Roosters ei tehnyt ihmetekoja mutta poistui Vantaalta kaksi pistettä rikkaampana

TAFTRoostersScore

Vaahteraliigan 11. peliviikko päättyi Helsinki Roostersin voittoon Vantaan TAFT:ista. Laajasti koko pelaajistoaan pyörittänyt Roosters irtautui vantaalaisista jo ensimmäisellä neljänneksellä tyytyi sen jälkeen pitämään vantaalaiset turvallisen karkumatkan päässä. TAFT voitti toisen puoliajan lukemin 13–6, mutta koko ottelu kallistui Roostersille lukemin 13–29.

Roostersin sivurajalla oltiin ottelun päätyttyä mietteliäinä. Hyvän alun jälkeen joukkue ei syttynyt parhaimpaansa.

– Siinä mielessä pitää olla tyytyväinen, että puolustus päästi vain 13 pistettä. Ja nekin tulivat muutamasta rikkinäisestä pelistä, päävalmentaja Hakala kertoi ja antoi vilpittömästi kehuja TAFT-pelinrakentaja Cedric Johnsonin juoksukyvylle. – Liukas kaverihan tuo Cedric (Johnson) edelleen on.

Kotijoukkueen päävalmentaja Stephen Stokes antoi ottelussa kaikkensa kentällä. Juoksuja, kiinniottoja, blokkeja, palautuksia – ajoittain näytti, että Stokes oli joka paikassa. Ottelun tauottua Stokes ei miettinyt omaa peliään, vaan harmitteli loukkaantumisia. Joel Sisler ei pelannut lainkaan ja Cole Webbin ottelu päättyi juuri ennen puoliaikaa. Niko Nousiaisen ja Ville Heliön kausi oli päättynyt loukkaantumiseen jo ennen maanantaita.

– Meillä oli aluksi kaksi USA-vahvistusta ja lopuksi ainoastaan yksi, Stokes mietti. – En ole ikinä ollut joukkueessa, jossa on näin paljon loukkaantumisia. Positiivista on, että nuoret pelaajamme kasvavat ottamaan vastuuta. Teemme kaikkemme, että he eivät joudu liian hankaliin paikkoihin.

13902000_1429707593709875_458726995_o
Roosters-laitahyökkääjä Antti Miettinen (7) teki ensimmäisellä puoliajalla kaksi touchdownia. Maalit olivat hyvinkääläislaitahyökkääjän ensimmäiset Vaahteraliigassa. Kuva: FSC Media / Riku Flink

Brown pelasi puolitoista neljännestä ja heitti kolme touchdownia

Roostersin pelinrakentajana aloittanut Micah Brown tarvitsi viisi heittoa nostaakseen vierasjoukkueen 0–14 -johtoon. Kaikki nämä viisi heittoa onnistuivat ja niillä Roosters eteni 123 jaardeja. Kimi Linnaimaa ja Antti Miettinen tekivät heitoista touchdownit. Akseli Olin potkaisi molempiin maaleihin lisäpisteet ja potkaisi hetkeä myöhemmin kenttäpotkumaalilla tilanteeksi jo 0–17.

TAFT:n hyökkäys tukahtui Roostersin puolustuksen puristuksessa kerta toisensa jälkeen. Avausneljänneksen jälkeen kotijoukkueen jaardit olivat miinuksella ja vasta toisen neljänneksen viimeminuuttien aikana TAFT pääsi ensimmäistä kertaa uusiin yrityksiin. Pudotetut pallot sotkivat entisestään TAFT:n peliä läpi koko illan.

Brown heitti vielä yhden touchdownin Miettiselle ennen vetäytymistään sivurajalle. Otso Flinkman toimi pelinrakentajana tuosta eteenpäin.

TAFT sai puolustuksen linjaan kaivatun paluumuuttajan, kun Okko Outinen palasi Vaahteraliigaan. Outinen olikin välittömästi näkyvä hahmo sinipaitaisten linjan päädyssä säkittäen Flinkmanin kahdesti ottelun aikana. Takamiesten puutetta vantaalaiset paikkasivat käyttämällä safetyjen paikoilla muun muassa päävalmentaja Stokesia ja joukkueen toista pelinrakentajaa Cole Webbiä.

13901969_1429707600376541_768209874_o
Okko Outinen palasi TAFT:n puolustuksen linjaan, säkitti kahdesti ja oli muutenkin näkyvä pelaaja kentällä. Kuva: FSC Media / Riku Flink

Johnson kaunistelee lukemia, mutta Roostersin johto ei ole uhattuna

Kolmannella neljänneksellä TAFT-pelinrakentaja Cedric Johnson karkasi Roosters-puolustajilta puolesta kentästä tekemään kavennuksen lukemiin 7–23.

Jaycen Spears oli Roostersin sivurajalla pelivarustuksessa, mutta ei maanantaina käyny kentällä. Sen sijaan Alexander Kuronen, Karri Pajarinen ja toisella puoliajalla Toni Ahonen saivat kaikki vuorollaan palloa kantaakseen. Neljännellä neljänneksellä oli B-juniori-ikäisen Ahosen vuoro onnistui maalinteossa. Touchdown on Ahosen Vaahteraliiga-uran toinen. Jo toistamiseen illan aikana Roostersin lisäpisteyritys kuitenkin epäonnistui.

Johnson ei toisellakaan puoliajalla saanut rakennettua toimivaa linkkiä laitahyökkääjiensä välillä. Kaiken kaikkiaan Johnsonin 32 heittoyrityksestä ainoastaan 10 onnistui. Sen sijaan jaloilla Johnson jatkoi hyviä otteitaan vielä päätösneljänneksellä ja nosti TAFT:n tilanteeseen 16–29.

– Panostimme enemmän laitahyökkääjien puolustamiseen ja luotimme, että saamme puolustuksen linjalla Cedricin kiinni. Siinä emme ihan onnistuneet, Hakala kertoi.

Roosters kierrätti myös puolustuksessaan pelaajistoa laajalla otannalla lähes koko ottelun läpi. Myös Itävallasta Suomeen palannut Roni Salonen otti paikkansa tukimiehistön kierrossa. Salonen merkkautti paluuottelussaan 3 taklausta. Vasta uransa toisen Vaahteraliiga-ottelunsa pelanneelle Dennis Ilmelälle merkittiin uran ensimmäinen pelinrakentajasäkitys.

Roosters on nyt sarjataulukossa 18 pisteessä voitettuaan kaikki 9 otteluaan. TAFT hakee edelleen kauden avausvoittoaan.

Vaahteraliigan seuraava ottelu pelataan perjantaina Porvoossa, jossa kohtaavat Butchers ja Wasa Wa1ld Royals.

13902218_1429707597043208_453475137_o
Roni Salonen taklaamassa TAFT:n Stephen Stokesia. Edellisen kerran kaksikko on kohdannut kentällä Vaahteramaljassa 2013. Kuva: FSC Media / Riku Flink