Puolustajakaksikko Ballon – Jeffcoat palaa Saintsiin 2018

Tony Ballon (vas.) on kaudella 2018 Saintsin juoksupuolustuksen johtaja. Elliott Jeffcoat puolestaan johtaa tamperelaisten ilmatorjuntayksikköä. Kuva: Harri Koivunen

Päättyneellä kaudella Vaahteraliigassa kuudenneksi sijoittunut Tampere Saints ilmoittaa ”jatkavansa tulevaan kauteen siitä, mihin 2017 jäi”. Konkretiaa tuolle lupaukselle saadaan välittömästi, sillä Saints uutisoi tehneensä jatkosopimukset yhdysvaltalaisten Tony Ballonin ja Elliott Jeffcoatin kanssa. Lisäksi Tampereella jo useamman kauden vaikuttanut Italian maajoukkuemies Andrea Pasquali jatkaa hänkin Saintsin sinisessä paidassa.

Tukimies Ballon oli kaudella 2017 joukkueensa ykköstaklaaja ja sijoittui koko liigan taklaustilastossa 66 pysäytyksellään neljänneksi. Lock Havenin yliopistossa kotimaassaan pelannut Ballon on innoissaan jatkosta:

– On kunnia tulla takaisin Tampereelle jatkamaan sitä projektia, jota me jenkkifutisperheenä jo aiemmin teimme. Olen valmis tekemään töitä!

Jeffcoat vakuutti tamperelaisten valmennuksen sekä pelaajana, valmentaja että ihmisenä. Kovatasoisessa Oklahoman yliopistossa Yhdysvalloissa pelannut takamies loukkasi jalkansa kesäkuun alussa eikä pelannut tuon jälkeen kuin kahdessa ottelussa. Loukkaantumisestaan huolimatta Jeffcoat oli Saintsin seitsemänneksi paras taklaaja (23,5 taklausta). Kauden jälkeen Jeffcoat kävi Suomessa leikkauspöydällä ja matkusti sen jälkeen kotimaahansa kuntoutumaan, mutta palaa keväällä takaisin Pyynikille täydessä pelikunnossa.

– Olen todella kiitollinen mahdollisuudesta palata Saintsiin Tony Ballonin kanssa ja auttaa tätä joukkuetta nousemaan jälleen korkeammalle tasolle koko organisaation kanssa, Jeffcoat toteaa. – Näkemyksestä kiitos kuuluu valmentaja Teemulle (Majander), sitkeydestä manageri Marcukselle (Lönnqvist) ja johtajuudesta puheenjohtaja (Marko) Husulle. Saints tulee olemaan kesällä 2018 valmiimpi kuin koskaan!

Saintsin puolustuksen koordinaattorina jatkava Sami Telenius on tyytyväinen saadessaan avainpelaajansa takaisin riviin. Jatkuvuus, tuttuus ja rutinoituminen tekevät Saintsin puolustamisesta aiempaa varmempaa.

– Plussaa on, että kaverit tulevat jo aikaisin maahan ja saamme täten apua myös valmennuspuolelle. Odotan heiltä paljon tulevana kesänä, Telenius toteaa.

Yksi puolustuksen runkopelaajista, linjamies Pasquali pelasi Tampereella jo I-divisioonakaudella 2015. Vuosi sitten hänen toinen Vaahteraliiga-kautensa päättyi loukkaantumiseen, mutta Saintsin kannalta positiivista on, että italialaisen kuntoutuminen on hyvässä vauhdissa ja että Pasquali jatkaa opintojaan Tampereella päästen näin ollen harjoittelemaan joukkueen mukana läpi talven.

Andrea Pasquali viittoo oman maalin merkkiä kaudella 2016. Maajoukkueessa lauantaina debytoinut Janne Kreus ja erotuomari Perttu Hautala seuraavat tilannetta vierestä. Kuva: Harri Koivunen

“Tietotaitoa ja kehittämishalua.”

Päävalmentaja Teemu Majander johdattaa Saintsin ensi kesänä kolmanteen peräkkäiseen Vaahteraliiga-kauteen. Se, että kolme menneen kauden vahvistuksista on jo solminut jatkosopimuksen, kertoo Majanderin mukaan paitsi pelaajista myös seurasta:

– Kaikki herrat tuovat pelillisen panoksen lisäksi ison arvon meille tietotaidon ja kehittämishalun myötä. Elliott kärsi tänä kesänä loukkaantumisista mutta ehti jo näyttää pelitaitonsa sekä arvonsa organisaatiolle. Tonyn esimerkki kentällä raatavasta duunarista tuo USA-importista ulos puolen joka vetää muita puoleensa. Andrean tulisieluinen preesens puolustuksen linjassa ja joukkuekaverina vetää vertojaan tässä lajissa.

Edellisillä kausilla Saints on tuonut hyökkäykseensä pelinrakentajan Yhdysvalloista. Tilaa pelaavassa kokoonpanossa on Ballonin ja Jeffcoatin sopimusten jälkeen vielä yhdelle yhdysvaltalaiselle.

Kuvat:

Harri Koivunen