla. Butchers oli juuri ennen puoliaikaa tekemässä kavennusosumaa, mutta tuolloin Farleyn heitto kuitenkin päätyi jälleen hyvän ottelun pelanneen Slaterin käsiin. Lukemissa 31–7 käytiin siis tauolla.

Kadmiryn komea kiinniotto:

Peli tasoittuu mutta Roostersin johto vankistuu

Taukolukemat säilyivät tulostaululla aina kolmannen neljänneksen loppuhetkille asti, jolloin Spears punnersi Roostersille lisäjohtoa touchdownin verran. Terävän avausneljänneksen jälkeen Roostersin hyökkäyspeli hiipui ottelun edetessä ja esimerkiksi pudotuksia nähtiin yllättävän paljon. Connetten heittojen onnistumisprosentti jäi hänelle varsin vaatimattomaan lukemaan (38%) ja lisäksi Butchersin Niklas Reinhardt katkaisi kolmannella neljänneksellä yhden Connetten heitoista. Niko Roiko onnistui Butchersin takakentällä hyvin.

Roostersin puolustus vastaavasti onnistui pitämään Butchersin hyökkäyksen edelleen nuhteessa, vaikka vierasjoukkue yhden kelvollisen hyökkäysvuoron kolmannella neljänneksellä rakensikin. Tuolloin kuitenkin yritykset päättyivät epäonnistuneeseen kenttäpotkumaaliin.

Outinen säkitti Farleyn ottelussa kahdesti ja vaikka Butchers etenikin varsin kelvolliset 345 jaardia, ei Butchersilla lähellä maalialuetta ollut ottelussa eväitä ylittää Roostersin maalilinjaa. Butchers piti palloa hallussaan lähes kymmenen minuuttia Roostersia enemmän, mutta esimerkiksi kolmansilla yrityksillä Butchers pääsi 11 yrityksestä ainoastaan kerran etenemään uusiin yrityksiin asti.

Päätösneljänneksellä kumpikin joukkue onnistui vielä kerran pisteiden teossa. Roostersille naulasi kolme pistettä kulmapuolustaja-puolustaja Olin, jonka 46-jaardinen kenttäpotkumaali oli yksi illan komeimmista suorituksista. Butchersin pistetilastoa puolestaan kaunisteli viimehetkillä laitahyökkääjä Luoma, joka teki Farleyn heitosta loppulukemiksi 41–13.

Olinin nelikutonen ja kolme pistettä:

Loppuottelussa runkosarjan kärkikaksikko

Kuten pisteetkin kertovat, oli Roosters ottelussa omaa luokkaansa. Avausneljänneksen jälkeen Roosters kuitenkin vei peliä vain lukemin 13–6, mutta välimatka pysyi kuitenkin selvänä eikä helsinkiläisten johto ollut ensimmäisen 12 minuutin jälkeen lainkaan uhattuna. Tämän johdosta Roosters kierrätti pelaajia laajalla rotaatiolla jo varhaisessa vaiheessa.

Butchersin kausi 2017 oli kaksijakoinen. Viimevuoden kuudes sija vaihtui nyt pudotupeleihin ja nelospaikkaan ja kaiken kaikkiaan Porvoossa pelattiin varsin pirteää palloa. Muihin pudotuspelijoukkueisiin nähden huomattavan paljon pienemmällä vahvistusten määrällä operoineelle porvoolaisjoukkueelle kauden päätös oli kuitenkin mollivoittoinen. Kausi päättyi viiteen peräkkäiseen tappioon.

Sunnuntain välierän lopputulos tietää sitä, että vajaan kahden viikon päästä Vaahteramaljassa kohtaavat runkosarjan kärkikaksikko Roosters ja Wasa Royals. Runkosarjassa finaalijoukkueiden keskinäisten otteluiden voitot menivät tasan 1–1. Loppuottelu eli Vaahteramalja XXXVIII pelataan Telia 5G areenalla Helsingissä lauantaina 9. syyskuuta kello 18.00 alkaen.