Puolalainen maajoukkuejyrä Bednarczyk Steelersin hyökkäyksen linjaan

Lauantaina kautensa Tampereella avaava sarjanousija Kuopio Steelers vahvistaa hyökkäyksen linjaansa puolalaisella Bartosz Bednarczykilla. 28-vuotias Bednarczyk (189 cm/ 121 kg) korvaa ranskalaisen Julien Langladen, jonka kausi päättyi loukkaantumiseen Ranskan liigassa jo ennen Kuopioon saapumista.

Bednarzcyk on pelannut neljä edellistä kautta Ranskan I-divisioonan Paris Mousquetairesissa. Steelersissä hän on pelannut aiemminkin, nimittäin kotimaansa Zaglebie Steelers -joukkueessa, jossa hän pelasi ennen Ranskaan siirtymistään. Viimeiset viisi vuotta linjapelaaja on kuulunut myös Puolan maajoukkueen vakiokokoonpanoon.

– Uskon suurimman vahvuuteni olevan se, että tapahtui mitä tahansa, jatkan aina taistelemista loppuun asti, enkä luovuta koskaan. Pyrin antamaan parhaani Kuopiossa, motivoimaan joukkuekavereitani ja antamaan kannattajille positiivisia kokemuksia, kertoo Bednarzcyk tavoitteistaan ja vahvuuksistaan.

– Minulla on hyvä tunne Steelersin organisaatiosta sekä tulevasta kaudesta. En ole aiemmin voittanut mestaruutta korkeimmalla sarjatasolla, vaikka se on ollut aina ollut unelmani amerikkalaisen jalkapallon pelaamisen aloittamisestani lähtien. Haluan, että unelmani toteutuu tämän joukkueen kanssa.

Steelersin linjavalmentaja Erkka Vehomäki on luonnollisesti tyytyväinen saatuaan kauden alla linjamiehistöönsä vahvistusta:

– Julienin äkillinen loukkaantuminen oli todella harmillinen. Erityisesti olen harmissani itse pelaajan kannalta. Meillä kävi kuitenkin hyvä tuuri, että saimme hänen tilalleen Bartoszin tasoisen pelurin. Meillä on erittäin menestyksenhaluinen joukko hyökkäyksen linjamiehiä.

Vehomäki uskoo, että Bednarzcyk on Kuopioon juuri sopiva vahvistus sekä kokemuksensa että pelityylinsä puitteissa.

– Olemme kuitenkin erittäin nuoria, yhtä lukuun ottamatta kaikki hyökkäyksen linjamiehemme ovat alle 25-vuotiaita. Siksi Bartoszin kaltainen kokenut ja maailmaa nähnyt vahvistus on oiva lisä rosteriimme. Hän on sopivan ilkeä, kuten linjamiehen kuuluukin olla ja nostaa taatusti omalla tekemisellään muidenkin pelaajiemme tasoa. Puolustajat tulevat varmasti muistamaan pelanneensa Bartoszia vastaan.

Kuopio Steelers pelaa historiansa ensimmäisen Vaahteraliiga-ottelunsa tulevana lauantaina, kun joukkue kohtaa Tampereella Saintsin. Warkaus Steelers -nimellä Steelers tosin pelasi liigassa jo kausina 2001–2002, mutta nyt savolaisjoukkueen uusi nousu, pitkä odotus, ja työnteko palkitaan.

Vaahteraliiga-kauden avausottelu pelataan torstaina. Tuolloin Velodromilla Helsingissä ovat vastakkain viimekauden finalistit Helsinki Roosters ja Wasa Royals.

Tulevana kesänä jokainen Vaahteraliiga-ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruudusta. Hintaan 9,95 €/kuukausi pääset siis nauttimaan myös niistä otteluista, joita et paikan päälle ehdi kokemaan.

Vaahteraliiga 2018, avauskierros:

TO 10.05. kello 18.30 Velodromi, Helsinki
Roosters  –  Royals
LA 12.05. kello 15.30 Pyynikki, Tampere
Saints  –  Steelers