Roni Salonen ja Micky Kyei vahvistavat Roostersia

Paluuta Vaahteraliigan kärkisijoille tavoitteleva Helsinki Roosters julkaisi torstaina kaksi kivenkovaa vahvistusta. Saksan GFL:stä palaava Roni Salonen ja CFL-paikasta Global Combinessa taistellut Micky Kyei ovat pelipaikoillaan suomalaista huippua.

Joukkue julkaisi myös huonoja uutisia miehistöstään. Yhdysvaltalaisvahvistus takamies Kevin Walcott kärsi ensimmäisessä ottelussa Helsinki Wolverinesiä vastaan alaraajavamman, joka päätti miehen kauden ennen kuin se oikeastaan ehti alkamaan. Takamies Walter Vasanojan kausi päättyi myös myöhemmin samassa ottelussa yläraajavammaan.

Roni Salonen varattiin CFL-sarjaan 2019

Tukimies Roni Salonen on ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on varattu CFL-sarjaan Kanadaan. Salonen varattiin draftissa järjestyksessä yhdeksäntenä pelaajana Calgary Stampedersin toimesta, mutta lopulta varaus ei johtanut sopimukseen ja kunnia ensimmäisestä suomalaisesta CFL:n sopimuspelaajasta lankesi Kimi Linnainmaalle.

Salosen paluu Suomen kentille on hyvä uutinen paitsi Roostersille, myös EM-välierään valmistautuvalle maajoukkueelle. Edellisen kerran Vaahteraliigaa kaudella 2016 pelannut Roni Salonen on edustanut viime vuodet Braunschweigissa kotiluolaansa pitävää Saksan ja koko Euroopan huippujoukkue New Yorker Lionsia. Kolmen viimeisen kauden aikana Salonen on komeillut joukkueen ja koko Saksan GFL liigan taklaustilaston kärkisijoilla. Kausien 2017–2019 aikana suomalaistukimies on kirjauttanut tililleen peräti 268 taklausta. Saksan mestaruutta Salonen pääsi juhlimaan yhdessä Micky Kyein kanssa kauden 2019 päätteeksi. Saksan lisäksi Salonen on pelannut kaksi kautta Itävallassa Swarco Raidersin joukkueessa voittaen kaksi maan mestaruutta (2015 & 2016).

Micky Kyei sittenkin jenkkifutiskentille

Viime kesänä Wolverinesin hopeajoukkueessa pelannut Micky Kyei siirtyi Roostersin vahvuuteen jo talvikauden aikana. Hän valmistautui ja harjoitteli CFL combinea varten joukkueen mukana koko alkutalven, mutta varausta väkivahva laituri ei onnistunut saamaan kovista testituloksistaan huolimatta. CFL Draftin jälkeen Kyei otti pienen tauon ja ehti kertoa jo kokeilevansa rugbyä helsinkiläisseura Warriorsin mukana. Torstaina Roosters kuitenkin tiedotti laiturin palaavan mukaan joukkueen vahvuuteen.

Lähde: Roosters

Katso Salosen promootiovideo CFL-combinen yhteydessä: